42 találat a(z) fellebbezés cimkére

Illeték – fellebbezés Kérdés

Köszönöm az illetékkel kapcsolatos választ. Sajnos a NAV megállapította a vagyonátruházási illetéket az átalakulási vagyonmérlegben szereplő ingatlanra. Most még a fellebbezési határidőn belül vagyunk. Szeretnék segítséget kérni, milyen jogszabályra hivatkozva kérhető az illetékmentesség a korábbi kérdésemben leírt esetre? Korábbi kérdés: Egyéni cég 1997 áprilisában cégformaváltással korlátolt felelősségű társasággá alakult át. Az átalakulást az illetékes cégbíróság bejegyezte. A kft. azóta is eredményesen működik. Az átalakulási vagyonmérlegben/vagyonleltárban ingatlan is szerepelt. Akkor elmaradt az átalakulás miatti tulajdonváltás földhivatalnál történő bejegyeztetése. Ez sajnos csak napjainkban derült ki a tulajdonos számára. Most kérte a kft. a tulajdonjog bejegyzését az illetékes földhivatalnál. Az átalakulás 1997-ben adó- és illetékmentes volt. Kérdés, hogy alkalmazandó-e ez az illetékmentesség most, az utólagos bejegyzési kérelemre tekintettel?

Család- és egyéb támogatások, gázdíjkedvezmény: új szerepben az ONYF Cikk

A közigazgatás átszervezésének következtében egyes támogatásokkal, illetve kedvezményekkel kapcsolatos fellebbezéseket az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság bírálja el.

Kényszertörlési eljárás bt. kültag halála miatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy bt. kültagja elhalálozott, és a hagyatéki tárgyalás befejezésére - az egyik örökös külföldön él - nem került sor 6 hónapon belül. A beltag ezen jogvesztő határidőn belül nem választott új kültagot. A cégbíróság a társasági szerződés újabb módosításakor - igazolási kérelem lett csatolva a késés miatt - elutasító végzést hozott, és elrendelte a kényszertörlést. A cégközlönyben még nem jelent meg a határozat. Az igazolási kérelemmel kapcsolatosan semmi említés nem történt, az eljáró ügyvédet sem értesítették elektronikusan. Az ingyenesen lekérdezhető cégkivonaton az új társasági szerződés adatai bejegyzés alatt címszóval szerepelnek. Mi a teendő? Érdemes fellebbezni? A bt bevételi nyilvántartást vezető katás vállalkozás. Tartozása nincs. Ha a kényszertörlési eljárást nem lehet kikerülni, hogyan fog ez lezajlani? Eltiltják-e az ügyvezetőt? Lehet-e egyéni vállalkozó, és mikortól? Ha nincs eltiltás, hagyni kell-e, hogy így töröljék a céget? A kényszertörlési eljárásnak milyen költségei vannak? Mikor megy át felszámolásba, és mikor lesz végelszámolás belőle? Köszönettel.

Másodfokú adóhatározat Kérdés

Tisztelt Cím! 2012. január óta folyik egy NAV-ellenőrzés. Az ellenőrzés során készült már jegyzőkönyv, kiegészítő jegyzőkönyv, elsőfokú adóhatározat, fellebbezésre kiegészítő elsőfokú adóhatározat. A második elsőfokú adóhatározatot is megfellebbeztük. A másodfokú határozathozatal időtartama 15+60+30 nappal hosszabbodott. Ez a 30 nap is már 2014.08.04-i dátummal lejárt (a NAV a hosszabbító határozatában egyértelműen leírta a dátumot). A mai napig nem érkezett meg a másodfokú határozat. Ha az adózó késik a fellebbezéssel, vagy bármilyen bevallás benyújtással, akkor nincs mit tennie, illetve szankció lehet. DE, ha az adóhivatal késik a határozathozatallal, akkor az adózó tehet valamit? (Az első jegyzőkönyv 6,5 millió forint adóhiányról és bírságról szól. A második elsőfokú határozat pedig 1,5 millió forintról. De ez sem jogos, amit megfellebbeztünk.) Köszönettel: Anikó

Kata megszűnés Kérdés

Katás egyéni vállakozónál téves 1308-as bevallás következtében december 31-én 100 ezer forintnál nagyobb adótartozást mutatott a folyószámla, a NAV ennek alapján "kirakta" a katás körből. Utólagosan sikeresen javítva lett a folyószámla, így a 2014. január 1-jei nyitó, és a 2014. január 1-jei rendező tétellel eltűnt az adótartozás, de az adózó által tett fellebezést elutasították, mivel az adott időpontban fennálló adótartozás miatt van törvényi lehetőség a megszüntetésre. Már csak bírósági úton lehet ez ellen fellépni! Kérdés: jogos lehet a megszüntetés, vagy érdemes a bírósághoz fordulni az ügyben?

NAV jegyzőkönyv Kérdés

Tisztelt Szerkesztőség! Ügyfelemnél iratbetekintést végzett a NAV, egyéb adónem ellenőrzés kapcsán. A szigorú számadású nyomtatvány nyilvántartót, számlatömböket ellenőrizték, és kimásoltak pár darab kimenő számlát. Majd érkezett egy jegyzőkönyv, hogy a vállalkozás a szigorú számadású nyilvántartásai között nem szereplő számlatömbből állított ki számlát, melyen az adatai, mint eladó/értékesítő szerepelnek. Ezt a számlát nem az ügyfelem vásárolta, nem általa lett kiállítva a számla. A nyomtatványboltos nem tudott információval szolgálni arról, hogy ki vásárolta a számlatömböt, mert akkor még nem volt kötelező feltüntetni a vevő adóazonosító jelét. Kérdésem az lenne, hogy a NAV által küldött jegyzőkönyvet ilyen esetben, hogyan kifogásoljuk meg, hiszen nem az ügyfelem által vásárolt és kiállított számláról van szó, és ennek adóhiányát és késedelmi pótlékát a jegyzőkönyvben kilátásba helyezték. Kérem írják meg, ha van erre joggyakorlat, mit tegyünk. Köszönettel: Szabó Anita

Ab: fellebbezhetnek a bankok Cikk

Az Alkotmánybíróság (Ab) a Kúria indítványára megsemmisítette a helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárásáról szóló törvény egyes rendelkezéseit és kimondta, hogy lehet fellebbezni az ilyen eljárásban született egyezség ellen - derül ki a Magyar Közlönyben pénteken közzétett határozatból.

Nyugdíj és jogorvoslat: mikor lehet fellebbezni és mikor bírósághoz fordulni? Cikk

Fellebbezés és bírósági eljárás - milyen jogorvosltai eljárások vannak, s mikor nem tehet az ügyfél semmit? Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Szokatlan eljárás adószám-felfüggesztésnél Cikk

Amennyiben az adóhatóság határozattal utasítja el az adószám megadását, nem a szokásos jogorvoslati eljárást vezeti be, fellebbezésről tehát szó nincsen. Ehelyett 15 napos kimentési kérelem terjeszthető elő. Ez a kérelem jogvesztő. Amennyiben a kérelemnek helyt adnak, akkor az adóhatóság a határozatot visszavonja, és az adószámot megállapítja. Mik lehetnek a kimentési indokok, mit kell az adózónak bizonyítania?

Jogorvoslat adóügyekben: csak súlyos pénzekért fellebbezhetünk Cikk

Adóügyekben az első fokú határozat ellen csak borsos illeték befizetése után fellebbezhetünk. Szakértőnk összefoglalja, miért túlzó az illeték mértéke, s mivel lehetne segíteni a jogorvoslat menetét.

Vagyonosodási vizsgálatok: jó eséllyel nyerhetünk másodfokon Cikk

A vagyonosodási vizsgálatok körében az elsőfokú határozattal szemben benyújtott fellebbezések közel felében a magánszemély javára dönt a másodfokú adóhatóság. De mi van a döntések hátterében?

Vagyonosodás: eredményes fellebbezések Cikk

Megéri vitatkozni az adóhatósággal a vagyonosodási vizsgálatok során, a tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy minden második esetben a határozatot megváltoztatják - írta szerdán a Napi Gazdaság.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Oroszország, áfabevallás

Bunna Erika

adótanácsadó

Alanyi mentes szolgáltatás nyújtása

Bunna Erika

adótanácsadó

Közműtársulás

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close