42 találat a(z) fellebbezés cimkére

Illeték – fellebbezés Kérdés

Köszönöm az illetékkel kapcsolatos választ. Sajnos a NAV megállapította a vagyonátruházási illetéket az átalakulási vagyonmérlegben szereplő ingatlanra. Most még a fellebbezési határidőn belül vagyunk. Szeretnék segítséget kérni, milyen jogszabályra hivatkozva kérhető az illetékmentesség a korábbi kérdésemben leírt esetre? Korábbi kérdés: Egyéni cég 1997 áprilisában cégformaváltással korlátolt felelősségű társasággá alakult át. Az átalakulást az illetékes cégbíróság bejegyezte. A kft. azóta is eredményesen működik. Az átalakulási vagyonmérlegben/vagyonleltárban ingatlan is szerepelt. Akkor elmaradt az átalakulás miatti tulajdonváltás földhivatalnál történő bejegyeztetése. Ez sajnos csak napjainkban derült ki a tulajdonos számára. Most kérte a kft. a tulajdonjog bejegyzését az illetékes földhivatalnál. Az átalakulás 1997-ben adó- és illetékmentes volt. Kérdés, hogy alkalmazandó-e ez az illetékmentesség most, az utólagos bejegyzési kérelemre tekintettel?

Család- és egyéb támogatások, gázdíjkedvezmény: új szerepben az ONYF Cikk

A közigazgatás átszervezésének következtében egyes támogatásokkal, illetve kedvezményekkel kapcsolatos fellebbezéseket az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság bírálja el.

Kényszertörlési eljárás bt. kültag halála miatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy bt. kültagja elhalálozott, és a hagyatéki tárgyalás befejezésére - az egyik örökös külföldön él - nem került sor 6 hónapon belül. A beltag ezen jogvesztő határidőn belül nem választott új kültagot. A cégbíróság a társasági szerződés újabb módosításakor - igazolási kérelem lett csatolva a késés miatt - elutasító végzést hozott, és elrendelte a kényszertörlést. A cégközlönyben még nem jelent meg a határozat. Az igazolási kérelemmel kapcsolatosan semmi említés nem történt, az eljáró ügyvédet sem értesítették elektronikusan. Az ingyenesen lekérdezhető cégkivonaton az új társasági szerződés adatai bejegyzés alatt címszóval szerepelnek. Mi a teendő? Érdemes fellebbezni? A bt bevételi nyilvántartást vezető katás vállalkozás. Tartozása nincs. Ha a kényszertörlési eljárást nem lehet kikerülni, hogyan fog ez lezajlani? Eltiltják-e az ügyvezetőt? Lehet-e egyéni vállalkozó, és mikortól? Ha nincs eltiltás, hagyni kell-e, hogy így töröljék a céget? A kényszertörlési eljárásnak milyen költségei vannak? Mikor megy át felszámolásba, és mikor lesz végelszámolás belőle? Köszönettel.

Másodfokú adóhatározat Kérdés

Tisztelt Cím! 2012. január óta folyik egy NAV-ellenőrzés. Az ellenőrzés során készült már jegyzőkönyv, kiegészítő jegyzőkönyv, elsőfokú adóhatározat, fellebbezésre kiegészítő elsőfokú adóhatározat. A második elsőfokú adóhatározatot is megfellebbeztük. A másodfokú határozathozatal időtartama 15+60+30 nappal hosszabbodott. Ez a 30 nap is már 2014.08.04-i dátummal lejárt (a NAV a hosszabbító határozatában egyértelműen leírta a dátumot). A mai napig nem érkezett meg a másodfokú határozat. Ha az adózó késik a fellebbezéssel, vagy bármilyen bevallás benyújtással, akkor nincs mit tennie, illetve szankció lehet. DE, ha az adóhivatal késik a határozathozatallal, akkor az adózó tehet valamit? (Az első jegyzőkönyv 6,5 millió forint adóhiányról és bírságról szól. A második elsőfokú határozat pedig 1,5 millió forintról. De ez sem jogos, amit megfellebbeztünk.) Köszönettel: Anikó

Kata megszűnés Kérdés

Katás egyéni vállakozónál téves 1308-as bevallás következtében december 31-én 100 ezer forintnál nagyobb adótartozást mutatott a folyószámla, a NAV ennek alapján "kirakta" a katás körből. Utólagosan sikeresen javítva lett a folyószámla, így a 2014. január 1-jei nyitó, és a 2014. január 1-jei rendező tétellel eltűnt az adótartozás, de az adózó által tett fellebezést elutasították, mivel az adott időpontban fennálló adótartozás miatt van törvényi lehetőség a megszüntetésre. Már csak bírósági úton lehet ez ellen fellépni! Kérdés: jogos lehet a megszüntetés, vagy érdemes a bírósághoz fordulni az ügyben?

NAV jegyzőkönyv Kérdés

Tisztelt Szerkesztőség! Ügyfelemnél iratbetekintést végzett a NAV, egyéb adónem ellenőrzés kapcsán. A szigorú számadású nyomtatvány nyilvántartót, számlatömböket ellenőrizték, és kimásoltak pár darab kimenő számlát. Majd érkezett egy jegyzőkönyv, hogy a vállalkozás a szigorú számadású nyilvántartásai között nem szereplő számlatömbből állított ki számlát, melyen az adatai, mint eladó/értékesítő szerepelnek. Ezt a számlát nem az ügyfelem vásárolta, nem általa lett kiállítva a számla. A nyomtatványboltos nem tudott információval szolgálni arról, hogy ki vásárolta a számlatömböt, mert akkor még nem volt kötelező feltüntetni a vevő adóazonosító jelét. Kérdésem az lenne, hogy a NAV által küldött jegyzőkönyvet ilyen esetben, hogyan kifogásoljuk meg, hiszen nem az ügyfelem által vásárolt és kiállított számláról van szó, és ennek adóhiányát és késedelmi pótlékát a jegyzőkönyvben kilátásba helyezték. Kérem írják meg, ha van erre joggyakorlat, mit tegyünk. Köszönettel: Szabó Anita

Ab: fellebbezhetnek a bankok Cikk

Az Alkotmánybíróság (Ab) a Kúria indítványára megsemmisítette a helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárásáról szóló törvény egyes rendelkezéseit és kimondta, hogy lehet fellebbezni az ilyen eljárásban született egyezség ellen - derül ki a Magyar Közlönyben pénteken közzétett határozatból.

Nyugdíj és jogorvoslat: mikor lehet fellebbezni és mikor bírósághoz fordulni? Cikk

Fellebbezés és bírósági eljárás - milyen jogorvosltai eljárások vannak, s mikor nem tehet az ügyfél semmit? Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Szokatlan eljárás adószám-felfüggesztésnél Cikk

Amennyiben az adóhatóság határozattal utasítja el az adószám megadását, nem a szokásos jogorvoslati eljárást vezeti be, fellebbezésről tehát szó nincsen. Ehelyett 15 napos kimentési kérelem terjeszthető elő. Ez a kérelem jogvesztő. Amennyiben a kérelemnek helyt adnak, akkor az adóhatóság a határozatot visszavonja, és az adószámot megállapítja. Mik lehetnek a kimentési indokok, mit kell az adózónak bizonyítania?

Jogorvoslat adóügyekben: csak súlyos pénzekért fellebbezhetünk Cikk

Adóügyekben az első fokú határozat ellen csak borsos illeték befizetése után fellebbezhetünk. Szakértőnk összefoglalja, miért túlzó az illeték mértéke, s mivel lehetne segíteni a jogorvoslat menetét.

Vagyonosodási vizsgálatok: jó eséllyel nyerhetünk másodfokon Cikk

A vagyonosodási vizsgálatok körében az elsőfokú határozattal szemben benyújtott fellebbezések közel felében a magánszemély javára dönt a másodfokú adóhatóság. De mi van a döntések hátterében?

Vagyonosodás: eredményes fellebbezések Cikk

Megéri vitatkozni az adóhatósággal a vagyonosodási vizsgálatok során, a tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy minden második esetben a határozatot megváltoztatják - írta szerdán a Napi Gazdaság.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Szabadságátvitel a következő évre megállapodás alapján

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Kölcsön rendezése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 november
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close