380 találat a(z) garantált bérminimum cimkére

Garantált bérminimum vagy minimálbér Kérdés

Tehergépkocsi-vezetőnek minimálbért vagy garantált bérminimumot kell fizetni? Cikk

A tehergépkocsi-vezető alapbérének megállapításával kapcsolatban szeretnék állásfoglalást kérni. Belföldi és nemzetközi fuvarozással foglalkozó vállalkozásnál a tehergépjármű-vezetői munkakör szakirányú végzettséget igénylő munkakör-e? Mennyi a legkisebb bérminimum, amelyet fizetni kell, ha rendelkezik tehergépkocsi-vezető OKJ-s képesítéssel, illetve mennyi, ha nem? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász, ügyvéd válaszolt.

A nap kérdése: minimálbérért táboroztat gyerekeket a munkavállaló, miért nem jár neki a garantált bérminimum? Cikk

Törvényesen jár el a foglalkoztató akkor, ha a munkaszerződésben rögzített feladatkörre – születésnapi foglalkozások megtartása, erdei iskolai csoportok vezetése, táborok szervezése és levezetése – úgy alkalmazza a munkavállalót, hogy csak a minimálbért fizeti meg? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogi ügyvéd szakértőnk válaszolt.

Minimálbér vagy garantált bérminimum jár? Kérdés

Minimálbér vagy garantált bérminimum? Melyiket kell figyelembe venni a nyugdíj, illetve a nyugdíjszerű ellátások megállapítása, folyósítása során? Cikk

Visszatérő kérdés, hogy a társadalombiztosítási nyugellátás alapjául szolgáló havi átlagkereset összegének megállapítása, az arányos szolgálati idő számítása során, illetve a korhatár előtti ellátás/szolgálati járandóság folyósítása melletti keresőtevékenységből származó keresetkorlát számításakor a munka törvénykönyvéről szóló törvényben (Mt.) említett kötelező legkisebb munkabér vagy az ún. garantált bérminimum összegét kell figyelembe venni.

Kötelező a munkaszerződés módosítása? Kérdés

Fényképészet – minimálbér vagy garantált bérminimum Kérdés

Minimálbér-változás: a NAV az adó- és járulékkötelezettségek módosulásáról Cikk

A minimálbér és a garantált bérminimum december 1-jei emelkedésével az adókötelezettségek is változnak – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Minimálbér és garantált bérminimum: órabér plusz teljesítménybér esetén mi az elvárás? Cikk

Ha egy munkavállalónak órabérből (havibérből), valamint mozgóbérből tevődik össze a szerződés szerinti munkabére, és a kettő együtt eléri a minimálbért, illetve a garantált bérminimumot, eleget tesz-e a a munkáltató kötelezettségnek? Vagy alapbér alatt csak az órabért kell érteni, és így kell megvizsgálni, hogy a kötelező összegeket eléri-e a munkavállaló? – kérdezte olvasónk. Dr. Kéri Ádám ügyvéd, compliance szakértő válaszolt.

Minimálbér és garantált bérminimum értelmezése Kérdés

Mikor kell a garantált bérminimumot fizetni? Kérdés

Pedagógus illetmény 2023. decembertől Kérdés

Változott a minimálbér, garantált bérminimum: ilyen hatásai vannak Cikk

A munkaadók és munkavállalók szervezeteinek megállapodásában foglaltakkal összhangban a kormány kihirdette a 2024. évi kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum összegét a 508/2023. kormányrendelettel, írja honlapján a Moore Hungary.

Ennyi lesz 2023. decembertől a minimálbér és a garantált bérminimum, mutatjuk a pontos összegeket Cikk

Megjelent a Magyar Közlöny 164. számában a minimálbér és a garantált bérminimum idén december 1-jétől történő emeléséről szóló kormányrendelet. December 1-jétől a minimálbér havi bruttó összege 266 800, a garantált bérminimum pedig bruttó 326 000 forintra emelkedik az idén január elsejétől érvényben lévő 232 000, illetve 296 400 forintról.

Garantált bérminimum: keveslik az emelést a szakszervezetek, visszautasítják a miniszter állítását Cikk

Visszautasítja Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) a gazdaságfejlesztési miniszter kijelentését, hogy politikai okokból ne írta volna alá a jövő évi minimálbér- és garantált bérminimum-emelési megállapodást, annak szociálpolitikai oka van, kevesli ugyanis az emelés mértékét – közölte a szakszervezet.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Felszolgálási díj kölcsönzött munkavállalók esetében

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Taós fejlesztési tartalék

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Ázsiós tőkeemelés könyvelése a tulajdonosnál

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink