19 találat a(z) fizetett szabadság cimkére

Megszavazták a fizetett menstruációs szabadságot Spanyolországban Cikk

Az európai országok közül elsőként Spanyolországban megszavazták, hogy fizetett szabadságra mehessenek azok a nők, akik orvosi papírokkal tudják igazolni, hogy menstruációs fájdalmaik vannak, írja a BBC nyomán a Telex.

Szakképzési hozzájárulás, kedvezmény szabadság napokra Kérdés

Fizetett szabadság Kérdés

Orbán a kormányinfón: újabb nemzeti konzultáció, 10 nap fizetett szabadság a védekezésben részt vevőknek Cikk

Orbán Viktor miniszterelnök tartotta Gulyás Gergely mellett a kormányinfót. Ezen elhangzott, hogy nemzeti konzultációt indít a kormány a gazdaság újraindításáról, tíz nap fizetett szabadságot kapnak a védekezésben résztvevők. Orbán Viktor a focisták letérdeléséről is beszélt – írja a hvg.hu.

Ismét sebességbe kapcsol az esztergomi Suzuki-gyár Cikk

A Magyar Suzuki Zrt. esztergomi üzemében április 29-én újra elindítja a gyártást – közölte a társaság kommunikációs vezetője szerdán az MTI-vel.

Nyugdíjas Kérdés

T. Szakértő! Az ügyvezetőnk szerint az új rendszerben, mivel a nyugdíjas nem alkalmazott, fizetett szabadság sem jár neki. Mi az igazság? Hol van erre nézve jogszabály? Köszönettel. Jeszenszky Lászlóné

Fizetett nap Kérdés

Tisztelt Szakértő! Dönthet-e a munkáltató úgy, hogy a munkavállalóknak egy nap nem kell dolgozni, és azt a napot kifizeti a munkavállalóknak? (A munkavállalók rendes szabadságát nem érinti). A vállalat 5. évfordulója alkalmából történne az engedélyezett fizetett nap. Válaszát előre is köszönöm.

Munkaidőkeretben való foglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy trafik alkalmazottjának munkaszerződésében az alábbi kitétel szerepel: ”A munkarendet heti 40 órás munkaidőkeretben állapítják meg, amelyben a napi munkaidő nem lehet kevesebb 4 óránál és nem lehet több 12 óránál. Ezen belül az esetenként elrendelt túlmunka nem minősül fizetett túlórának. A heti 40 órát meghaladó előzetes munkáltatói engedély vagy utólagos munkáltatói leigazolás alapján végzett túlmunka ellenértékének elszámolása tekintetében a munka törvénykönyve 147. §-ában foglaltak szerint kell eljárni. A heti munkaidő-beosztást a tárgyhetet megelőző hét utolsó munkanapján köteles a munkavállalóval egy hétre előre közölni.” A dolgozó munkarendje: 1. nap 13:30-21:00, 2. nap 6:00-13:30, 3. nap 6:00-13:30, 4. nap 13:30-21:00. Munkaszüneti napon munkarend szerint dolgozott (Pünkösd). A teljes munkaidős dolgozó hónapokon keresztül nem dolgozza le a törvényes munkaidőt a munkarendje alapján. Kérdéseim: 1. Fenti kitétel megfelel-e a jogszabályoknak különös tekintettel a munkarend kihirdetésére? 2. A változó munkarend miatt kell-e műszakpótlékot fizetni? Ha igen melyik intervallumra a példa szerint? 3. Munkaszüneti napra (példa szerint) kell-e 50 százalékos bérpótlékot fizetni? 4. Milyen szankcióval jár – a foglalkoztatóra és a dolgozóra nézve egyaránt – ha a dolgozó(k) nem dolgozzák le a törvényes munkaidőt ? A helyesbítésnek mi a módja? 5. A fizetett szabadságot fenti példa alapján mely napokra kell számfejteni? Köszönettel: Reményi Gyné

Túlvett szabadság Kérdés

Tisztelt Adózóna! Az lenne a kérdésem, hogy a dolgozó részére adható-e ki az éves szabadságot meghaladó szabadság? Például egy alkalmazott el szeretne utazni hosszabb időre, ami kimerítené az éves szabadság keretét, sőt még annál is többet. A munkáltató saját döntési jogkörében engedélyezhet-e több fizetett szabadságot akár 30 napot is pluszban? Vagy van erre valami törvényi szabályozás, hogy mennyi az a maximum nap, amivel több szabadság kiadható a dolgozó részére? Köszönettel!

Nem is gondolná, mire adnak fizetett szabadságot Cikk

Egy hét fizetett szabadságot biztosít alkalmazottainak a skóciai BrewDog sörfőzde, ha családjukba új kutya érkezik.

Betegszabadság helyett fizetett szabadság Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkavállaló kérheti-e, hogy az orvos által igazolt 2 nap betegszabadságra jogosító távollétből 1 napot szabadságként vegyünk figyelembe a bérszámfejtésnél? A munkáltató a szabadsághoz hozzájárul. Köszönettel: Csákányos Katalin

Fizetés nélküli szabadság – szabadság Kérdés

Tisztelt Szakértő! Olyan kérdésem lenne, hogy a fizetés nélküli szabadságot (a munkatáltátó engedélyezi magáncélból) meg kell, hogy előzze, hogy kivegye a rendes szabadságát? Vagy az éves szabadságától függetlenül mehet fizetés nélkülire? Illetve él-e még az a szabály, hogy 15 nappal korábban kell írásban jeleznie a foglalkoztató felé? Válaszát előre is köszönöm!

Munkaszerződés-módosítás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Gyedről-gyesről visszajött munkavállaló jelenleg fizetett szabadságát tölti, a munkaszerződése közös megegyezéssel módosítható-e a szabadság alatt, vagy csak a szabadság letelte után? Napi 8 órásról napi 4 órásra szeretnénk módosítani. Köszönöm szépen a válaszát! Matkóné

Van még szabadsága? Így veheti ki, ezt teheti a munkáltató. Példákkal Cikk

A közeledő év vége miatt számolni kell a még ki nem adott szabadságnapokkal. Átvihetők-e 2015-re? A munkavállaló dönt, vagy az összetorlódott munkákra hivatkozva a munkáltató? A cég leállása, a próbaidő hogyan befolyásolja a szabadságot? Itt vannak a válaszok.

Munkába visszatérés (bérszámfejtési kérdés) Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egy másik szakmai portálon kapott válasz elbizonytalanította a bérszámfejtési kérdés megoldását. Szakmai álláspontjukat szeretnénk kérni. Általános munkarendben dolgozó kismama (hétfő-péntek napi 8 órában dolgozik) október 20-áig bezárólag szülési szabadságon volt. Október 21-ével visszatért a munkába, 21-e és 31-e között kivett fizetett szabadságot. Október hónapban a figyelembe vehető munkanapok száma 22 volt. Azonban mivel a kismama 21-ével tért vissza, így sem ledolgozni, sem szabadságként kivenni nem tudta október 24-ét. A másik szakmai portál szerint ebben az esetben 24-ét is "munkaszüneti napként" kell kezelni, azaz eggyel csökken a kismama számára az október havi munkanapok száma (21 nappal számítják a bérét). Azaz összességében október 1-20-áig szülési szabadság (fizetés nélküli), október 21-31. között 7 fizetett szabadság, 2 pihenőnap, és 2 "munkaszüneti nap" volt. Önök szerint? Válaszukat köszönve.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Rokkantsági ellátás újraszámítása

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

NTAK adatszolgáltatás számlázás esetén

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink