93 találat a(z) gépjárműadó cimkére

A nap kérdése: hogyan kell könyvelni a cégautóadót, arra is figyelemmel, hogy a megfizetett gépjárműadót le lehet vonni a fizetendő cégautóadóból? Cikk

Megfelelő feltételek fennállása esetén a fizetendő cégautóadóból levonható a személygépkocsi után az adóalany terhére megállapított gépjárműadó. Az adóhatósághoz ezer forintra kerekített összegben kell az adókat befizetni, viszont a gépjárműadót forintban vetik ki. A cégautóadót melyik összeggel kell csökkenteni, illetve hogyan kell azt könyvelni? A kérdésre Sinka Júlia okleveles adószakértő, számviteli tanácsadó adott választ a „Gépjárművek adózása és számvitele” című kiadvány oldalain.

Zöld rendszám Kérdés

Csaknem kétszeresére nő a cégautóadó. Kinek kell fizetnie, kinek nem? Cikk

A kormány extraprofit adókról szóló rendelete zsebbevágó meglepetéssel szolgál a céges személygépkocsi tulajdonosoknak: a második félévben csaknem kétszeresére emelkedik a cégautóadó.

Gépjármű bérbeadása cégnek Kérdés

Súlyadómentesség Kérdés

Gépjárműadó 03.15 Kérdés

Gépjárműadó: lehet, hogy a könyvelőnél kell keresni az értesítést Cikk

A NAV már elektronikusan megküldte, illetve postázta a gépjárműadó- (hétköznapi nevén súlyadó) kötelezettségre vonatkozó határozatokat, értesítéseket. Azoknak a gépjármű-tulajdonosoknak viszont, akiknek az adóügyeit meghatalmazott (könyvelő) intézi, hiába várnak az értesítésre, az a meghatalmazottjukhoz érkezett, így csak rajta keresztül van lehetőségük intézkedni. A NAV ügyfélszolgálatain hosszú sorok várakoznak csekkre, egyéb ügyintézésre. Mire figyeljenek a gépjárművek tulajdonosai, üzemeltetői és meghatalmazott képviselőik?

Érkeznek az elektronikus tárhelyekre a gépjárműadóval kapcsolatos értesítések Cikk

Február közepe óta érkeznek az autósok elektronikus tárhelyére a gépjárműadóval kapcsolatos értesítések, határozatok a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV); aki nem nyitja meg időben a dokumentumot, nem tudja meg, mennyit kell fizetnie március 15-éig – hívta fel a figyelmet pénteki közleményében az adóhatóság.

Szerelvényadó számítása Kérdés

Amit a gépjárműadó befizetéséről érdemes tudni Cikk

Rövidesen be kell fizetni a gépjárműadó első részletét. Tavaly óta már nem az önkormányzatok intézik, hanem a NAV. Jó tudni, mi a teendő év közben vett vagy eladott autó esetében. A Bank360.hu összegyűjtötte, hogy mire érdemes figyelni, hogy ne hibázzunk.

NAV: érkeznek a gépjárműadóval kapcsolatos iratok Cikk

Idén is az adóhatóságtól érkeznek a gépjárműadóval kapcsolatos értesítések, határozatok a fizetésre kötelezettekhez vagy képviselőjükhöz; az adó első részletét március 15-éig, a másodikat szeptember 15-éig kell befizetni – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.

Közeledik a gépjárműadó befizetésének határideje: már SMS-ben is lehet csekket kérni Cikk

A gépjárműadó befizetéséhez már SMS-ben is lehet csekket igényelni, hívja fel honlapján közzé tett tájékoztatójában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Értesítés gépjárműadóról Kérdés

Egyéni vállalkozó, cégautóadó Kérdés

Cégautóadó, gépjárműadó részben teljesítve Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Előtársaság ügyvezető

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Egyéni vállalkozó kkv-besorolása

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs