24 találat a(z) fizetési könnyítés cimkére

Az adózás rendjének változásai az új adócsomagban Cikk

A kormány őszi adócsomagja, amelyet kedd délután nyújtott be az Országgyűlésnek a Pénzügyminisztérium, több pontban is érinti az adózás rendjének szabályait.

Koronavírus: siessen, ha méltányosságot kérne a NAV-tól! Cikk

A koronavírus-járvány miatt akár ötmillió forinttal is csökkenhet a fizetendő adó, ám ezt legkésőbb július 17-én lehet kérni az adóhivataltól – hívja fel a figyelmet Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.

Adatlapok fizetési könnyítésre és/vagy mérséklésre irányuló kérelmekhez Cikk

Megjelentek a fizetési könnyítésre, illetve mérséklésre irányuló kérelmek elbírálásához szükséges adatlapok a NAV honlapján.

Zömében engedélyezi a fizetési könnyítéseket az adóhivatal Cikk

Fizetési nehézség esetén megéri a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz fordulni, hiszen a hatóság jellemzően eleget tesz az ügyfelek kérésének, ezt tanúsítják a statisztikai adatok is – tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert.

Fizetési könnyítést kérne? Tájékoztatót és adatlapokat jelentetett meg a NAV Cikk

Fizetési könnyítéssel, illetve a tartozás mérséklésével kapcsolatos kérelmekre vonatkozó tudnivalókat közölt honlapján a NAV.

Fizetési könnyítés új szabályai Kérdés

Tisztelt Szakértő! A júliusi VálaszAdó szaklapban jelent meg Kocsis Zoltán cikke, melynek címe: Új szabály a fizetési könnyítési kérelem benyújtására. Ebben az áll, hogy "mivel a könnyítési kérelmet a fizetési határidőt követő 8 napon belül be kell terjeszteni". Legyenek szívesek megírni, hogy melyik törvény, mely paragrafusa szabályozza ezt, mert sehol nem találtam meg. Köszönettel Vágner Emília

Adatlapokat tett közzé a NAV Cikk

Fizetési könnyítésre és/vagy mérséklésre irányuló kérelmek elbírálásához használandó adatlapokat tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Új szabály a fizetési könnyítési kérelem benyújtására Cikk

Adóvégrehajtási szempontból nagyon régi gyakorlatot módosított idén a törvény, amire oda kell figyelni, és már a fizetési kedvezmény iránti kérelmet is előre kell tervezni.

Kiskorú ingatlaneladásból származó jövedelmének adója Kérdés

Tisztlet Adózóna! Adószámmal rendelkező, 12 éves kiskorú lakáscélú ingatlant értékesített 5 éven belül, így adókötelezettsége keletkezett. Kinek kell bevallani és befizetni a számított adót, illetve van-e fizetési halasztás vagy egyéb könnyítési lehetőség? Üdvözlettel: Szabó Attila

Sokan már csak így kérhetnek adófizetési könnyítést, mérséklést Cikk

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján a fizetési könnyítésre és/vagy mérséklésre irányuló kérelmek elbírálásához szükséges adatlapokat.

Adófizetési könnyítés megbízható adózónak: milyen gyakran kérhető? Cikk

Megbízható adózó részére a NAV 1,5 millió forintig automatikus részletfizetést engedélyez az adózó kérelmére. A törvényben az áll, hogy évente egy alkalommal. Ezt úgy kell érteni, hogy lehet akár novemberben beadni egy kérelmet az áfa részletfizetésére, következő év januárjában meg illetékre? Vagy majd csak a következő novemberben lehet ismét ilyen kérelmet benyújtani? – kérdezte olvasónk. Dr. Verbai Tamás, a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója.

NAV: amit tudni kell a fizetési könnyítési, mérséklési kérelmekről Cikk

Egy helyen elérhetők a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán a fizetési, könnyítési kérelmekre vonatkozó tudnivalók.

Eljárási illeték megfizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy végelszámolás alatt álló bt.-t a cégbíróság 100 ezer forint eljérási illeték megfizetésére kötelezte határozatában. Ennek oka, hogy a végelszámolást a kezdő időponttól számított 3 éven belül nem fejezte be, illetve a cég törlése iránti kérelmet nem nyújtotta be. Kérdésem az lenne, hogy a kiszabott illeték összegére lehet-e részletfizetést kérni, ha igen, milyen formában (nyomtatványon) kell benyújtani, és hová? Válaszát előre is köszönöm!

Végrehajtás bírósági felfüggesztése Kérdés

Tisztelt Szakértők! Az adózás rendjét illetően teszem fel kérdésemet. Cégünknél az ellenőrzés jogerős határozatban adóhiányt és bírságot állapított meg másodfokon, melyet a bíróságon "megtámadtunk". Kértük a végrehajtás felfüggesztését, melyet meg is kaptunk, így a folyószámlán azt látjuk, hogy elő van írva a tétel egy soron, majd egy másik soron törölve van. Kérdésünk: a fentiektől függetlenül a bírósági per végéig bennmaradunk a köztartozásmentes adatbázisban? (Még benne vagyunk.) Illetve, ha közben az eljárástól függetlenül fizetési könnyítést kérünk, a legrosszabbra számítva, az egyrészt lehetséges-e, másrészt befolyásolja-e a pert valamilyen módon? Köszönettel: Antal Józsefné

Így kérhet fizetési könnyítést a NAV-tól Cikk

Hogyan, milyen dokumentumok kitöltésével kérhet adótartozására könnyítést az egyéni vállalkozó, illetve a gazdasági társaság? A NAV közzétette a szükséges tudnivalókat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldi beszerzés

Bunna Erika

adótanácsadó

Levonható áfa önrevíziója

Bunna Erika

adótanácsadó

Fuvarozás láncügylet esetén

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close