hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Fél évnyi plusz pénzt kaphatnak a rendvédelmi dolgozók

  • MTI

A Belügyminisztérium megkezdte a hivatásos állományban lévőknek juttatandó "fegyverpénz" kifizetésének kidolgozását és a vonatkozó jogszabályok módosításának előkészítését – közölte a tárca.

Konzultatív fórumot tartottak ma a Belügyminisztériumban a munkáltatói és a munkavállalói oldal képviselőinek részvételével. A megbeszélésen Zsinka András személyügyi helyettes államtitkár felidézte Orbán Viktor miniszterelnök június 10-én tett bejelentését, amely szerint a kormány biztosítja a hivatásos szolgálati jogviszonyban álló állománynak a jövő év elején a háromévente adható hathavi rendvédelmi szolgálati juttatást, az úgynevezett "fegyverpénzt", amennyiben a gazdaság növekedése az idén meghaladja az 5,5 százalékot.

A helyettes államtitkár bejelentette, a tárca megkezdte a tervezett konstrukció részleteinek kidolgozását és a vonatkozó jogszabály módosításának előkészítését, "amelynek során a munkavállalói oldallal folytatott párbeszéd fenntartásában érdekelt".

A fórumon elhangzott, hogy az intézkedés az előzetes számítások szerint 178,1 milliárd forint költségvetési forrást igényel.

A közlemény szerint Pintér Sándor belügyminiszter tárgyalásokat folytat a gazdasági élet szereplőivel és a Pénzügyminisztériummal a kitűzött növekedési cél elérése érdekében, amelynek megvalósulását a Belügyminisztérium októberben tekinti át. A BÉT következő ülését ősszel tervezik összehívni.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tűzifa adómentessége

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Tárgyi adómentes szolgáltatás

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs