118 találat a(z) gépjárműadó cimkére

Megjelent az áprilisi VálaszAdó Cikk

Ilyentájt már a magánszemélyek és a cégek is közelítenek az adózási célegyenes felé. Jellemzően mindenki számot vet azzal, milyen évet zárt 2023-ban, s hogyan alakult a szaldója az adóhivatal felé: újabb összegeket kell lerónia, vagy esetleg jelentős summát igényelhet vissza.

NAV: 10 nap múlva lejár a gépjárműadó befizetésének határideje Cikk

Április 15-én éjfélig lehet befizetni a gépjárműadót – hívta fel a figyelmet pénteki közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), közölte az MTI.

Gépjárműadó: április 15. az új határidő, egy összegben kell megfizetni! Mutatjuk a fontos tudnivalókat Cikk

Jelentős változás az idei évben, hogy nem két részletben (március 15-éig és szeptember 15-éig), hanem egy összegben április 15-éig kell megfizetni a gépjárműadót a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által küldött értesítőben közöltek szerint. A változás négymilliónál is több belföldi gépjármű üzemeltetőjét érinti.

Gépjárműadó kontra cégautóadó Kérdés

Gépjárműadó: későbbi határidővel és nem két összegben fizetjük Cikk

Március elején érkeznek a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) a gépjárműadóval kapcsolatos határozatok a gépjárműadó fizetésére kötelezetteknek vagy képviselőjüknek. Idén egy hónapot nyernek a gépjármű üzembentartói, tulajdonosai. Több mint ötmillió jármű után – március 15-e helyett – 2024-től elegendő április 15-éig befizetni az adót, melyről az idén mindenki határozatot kap a befizetési határidő változása miatt, olvasható a NAV honlapján.

Személygépkocsi beszerzése után érvényesíthető kisvállalkozói kedvezmény Cikk

A kisvállalkozói kedvezményt azok az egyéni vállalkozók érvényesíthetnek, akik a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (továbbiakban: szja törvény) hatálya alatt a vállalkozói személyi jövedelemadó megállapítására vonatkozó rendelkezések szerint állapítják meg a jövedelmüket, egyszerűbben fogalmazva, akik a bevételükkel szemben a költségeiket tételesen számolják.

Bérelt gépkocsi üzemanyag-elszámolása Kérdés

Cégautóadó Kérdés

Friss információs füzet a gépjárműadó megfizetésének módjairól Cikk

2024. február 1-jén a belföldi gépjárművek adójáról szóló információs füzetet tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Céges üzembentartóval ki fizeti a cégautóadót? Kérdés

Gépjárműadó: nyakunkon a fizetési határidő Cikk

A gépjárműadó második részlete és az esetlegesen korábban elmaradt összegek is befizethetők a NAV mobilappjában pár koppintással, olvasható a a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

Túlfizetés átvezetése gépjárműadóra Kérdés

NAV: mobilappon is befizethető a gépjárműadó Cikk

A gépjárműadó második részlete és az esetlegesen korábban elmaradt összegek is befizethetők a NAV mobilappjában – hívta fel a figyelmet pénteki közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), közölte az MTI.

Átvállalt kötelezettség továbbszámlázása Kérdés

Gépjárműadó Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink