22 találat a(z) gáz cimkére

Alkohol, üzemanyag, dohány: nő a jövedéki adó Cikk

A dohány jövedéki adójának emeléséről már a nyári adócsomag elfogadásakor döntött az Országgyűlés. Várhatóan a napokban benyújtandó kormányzati előterjesztés további termékek jövedéki adójának növelését javasolja.

Gázhelyzet Magyarországon: csordultig vannak a tárolók Cikk

Szinte csordultig teltek a magyarországi gáztárolók: a legfrissebben regisztrált készletszint 6,139 milliárd köbméter, amely közel 97 százalékos töltöttséget jelent a 6,33 milliárd köbméteres kapacitást tekintve – írta szombati számában a Magyar Nemzet a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal közlése alapján.

Kötelezettségszegési eljárás több tagállam ellen Cikk

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított 15 tagállam, köztük Magyarország ellen, mert azok nem tettek eleget a kötélpálya-létesítményekre, az egyéni védőeszközökre és a gáz halmazállapotú tüzelőanyag égetésével üzemelő berendezésekre vonatkozó harmonizált uniós szabályok szerinti kötelezettségeiknek. Más eljárásokat újabb szakaszba léptetett.

Nem kapcsolják ki a gázt és az áramot az ünnepi időszakban Cikk

Háromhetes önkéntes kikapcsolási moratóriumot vállal az NKM Nemzeti Közművek Zrt. a lakossági áram- és földgázszolgáltatásra az ünnepek alatt 2018. december 17. és 2019. január 6. között – közölte a társaság.

Csökkent a lakossági közműtartozások összege Cikk

Az elmúlt öt évben kevesebb, mint felére csökkent a lakossági fogyasztók közműtartozásainak összege – derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) friss adataiból.

Közvetlen légi járat indulhat Indiába Budapestről Cikk

Közvetlen járatot indít Budapest és az indiai gazdasági élet központja, Mumbai között a világ egyik legnagyobb légitársasága, a Turkish Airlines – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Budapesten rendezett magyar-török üzleti fórum szünetében újságírók előtt. Jelezte, a szükséges tárgyalásokat haladéktalanul megkezdik a Turkish Airlinesszal és az indiai hatóságokkal.

Közérdekű igényérvényesítés: mától új jogosítványt kapott a MEKH Cikk

Augusztustól a fogyasztók jogainak hatékonyabb védelme érdekében a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) közérdekű igényérvényesítéssel élhet a hivatalról szóló törvény módosításának értelmében.

Itt vannak a részletek a téli rezsicsökkentésről Cikk

Megjelent a kormányrendelet a napokban beharangozott gázfogyasztás finanszírozásának egyszeri állami támogatásáról.

Gázrobbanás Ausztriában: kinek van elég tartalékja, kinek nincs? Cikk

Robbanás történt kedden a legjelentősebb osztrák földgázelosztó terminálon, Alsó-Ausztriában, egy ember meghalt, 21-an megsérültek. A baumgarteni robbanás nem befolyásolja a magyarországi gázellátást, Olaszország viszont bajban van.

Lesz-e elég gázunk télen? A miniszter válaszol Cikk

Elegendőek a gáztartalékok a téli hónapokra, a tárolókban 4,3 milliárd köbméter, a biztonsági készletben 1,2 milliárd köbméter gáz áll az ország rendelkezésére – közölte Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén.

Vége az ingyességnek a türkméneknél Cikk

Gurbanguly Berdimukhammedow türkmén elnök kedden rendeleti úton megszüntette a lakossági földgáz, áram- és vízszolgáltatás ingyenességét.

Hátráltatta a gázcsatlakozások kiépítését a Tigáz Cikk

A Tigáz földgázelosztó jogszerűtlenül járt el, amikor hátráltatta a szerződéskötést azokkal a fogyasztókkal, akik a július 1-jétől díjmentes gázcsatlakozások kiépítését kezdeményezték – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pénteken az MTI-vel.

Gázigénylő által fizetendő csatlakozási díj II. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelem kapacitásbővítés miatt csatlakozási díjat fizet a Dégáznak. Ők a beruházást végre is hajtják, amit szerintem ingatlanhoz kapcsolódó jogként kellene könyvelni. Viszont, ha a szerződésben foglalt gázmennyiséget felhasználja, akkor ezt a díjat kettő gázév eltelte után kettő gázév alatt, kettő egyenlő részletben visszafizetik. Ez esetben hova könyvelendő a több mint 19 millió forint (áfa nélkül fizetendő)? Erre kaptam választ, de kérdésemet annyival szeretném módosítani, hogy nem csatlakozási díjat, hanem fejlesztési díjat fizet ügyfelem. Válaszát köszönve, tisztelettel: Gubányiné Szalai Katalin

Gázigénylő által fizetendő csatlakozási díj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelem kapacitásbővítés miatt csatlakozási díjat fizet a Dégáznak. Ők a beruházást végre is hajtják, amit szerintem ingatlanhoz kapcsolódó jogként kellene könyvelni. Viszont, ha a szerződésben foglalt gázmennyiséget felhasználja, akkor ezt a díjat kettő gázév eltelte után kettő gázév alatt, kettő egyenlő részletben visszafizetik. Ez esetben hova könyvelendő a több mint 19 millió forint (áfa nélkül fizetendő)? Válaszát köszönve, tisztelettel: Gubányiné Szalai Katalin

Gáztöltő állomás a családi házban, lopott anyaggal Cikk

Lopott gázzal és lopott árammal működő illegális gáztöltő állomást számoltak fel Piliscséven a NAV pénzügyőrei. A sűrített földgázzal gázüzemű autóit működtette a tulajdonos - tájékoztatta a NAV Közép-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatósága pénteken az MTI-t.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Vendéglátó egység nyitása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Garázskapucsere

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Egyéni vállalkozó szja-bevallása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close