32 találat a(z) feltöltés cimkére

Helyi iparűzési adó feltöltése Kérdés

Iparűzési adó: nagy változások jönnek Cikk

A helyi iparűzési adó gazdasági növekedést ösztönző átalakítását javasolja a Nemzeti Versenyképességi Tanács a kormánynak – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a testület idei első ülését követő mai sajtótájékoztatóján. A tanács az értékcsökkenés, illetve a kutatás-fejlesztési költségek jelentősebb arányú – ötszörös mértékű – leírhatóvá tételét javasolja az adóalapból, valamint az adófeltöltési kötelezettség megszüntetését az iparűzési adónál is.

Látványcsapatsport taotámogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk nem választotta 2019. december 20-án az adóelőleg-feltöltési lehetőséget. Van-e lehetőségünk 2020. május 31-éig a 1928-as társaságiadó-bevallásunkban a végleges adónkból felajánlást tenni? Köszönettel: Csányi Krisztina

Adózási határidők: mire kell figyelnünk az év vége előtt? Cikk

A Mazars idén is elkészítette összefoglalóját az év végi teendőkről. Olyan adózási határidőkről és választási lehetőségekről van szó, melyeket a társaságok pénzügyi vezetésének szem előtt kell tartania – még akkor is, ha vészesen közelednek az ünnepek. Több adózással összefüggő témában is kiemelten fontos határidő ugyanis 2019. december 20-a, illetve a 31-e. A szokásos bevallási dátumok mellett több különleges határidőre is oda kell figyelnünk. Ráadásul olyan döntések meghozatalának is ekkor lehet itt az ideje, melyek később már nem, vagy csak nagyobb adminisztrációval pótolhatók.

Megszavazott és eredeti javaslatok eltérései a társasági adózásban Cikk

A T/6351 számon benyújtott kormányjavaslathoz képest a kedvezményeknél, a csoportos társaságiadó-alanyoknál és a vagyonkezelési alapítványnál néhány eltéréssel fogadta el az Országgyűlés.

A vagyonkezelő alapítvány adózási kérdései Cikk

A vagyonkezelő alapítványról szóló 2019. évi XIII. törvény (Vatv.) megalkotása több, adózást érintő törvény módosítását jelentette, amelyet a tavaszi törvénycsomag tartalmaz. A cikk sorra veszi ezeket a rendelkezéseket.

Iparűzésiadó-feltöltési kötelezettség Kérdés

Tisztelt Adózóna! Melyik jogszabály, melyik paragrafusában találom meg, hogy azon adózóknak kell iparűzésiadóelőleg-kiegészítést teljesíteniük, amelyek társaságiadó-feltöltésre is kötelezettek? A 2017-ben még társasági adó alá tartozó 2018-ban kivát választó, 2017. évben 200 millió forint árbevétellel rendelkező adózónak kell iparűzésiadóelőleg-feltöltést készítenie? Merre találom ezt a jogszabályokban? Köszönöm szépen.

Feltöltési kötelezettség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kiva alá tartozó vállalkozásnak van-e feltöltési kötelezettsége iparűzési adó tekintetében? Köszönettel: Budai Krisztina

Kiva – iparűzésiadó-feltöltési kötelezettség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. 2018. 01. 01-jétől a kiva-alanyiságot választotta, azt megelőzően társasági adóalanyként a tao.-ban, illetve a helyi iparűzési adóalapnál is a tárgyév december 20-áig adóalapkiegészítésre volt kötelezett. Kérdésem: most a kiva-alanyiság alatt is fennáll-e a helyi iparűzési adónál az adóalap-kiegészítési, bevallási és befizetési kötelezettsége? Válaszát előre is köszönöm.

Önellenőrizhető-e a feltöltési kötelezettség? Cikk

Közeleg a 2018-as év vége, amely egyúttal az adóelőleg-, járulékelőleg-kiegészítési – más néven a feltöltési – kötelezettség határidejének közeledtét is jelenti. Ez a határidő a naptári évvel azonos adóévvel rendelkező vállalkozásoknál december 20. A társasági adó esetében erre a legtöbb vállalkozás szerencsére már tudatosan, előre készül. De nem ez az egyetlen adónem, amelynél számolni kell a feltöltési kötelezettséggel.

Közeledik az adóelőleg-kiegészítés határideje Cikk

Azon adóalanyoknak, amelyek üzleti éve a naptári évvel megegyezik, a korábban megfizetett társasági adó, egyszerűsített vállalkozói adó, energiaellátók jövedelemadója, innovációs járulék és reklámadó előlegeket 2018. december 20. napjáig az adóévben várható fizetendő adó összegére ki kell egészíteniük – figyelmeztet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Cafeteria Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk 2018 évben havi 5000 forint juttatásban részesítette munkavállalóit meleg étkeztetés címén úgy, hogy havonta a beléptető kártyára töltötte fel az összeget. A járulék és az szja társaságunk által havonta megfizetésre került. December hónapban szeretnénk dolgozóink részére előre feltölteni a következő (2019.) évi teljes (12 hó*5000 Ft/hó) juttatás összegét. A feltöltés egy összegben történne, de a dolgozók részére a hozzáférés csak havi 5000 forint lenne biztosított. Ebben az esetben kit, mikor és milyen járulékfizetési kötelezettség terhelne? Előre is köszönjük válaszát!

Társaságiadó-feltöltés Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 2017. évre látványcsapatsport-támogatásról (266 ezer forint) rendelkezett a bt. a feltöltés alkalmával! Ezzel kapcsolatban a NAV-folyószámlán a 2018. évben kötelezettség oldalon negatív előjellel megjelent két tétel 01.09-én 266 ezer forint tao fa. fedezett ellentét és 07.02.-én jóváírás adóelőleg/kiegészítés 17 ezer forint jogcímen. Ezen összegek mennyiben befolyásolják a cég feltöltését? Mennyi lesz a feltöltési kötelezettségem, ha a negyedik negyedév előlege összesen 900 ezer forint, és egymillió forintra (szintre) kell feltölteni? Eredetileg csak 100 ezer forint lenne a feltöltés összege. De a már említett 266 ezer forint + 17 ezer forint mínusz előjelét is figyelembe kell venni, és így már 100+266+17 = 383 ezer forint lesz a decemeber 20-ai feltöltési kötelezettségem? Vagy csak az eredeti 100 ezer forint? A NAV call-centerén nem tudtak információt adni, és a NAV ügyfélszolgálatán a hölgy igencsak tanácstalan volt a fentiekben felvázoltakkal kapcsolatban :-( Előre is köszönöm a segítségét! Üdv. Cs

Túltöltött a cég taóból, több ment a kelleténél látványcsapatsportra is Cikk

A vállalkozás 2017. 12. 20-áig feltöltötte a várhatóan fizetendő szintre a társasági adóját, és annak egy részét felajánlotta sporttámogatásra. A feltöltés túl jól sikerült, a végleges adókötelezettsége kevesebb lett, mint a feltöltésre bevallott, befizetett, és így a felajánlott összeg is. Hogyan lehet elszámolni a fennálló túlfizetést a támogatott szervezettel szemben? – kérdezte olvasónk. Pölöskei Pálné okleveles könyvvizsgáló szakértőnk válaszolt.

Társaságiadó-feltöltés és -bevallás elmulasztása Kérdés

Kedves Szakértő! Mit tegyek, ha elmulasztottam feltölteni a taoelőleget 90 százalékra, és ezt nem is vallottam be a 1701-esen? Eltérő üzleti évű a cég. 2017.09.01-2018.08.31-ig tart az üzleti éve. Ez esetben 08.20-ig kellett volna megfizetni és bevallani a tao-feltöltési összeget. Most a teendő jelen esetben? Válaszukat nagyon várom! Köszönettel: Klára

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ügyvezetés jogviszonya

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Gépjárműjótállás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Cégalapítási és bejelentési dátumok

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close