39 találat a(z) felülvizsgálat cimkére

MMK Kérdés

Vadásztársaság iparűzésiadó-fizetési kötelezettsége Kérdés

Hátrasorolt kötelezettség – folyószámlahitel Kérdés

Rokkantsági ellátás őstermelőnek Kérdés

Megkifogásolt vámfizetés könyvelésének helyessége Kérdés

Alkalmazott keresőképességének felülvizsgálata: mutatjuk a változásokat Cikk

2021. január 1-jétől változott a foglalkoztató által kezdeményezhető keresőképesség felülvizsgálatára vonatkozó szabály. Az alábbi cikkben ismertetjük a felülvizsgálatra vonatkozó új rendelkezést, és kitérünk a keresőképtelenség ellenőrzésére is.

Pénztárgépek és automaták éves felülvizsgálata: méltányosságot ígér a NAV Cikk

Semmilyen szankcióval nem kell számolnia az üzemeltetőnek, ha az éves felülvizsgálat határideje lejár, azonban – a járvány miatti egészségügyi vagy gazdasági okokból – csak határidő után, de még december 31-éig gondoskodik a felülvizsgálatról – ígéri a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a honlapján közzétett tájékoztatás szerint.

Magánokirat felülhitelesítése Kérdés

A pénztárgépek és automata berendezések elhalasztott éves felülvizsgálata pótlásának határideje Cikk

Ha az online pénztárgép, illetve a kezelőszemélyzet nélküli élelmiszer-automatában működő felügyeleti egység éves felülvizsgálatának határideje a veszélyhelyzet ideje alatt járt le, akkor a felülvizsgálatot az üzemeltető a veszélyhelyzet megszűnését követő 120 napon belül köteles elvégeztetni – emlékeztet honlapján a NAV.

Figyelem, ne feledkezzen meg permetezőgépe műszaki felülvizsgálatáról! Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a termelők figyelmét, hogy idén már csak műszaki vizsgálatra bejelentett vagy érvényes műszakival rendelkező permetezőgéppel lehet növényvédelmi munkákat végezni. Azokat a gépeket, amelyek nem felelnek meg e követelményeknek a hatóság az ellenőrzések során leállítja, tulajdonosaikkal szemben pedig eljárást indít.

NAV-tájékoztató az élelmiszerautomaták üzemeltetőinek Cikk

Ha az élelmiszerértékesítést kezelőszemélyzet nélkül végző automaták automata felügyeleti egységének éves kötelező felülvizsgálati határideje a veszélyhelyzet ideje alatt jár le, a felülvizsgálat halasztható a veszélyhelyzet megszűnését követő 120. napig – közölte honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A veszélyhelyzet után még 120 nap van a pénztárgépek és az automata berendezések éves felülvizsgálatára Cikk

Ha az online pénztárgép, illetve az élelmiszer-értékesítést kezelőszemélyzet nélkül végző automata berendezés felügyeleti egysége éves felülvizsgálatának határideje a veszélyhelyzet ideje alatt jár le, akkor a felülvizsgálatot az üzemeltetőnek a veszélyhelyzet megszűnése utáni 120 napon belül kell elvégeztetnie, tette közzé oldalán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Itt az ideje az élelmiszer-automaták felülvizsgálatának! Cikk

Az élelmiszer-automatát üzemeltetőknek évente felül kell vizsgáltatniuk valamennyi berendezésük automata felügyeleti egységét (AFE). A felülvizsgálatot a felügyeleti szolgáltató végzi, megtörténtét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrzi, hívja fel a kötelezettségre a figyelmet honlapján a NAV.

Rehabilitációs hozzájárulás megváltozott munkaképesség esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ön az egyik felvetett kérdésre az alábbi választ adta: A megváltozott munkaképességű munkavállaló az állapotára vonatkozó szakvélemény időbeli hatálya alatt vehető figyelembe a rehabilitációs hozzájárulás vonatkozásban. Ezt nem befolyásolja a nyugdíjazás. Ugyanakkor a 2011. évi CXCI. törvény 38. § (1) bekezdése értelmében akik a komplex felülvizsgálat alól a törvény 38/C §-a alapján mentesültek (mert például 5 évnyire voltak a nyugdíj korhatártól) a rokkantsági ellátás folyósításának a tartama alatt vehetők e szempontból figyelembe. Kérdésem: Hogyan kell figyelembe venni azt a szakvéleményt, melyben az van leírva, hogy felülvizsgálat csak állapotváltozás esetén szükséges (nyugdíjban lévő, illetve nem nyugdíjas dolgozó esetében). Válaszát előre is köszönöm.

Fontos határidőket ismertet a Kúria Cikk

Új tájékoztató kisfilmet készített a Kúria, Határidők a Kúria előtti felülvizsgálati eljárásokban. címmel A kisfilm bemutatja a felülvizsgálati eljárás folyamatát és ügyszakonként ismerteti a legfontosabb határidőket.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Magánszemély termékbeszerzése EU-ból

Nagy Norbert

adószakértő

Külföldi autó tartós bérlet

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs