23 találat a(z) eljárás cimkére

Paco Rabanne, Lancome, Giorgio Armani, Hugo Boss, Chanel hamisítványok a csomagtartóból Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Tolna megyei munkatársai több tucat hamis parfümöt foglaltak le egy áruház parkolójában egy nőtől. Az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárás indult, olvasható a NAV honlapján.

Bírságolt a GVH: 20 millió forintot szabott ki az RTL-re Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 20 millió forint eljárási bírságot szabott ki a Magyar RTL Televízió Zrt.-vel (M-RTL) szemben, mert a járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel kapott határidő-hosszabbítás ellenére is akadályozta a tényállás feltárását és ezzel elhúzta az eljárást.

Átnevezték a katedrálist térképen: bírságot kapott a Google Cikk

A román országos diszkriminációellenes tanács 10 ezer lejre (mintegy 700 ezer forint) bírságolta a Google Románia vállalatot, amiért elektronikus térképalkalmazásában az új bukaresti ortodox székesegyházat, a Nemzet Megváltása Katedrálist átnevezték a Nemzet Butítása Katedrálisnak.

Bírság, bizonyíték, ellenőrzés – változnak az adóeljárási szabályok Cikk

Az Országgyűlés napirendjén lévő őszi adócsomagból (az egyes adótörvények uniós kötelezettségekhez kapcsolódó, valamint egyes törvények adóigazgatási tárgyú módosításáról szóló T/2931. számú törvényjavaslatból) ezúttal az alábbiakban az adózás rendjéről szóló, illetve az adóigazgatási rendtartásról szóló törvényre vonatkozó módosításokat vesszük górcső alá.

Feltételes adómegállapítás: drága, de ha sok az adója, megérheti Cikk

Milyen adónemre, ki kérhet feltételes adómegállítást, kinek éri meg? Összefoglaltuk a hatályos szabályokat.

Eljárás indult a Ryanairrel szemben Cikk

Eljárást indított a Ryanair légitársaság (Ryanair DAC) ellen Budapest Főváros Kormányhivatala.

Kettős élelmiszerminőség az EU-ban: új eljárás az összehasonlításra Cikk

Az Európai Bizottság eljárásmódot dolgozott ki az unióban forgalmazott élelmiszerek minőségi összehasonlítására, a kettős élelmiszerminőség megállapítása érdekében – közölte az uniós bizottság csütörtökön.

Eljárás indult a Volkswagen csoportnál piaci manipuláció gyanúja miatt Cikk

Eljárást indított a braunschweigi ügyészség a Volkswagen járműgyártó csoportnál (VW) piaci manipuláció gyanúja miatt – erősítette meg kedden a németországi város nyomozóhatósága a VW-nál tartott razziáról szóló sajtóhíreket.

Eljárás a Ryanair ellen Cikk

Eljárást indított a Ryanair diszkont légitársaság ellen a brit Polgári Repülési Hatóság (CAA), mert álláspontjuk szerint az ír légicég félrevezette az utasokat a járattörlésekkel kapcsolatban.

Az Európai Bíróság az elhúzódó eljárásról, az adózónak járó kamatról Cikk

Július 6-ai ítéletében az Európai Unió Bírósága megállapította, hogy ellentétes az Európai Unió jogával az adózás rendjéről szóló törvény 37. § (4) bekezdése, mely alapján az áfa visszatérítése esetében a jegyzőkönyv átadásától számítandó a kamat, amennyiben az adóhatóság az ellenőrzést az igény beérkezését követő 30 napon belül megkezdi, és az adóhatóság az ellenőrzés során az ellenőrzés akadályozása miatt mulasztási bírságot szab ki.

Egyezkedni lehet a GVH-val Cikk

Azok a vállalkozások, amelyek meghatározott típusú versenyjogi ügyekben elismerik jogsértésüket és lemondanak bizonyos eljárási jogaikról, 10 százalékos bírságcsökkentésben részesülhetnek – az ezzel kapcsolatos egyezségi eljárás részletszabályait hétfőn rögzítette a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

Ki húzza a rövidebbet, ha a hatóság volt feledékeny? Cikk

Elmulasztotta értesíteni a munkaerő-piaci ellenőrzést követő eljárásról a hatóság az érintettet. A felperes bíróságon, végül a Kúriánál kereste igazát.

Bírósági illeték megfizetése önadózással Cikk

Meghatározott esetekben a bírósági eljárási illeték január 1-jétől önadózással is megfizethető. Az ezzel kapcsolatos tudnivalókról a NAV tájékoztatót adott ki.

Kényszer - végelszámolás helyett jön a kényszer-törlési eljárás Szakértői Kommentár

Az úgynevezett kényszer-törlési eljárás 2012. március 1-jétől lépett hatályba. Mit jelent ez a gyakorlatban?

Januártól a 2011-es illeték tízszeresét is fizethetjük Szakértői Kommentár

A módosítások néhány esetben már 2011. XI. 30. napjától, más esetekben viszont csak 2012. január elsejétől lépnek hatályba. Ezen módosítások az illetékek kiszabásához kapcsolódóan két jelentős területet érintenek, egyrészt az eljárási illetékek mértékét, másrészt az ingatlanhoz kapcsolódó bejelentési kötelezettségek, és kedvezmények körét.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Reklámajándék 2.

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Eltulajdonított eszköz

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Meghiúsult tárgyieszköz-értékesítés

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close