14 találat a(z) haszongépjármű cimkére

Spanyolországba értékesités Kérdés

Cégautóadó magánszemély által bérbeadott haszongépjárműre Kérdés

Katás gépjármű értékesítése Kérdés

Tárgyieszköz-beszerzés – előleg Kérdés

Komoly változtatásokra kényszerül a Nissan Cikk

Átszervezéssel, a termelési kapacitás csökkentésével, valamint a cég technológiai erősségeire és fő piacaira való összpontosítással válaszol a válság kihívásaira a Nissan -– hangzott el a cég hétfőn rendezett részvényesi közgyűlésén.

Lízing Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy vállalkozás zárt végű lízinggel szeretne egy Ford Ranger haszongépjárművet vásárolni. Ilyenkor a teljes áfa összege visszaigényelhető, csak figyelni kell arra hogy az önrész összege legalább haladja meg az áfa összegét? Vagy inkább nyílt végű lízinggel vásároljon, melyik lenne gazdaságosabb? Bár itt csak az áfa 50%-a lenne visszaigényelhető, ha nincs útnyilvántartás. Személygépkocsi esetén is 50% lehet az áfavisszaigénylés Vagy esetleg továbbadná bérbe, akkor a teljes áfa összege, akár teher- akár személygépkocsi? S cégautóadó csak személygépkocsi esetén van?

Kiva Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kft.-nk 2013-tól kiva szerint működik, jelenleg 12 milló forint pénzforgalmi szemléletű elhatárolt vesztesége van. 2017-ben az eredménytartalék terhére vásároltunk netto1 millió forint értékben használt haszongépjárművet. 2017-re a kft-nek csak 1,5 millió forint bérköltség utáni adóterhe van. A 2017-es kiva bevallásnál az eszköz beruházás 1 millió forint értével a 17 KIVA-02 17. soron az 1 millió forint beírásával csökkenthetjük-e a kiva-alapot? Ha nem, milyen soron tudjuk a 2017-es kivaadó bevallásában azt feltüntetni, illetve hogyan kell továbbiakban kezelni? Köszönettel: Székely Lajos

Cégautó fogalma Kérdés

Tisztelt Szakértő! A cégautó fogalmának értelmezésével kapcsolatban fordulok Önhöz. Kell-e cégautóadót fizetni arra az úgynevezett kompakt haszongépjárműre, amely 2,5 tonnánál könnyebb, és a vezetővel együtt három ülés van benne elöl? Hátul, a rakodó térben nincs benne ülés, utas szállítására nem alkalmas. Válaszát előre is köszönöm.

Haszongépjármű értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy áfás tevékenységet végző vállalkozás haszongépjárművet vásárolna magánszemélytől. Ha pár év múlva értékesítené a társaság a teherautót egy másik gazdasági társaságnak, akkor kell-e áfásan számláznia, mivel a magánszemélynél nem tudta az áfát érvényesíteni? Válaszát köszönöm.

Adok-kapok az EU és Oroszország között, döntött a WTO Cikk

Jogellenesnek nyilvánította a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) a könnyű haszongépjárművekre kivetett orosz dömpingellenes vámokat, vagyis az Európai Uniónak adott igazat a vitában. Ugyanakkor Oroszország a hidegen hengerelt acéltermékeire kivetett európai uniós dömpingellenes intézkedések miatt fordult a WTO-hoz.

Lízing számvitele Kérdés

Üdvözletem! Nyílt és zárt végű pénzügyi lízing számviteli elszámolása érdekelne személygépkocsi és haszongépjármű esetében. Tudom, kicsit összetett a kérdés, de megköszönném, ha végre lenne egy összefoglaló a dolgot illetően. Köszönöm.

Haszongépjármű üzembentartója Kérdés

Egy bt. ügyvezetője a saját kishaszongépjárművének használati jogát (a forgalmi engedélybe bejegyezve) átruházná a saját cégére, mert eddig a saját pénzén használta a vállalkozási tevékenységhez, amit nem térített a cég és úgy véli, hogy így el tudná számolni az igen jelentős költséget a bt. Ezzel kapcsolatban az alábbi kérdésekre szeretnék válasz kapni: 1. Jelen esetben, amikor, mint magánszemély a saját haszongépjárművét használja a cége tevékenységéhez, kaphat-e költségtérítést a bt.-től, és ezt milyen módon teheti (adózás stb.)? Egyébként ez lenne a legegyszerűbb megoldás. 2. Ha az előbbi nem járható, akkor az üzembentartói jogot át lehet-e engedni ingyenesen, illetve mindkét fél részéról milyen adózási kötelezettségek merülnek fel? A választ előre köszönöm.

Elszámolható-e kedvezmény haszongépjárműre? Itt a válasz Cikk

Külföldről 2014-ben készpénzért vásárolt haszongépjárműre lehet-e 2014-re kisvállalkozói kedvezményt elszámolni? Olvasónk kérdésére Pölöskei Pálné okleveles adószakértőnk válaszolt.

Beruházási kedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Külföldről 2014-ben készpénzért vásárolt haszongépjárműre lehet-e 2014-re kisvállalkozói kedvezményt elszámolni?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Gyes melletti táppénz

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Rezsitámogatás kkv-k számára

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs