57 találat a(z) gazdasági növekedés cimkére

A korábban vártnál gyorsabb lesz a gazdasági növekedés Cikk

Idén a magyar gazdasági növekedés – mindenekelőtt az EU-támogatások újraindulásának köszönhetően – 2 százalékról 3,2 százalékra gyorsul, írja legfrissebb jelentésében a GKI.

Ezt produkálta 2016-ban a magyar gazdaság, lejtmenetben az ipar Cikk

Két százalékkal gyarapodott 2016-ban a magyar gazdaság, miközben az ipari termelés 0,9 százalékkal nőtt – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Ezt várja Brüsszel a magyar gazdaságtól idén és jövőre Cikk

Idén 3,5 százalékos, jövőre pedig 3,2 százalékos gazdasági növekedésre számít Magyarországon az Európai Bizottság a ma Brüsszelben közzétett esedékes téli gazdasági előrejelzése szerint. A bizottság közzétette az euróövezetre vonatkozó GDP-előrejelzését is. Eszerint az euróövezetben idén 1,6 százalékos, 2018-ban pedig 1,8 százalékos növekedést vár a bizottság. Az Európai Bizottság prognózisa az új amerikai adminisztráció egyelőre még tisztázatlan politikai szándékaiban és a Brexit-tárgyalások kimenetelében látja az európai gazdasági növekedés legnagyobb kockázatait.

Kovács Árpád: az EU-forrásoknak köszönhetően 3-4 százalékos lehet a növekedés Cikk

Kovács Árpád: az EU-forrásoknak köszönhetően 3-4 százalékos lehet a növekedés

Romló magyar gazdasági növekedési kilátások Cikk

Jelentősen rontotta Magyarország idei gazdasági növekedésével kapcsolatos előrejelzését az OECD, amely változatlanul hagyta a jövő évi GDP-bővüléssel kapcsolatos becslését.

Lassult a gazdasági növekedés az euróövezetben Cikk

Enyhén lassult a gazdasági növekedés üteme áprilisban az euróövezetben, de a stabilizálódás jelei is mutatkoznak, így például háromhavi csúcsra emelkedett az új megrendelések állománya, és tovább nőtt a foglalkoztatottak létszáma – ez derült ki a Markit Economics londoni gazdaságkutató intézet beszerzésimedzser-indexeinek (BMI) áprilisi előzetes adataiból.

Adóemelést javasol a spanyoloknak az IMF Cikk

Spanyolországban idén az eddig várt 2,5 százalék helyett 3,1 százalékos gazdasági növekedésre lehet számítani – közölte a Nemzetközi Valutaalap (IMF) hétfőn közétett jelentésében.

Elkezdődött az adok-kapok a 2015. évi költségvetésről Cikk

A parlament mai ülésén elkezdődött a jövő évi költségvetési törvényjavaslat általános vitája. Összesen több mint harminc órában tárgyalja az Országgyűlés a 2015. évi büdzséről szóló előterjesztést.

Romlik a gazdasági növekedés Németországban Cikk

Lefelé módosította a német kormány a gazdaság idei és jövő évi növekedésére adott előrejelzését, a kedden Berlinben ismertetett prognózis szerint az Európai Unió legnagyobb gazdasága 2014-ben 1,2 százalékkal, 2015-ben 1,3 százalékkal bővül.

Ezt várja Brüsszel Magyarországtól Cikk

Az idei évre 2,3 százalékos, jövőre 2,1 százalékos gazdasági növekedést jósol Magyarországnak az Európai Bizottság - derül ki a brüsszeli testület hétfőn bemutatott tavaszi gazdasági előrejelzéséből.

13 százalékos munkanélküliség a lengyeleknél Cikk

Változatlanul 13 százalékon maradt a lengyel munkanélküliség szeptemberben a lengyel munkaügyi minisztérium adatai szerint.

Matolcsy: a cigi, az alkohol és a játék drágulása 10 milliárdot hoz a konyhára Cikk

Októberben és novemberben összesen négy százalékponttal, a GDP 77 százalékáról 73-ra csökkenti a kormány az államadósságot, a vártnál alacsonyabb gazdasági növekedés miatt az idei költségvetésben keletkezett 100 milliárd forintos lyukat pedig négy tétellel "foltozná be". Az MTI által megkérdezett elemzők szerint nem okoztak meglepetést a kormányzati bejelentések.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Osztalék kifizetése kivás cég esetében

Széles Imre

tb-szakértő

Gyet melletti ev.

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs