15 találat a(z) hatóság cimkére

Brit és szlovák hatóságokkal együtt nyomozott a NAV Cikk

Nyolcan már letartóztatásban vannak abból a Győr-Moson-Sopron megyei bűnszervezetből, amely illegálisan gyártott cigarettát csempészett Angliába. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a bűncselekményekből származó vagyonból mintegy félmilliárd forintot biztosított.

Adóíveket küldtek a hatóságok a kriptodeviza-piaci befektetőknek Cikk

Kriptodevizapiaci befektetők százezreinek küldtek ki adóbevallási íveket Indiában, miután egy országos felmérésből kiderült, hogy 17 hónap alatt több mint 3,5 milliárd dollár értékű tranzakciót hajtottak végre virtuális devizákkal.

A hatóság hallgatása nem beleegyezés – mondta ki a Kúria Cikk

A Kúria ítéletet hozott a Kfv. VI. 37 502/2016. számú ügyben, melyben a felperes azzal az indokkal kérte az építésügyi hatóság bontást elutasító határozatának hatályon kívül helyezését, hogy az épület lebontásának joga már megadottnak tekinthető, mert a hatóság az előírt határidőben nem hozott döntést.

Adószakértők, adótanácsadók, könyvvizsgálók ellenőrzése: kezdődik az egyeztetés Cikk

Szerdán egyeztet a Nemzetgazdasági Minisztérium az érintett pénzügyi szervezetekkel az új közfelügyeleti hatóságról. A tervek szerint idén júliusban felálló szervezet a könyvelők, az adótanácsadók, az adószakértők és a könyvvizsgálók ellenőrzéséért felelhet – közölte az NGM.

Munkaügyi ellenőrzés: amikor kötelező a bírság, és amikor nem Cikk

Kínos perceket tud okozni a felkészületlen és jogszabálysértő módon eljáró munkáltatónak a váratlanul megjelenő munkaügyi hatóság. Magyarázkodhat ugyan a bejelentés nélkül foglalkoztatott munkavállalók vagy a munkabérfizetés elmaradása miatt, a bírság kiszabása alól mégsem tud mentesülni. Ennek az anyagi hátrány mellett egyéb következményei is lehetnek, így például állami támogatásokból, közbeszerzési eljárásból való kizárás, vagy elszámolási nehézség az anyavállalat felé.

Tiltakoznak a könyvelők és az adótanácsadók Cikk

Nem ért egyet a szakma a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) azon tervével, hogy külön hatóságot hoz létre a könyvelők, adótanácsadók, adószakértők és okleveles adószakértők ellenőrzésére – közölte a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete szerdán az MTI-vel.

Behajtási költségátalány – hatóság Kérdés

Amikor munkavégzés nélkül is jár a munkabér Cikk

Milyen orvosi vizsgálat, haláleset, bírósági, hatósági ügyintézés esetén illeti meg a munkavállalót munkabér, távolléti díj, illetve más díjazás? Itt vannak a részletek.

Milliárdos áfacsalást lepleztek le a hatóságok Sanghajban Cikk

Több mint egymilliárd jüan értékben számlázó áfacsalókat vettek őrizetbe a hatóságok a hétvégén Sanghajban - egy hónap alatt ez már a második ilyen jellegű komolyabb bűnügy.

Amikor a hatóságok túlkapásaira maga a jogszabály figyelmeztet Cikk

Összeszedtünk néhány esetet, amikor a jogszabály visszájárra sülhet el. Elemezzük, miért és hogyan élhet vissza a hatóság a benne szereplő hiányosságokkal, amelyekre épp a jogalkotó hívja fel a figyelmet.

Jön az új élelmiszeradó Cikk

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény 2011. év végi módosítása alapján az élelmiszerlánc meghatározott szereplői élelmiszerlánc-felügyeleti díj fizetésére lesznek kö-telesek.

Adóellenőrzés vége: őrizzük meg a borítékot! Cikk

Az adózás rendjéről szóló törvény (a továbbiakban: Art) szabályozása az elsődleges.

Közelgő határidő: idén már szankcionál a NAV Cikk

Közeleg a május 31-i határidő, amikor a cégeknek be kell nyújtaniuk az éves beszámolóikat. Az a cég, amelyik nem teszi közzé mérlegét a szükséges mellékletekkel a megadott határidőig, bírságra és adószáma felfüggesztésére számíthat. Mit érdemes még észben tartaniuk a cégvezetőknek? Összefoglaltuk.

A Kánikula Kommandó mérlege: 53 ezer ellenőrzés, 2,2 milliárd bírság Cikk

A Kánikula kommandó fogyasztóvédelmi program keretében több mint 53 ezer ellenőrzést végeztek a hatóságok szakemberei, mintegy 16 ezer esetben összesen 2,24 milliárd forint bírságot szabtak ki - mondta Kondorosi Ferenc, az "Új rend és szabadság" programért felelős kormánybiztos hétfőn, a kormányszóvivői tájékoztatón Budapesten.

Ellenőrzés és hatósági eljárás: mire elég 60 nap? Cikk

Az adóhatóság több esetben tájékoztatja ügyfeleit, hogy a meghatalmazott a határozat átvételére csak abban az esetben jogosult ha a meghatalmazás az ellenőrzés mellett a hatósági eljárásra is kiterjed. Mit is jelent ez pontosan?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldi állampolgár magyarországi cégalapítása

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szolgálati járandóság – kata

Széles Imre

tb-szakértő

Felmentési idő megszakítása

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 február
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close