119 találat a(z) fiktív számla cimkére

Fiktív számlák, színlelt szerződések: számlázási láncolatot buktatott le a NAV Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy számlázási láncolat ellenőrzésekor vizsgálta azt a két társaságot, amelyek nevében csomagolási szolgáltatásokról és baromfi-feldolgozásról állítottak ki fiktív számlákat, olvasható a NAV honlapján.

Fiktív számlák kiállításával vádolnak egy bűnszervezetet Cikk

A gyanú szerint fiktív számlákat kiállító bűnszervezet tagjai ellen indult eljárás, az ügyészség indítványozta két férfi és két nő letartóztatását – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Fiktív száma helyesbítése Kérdés

Fiktívnek minősített számlákat lehet-e sztornózni, kell-e önellenőrzést végezni? Cikk

Ha egy számlakibocsátó kft. számláit a NAV fiktívnek minősít, akkor a számla sztornózható-e, és ezzel egyidőben önrevíziót kell-e végezni?– kérdezte olvasónk. Nagy Norbert adószakértő válaszolt.

Négymilliárd forint áfát csalt a számlagyár Cikk

Költségvetési csalás miatt emeltek vádat egy négymilliárd forint vagyoni hátrányt okozó bűnbanda ellen, amelynek tagjai adókijátszási céllal hoztak létre egy okostelefonok kereskedelmével foglalkozó fiktív céghálózatot – közölte a Zala Vármegyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Fiktiv számlák könyvelése Kérdés

Fiktív számlák – 1,7 milliárd forint áfa maradt a zsebükben Cikk

Alkoholtartalmú italokat forgalmazó bűnözői csoport tagjai ellen emeltek vádat Kecskeméten, az elkövetők több éven át fiktív számlákkal kerülték el az áfafizetést, és így 1,7 milliárd forint kárt okoztak a költségvetésnek – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

Sikkasztás miatt kezdeményezi az ügyészség az Audi Hungária Független Szakszervezet két vezetőjének letartóztatását Cikk

Különösen jelentős értékre, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt kezdeményezi a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség egy érdekképviseleti szerv két elnökségi tagjának letartóztatását egy folyamatban lévő nyomozásban – közölte a főügyészség pénteken az MTI-vel. Az Audi Hungaria Zrt. megerősítette, hogy az érintett szervezet az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) – olvasható a közleményben.

NAV: 25 millió forint befizetésére köteleztek egy fiktív számlákat befogadó céget Cikk

Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját az a gazdasági társaság, amelynél a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) áfaellenőrzést végzett, az adóhatóság a bírságokkal együtt 25 millió forint megfizetésére kötelezte a céget – közölte az MTI.

Áfacsalás, be nem vallott szja és járulékok Cikk

Nyomozás indult egy vállalkozásnál, amely félmilliárd forintos értékben számlázott más cégeknek, ám nem fizetett járulékot, áfát – tudatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleményben az MTI-vel csütörtökön.

Számlázott a katás autószerelő, de sem alkatrésze, sem embere nem volt a munkához Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy kisadózó autószerelő és egy fuvarozó üzleti kapcsolatát, a két vállalkozó közötti gazdasági ügyleteket vizsgálta. Mint kiderült, volt is miért, olvasható a NAV honlapján.

NAV-razzia a Balaton és a Velencei-tó környékén Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2023. június 26-tól átfogóan ellenőrzi a Balaton és a Velencei-tó környéki települések kereskedőit és szolgáltatóit – közölte az adóhivatal.

Egyéni vállalkozó megszüntetést követően számláz Kérdés

Kétmilliárdos áfacsalás Fejérben Cikk

A Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte annak a négy férfinak a letartóztatását, akik a Székesfehérvári Járási Ügyészség szerint minősített költségvetési csalás bűntettét és további bűncselekményeket követtek el az egyikük irányítása alatt működő bűnszervezet tagjaként, s közel kétmilliárd forint vagyoni hátrányt okoztak a költségvetésnek.

7 milliárd forintos, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás gyanújával tartóztattak le két férfit Cikk

Bűnszövetségben elkövetett különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt rendelték el csütörtökön két budapesti férfi letartóztatását Pécsen, mivel a gyanú szerint az általuk működtetett, fiktív számlákra épülő cégláncolattal több mint hétmilliárd forintos kárt okoztak a költségvetésnek – közölte a Pécsi Törvényszék az MTI-vel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózó őstermelő

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelő helyi iparűzési adó 2023

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelő iparűzési adó megosztása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink