107 találat a(z) felmondási idő cimkére

Betegséget követő felmondás Kérdés

Munkavállaló nyugdíjba vonulása Kérdés

Mikorra essen a nyugdíjmegállapítás napja? Cikk

Mikor érdemes benyújtani a nyugdíj megállapítása iránti kérelmet? Közalkalmazottként dolgozó olvasónknak ez okozott fejtörést. A kérdésre Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Nyugdíjmegállapítás időpontja Kérdés

Felmondási idő és végkielégítés számítása Kérdés

Végkielégítés, felmondási idő Kérdés

Végkielégítés és felmondás Kérdés

Munkaadói felmondás koronavírus veszélyhelyzetben Kérdés

Táppénz egyéves időtartamának számítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalónk 2006.05.01-től van alkalmazásban társaságunknál, 2019. 07.01-től keresőképtelen lett, betegszabadságát kimerítette, és utána folyamatosan táppénzt kapott. Elindította a rokkantsági ellátásra való jogosultság megállapításának eljárását, így 2019. 10.29-től keresőképes lett arra az 1 napra, amelyen egyébként nem dolgozott, hanem igazolt, fizetett távollétnek lett leszámfejtve. 2019. 10.30-tól újra keresőképtelen lett, és újra táppénzt folyósítanak részére. A keresőképtelensége azóta is fennáll. 2019. 11.01-től a 40 órás munkaideje heti 20 órás munkaidőre változott, közös megegyezéssel. A kérdésem, hogy melyik időponttól kell számítani a maximum egyéves táppénz időszakát, 2019. július 1-től vagy az "újra" kezdéstől, 2019. 10.30-tól? Valamint, mivel a cégünk nem tudja tovább foglalkoztatni a megváltozott egészségi állapota miatt, nem tudunk olyan munkakört felajánlani, így ebben az esetben jár a munkavállalónak a felmondási idő és a végkielégítés? A kérdésben említettem, hogy 2019. november 1-től 20 órás lett a munkaviszonya és az alapbére is a felére csökkent, amennyiben jár a munkavállalónak a végkielégítés és a felmondási idő, akkor ezen juttatásokat a már csökkentett alapbérrel, illetve távolléti díjjal kell számítani? Válaszát köszönöm! Tisztelettel!

Munkaviszony megszüntetése közös megegyezéssel: végkielégítés és felmondási idő Cikk

Munkáltatóként sokan próbálják a költségeiket minimalizálni, ami jelen helyzetben érthető, azonban figyelembe kell venni azt is, hogy a mostani, sok munkáltató számára nehéz gazdasági helyzet sem indok arra, hogy a munkavállalók nem jogosultak végkielégítésre, felmondási időre munkáltatói felmondás esetén.

Mellékfoglalkozás Kérdés

Kérdésem a következő: munkaadói felmondás esetén a mellékfoglalkozásúként alkalmazott munkavállalónak jár-e végkielégítés és felmondási idő, ha igen, milyen mértékű? Előre is köszönöm !

Táppénz felmondási idő alatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következő kérdésemre szeretnék választ kapni. A dolgozó 2020.03.31-ével közös megegyezéssel megszüntette a munkaviszonyát, azonban 03.23-án megbetegedett, és jelenleg is beteg. Az új munkaviszonya 2020.04.01-ével létrejött, de még mindig beteg. Ebben az esetben a táppénz hogyan jár, és mi a teendő? Köszönöm válaszát. Tisztelettel: Péter Józsefné.

Bérszámfejtés koronavírus-járvány idején Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretnék megerősítést kérni, hogy jól értelmezzük-e az Mt.-ben és a jelenleg hatályos rendeletekben foglaltakat az alábbi esetekben. Vendéglátóüzletet működtet a vállalkozás, amely elvitelre, kiszállításra nem készít ételt, a 71/2020. kormányrendelet 2. §-a alapján 2020.03.28-tól nem üzemelhet. Ez a helyzet véleményem szerint megfelel az Mtv. 55. § (1) bekezdés j) pontjában leírt "elháríthatatlan oknak". Az állásidőnek erre az esetére nem jár alapbér a munkavállalónak, tekintettel arra, hogy az Mtv. 126. § (1) bekezdésében nem került felsorolásra az 55. § (1) bekezdés j) pontja. Amennyiben a munkáltató felmondással meg kívánja szüntetni az alkalmazottak munkaviszonyát, akkor a felmondási idő felére díjazás nélküli állásidő számfejtendő, és a felmondási idő másik felére járó felmentési időre ugyanúgy jár a távolléti díj, mint máskor? Vagy ez esetben nem jár a felmentési időre sem díjazás? Amennyiben olyan vendéglátó vállalkozásról van szó, amely elvitelre, kiszállításra működik, ott mi a helyzet akkor, ha a csekélyebb forgalom miatt a munkavállalók egy részének szintén nem tud a munkáltató munkát biztosítani? Ekkor az állásidőre jár díjazás vagy nem jár díjazás azoknak, akiknek nem kell dolgozni menni? Köszönöm a választ!

Járulékkedvezmény végkielégítésre Kérdés

Tisztelt Szakértő! A felmondási időre és a végkielégítésként kifizetett illetményre is vonatkozik a kedvezmény?

Jogfolytonos munkaviszony Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft.-nél a jelenlegi helyzetre tekintettel, valószínűleg csoportos létszámleépítésre kerül sor. A kft. átvett egy másik kft.-től embereket, akiknek az új munkaszerződésükbe belekerült, hogy jogfolytonos a munkaviszonyuk, az MK. 154. számú döntésére hivatkoznak. A felmondási időt és a végkielégítés összegét tehát az előző kft.-vel való munkaviszony kezdetétől kell kiszámolnom? Illetve mi a teendőm még ilyen helyzetben? Segítségét előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Átalakulás

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close