432 találat a(z) egyszerűsített foglalkoztatás cimkére

Turisztikai idény hivatalos meghatározása Kérdés

Tisztelt Hölgyem vagy Uram! Kérem szíves segítségét azzal kapcsolatban, hogy az egyszerűsített foglalkoztatás szempontjából mely időszak számít turisztikai idénynek és ezt mely jogszabályhely határozza meg? Köszönettel és üdvözlettel.

Egyszerűsített foglalkoztatás utáni 0,5 százalékos nyugdíjemelés Kérdés

Az egyszerűsített foglalkoztatás után 2018-ig a nyugdíjas foglalkoztatott jogosult volt a 0,5 százalékos emelésre. Erről semmit nem lehet a 2019. évre vonatkozóan hallani. Kérdésem, hogy ez is változatlan-e. Köszönöm: Bozsóki Margit

Szja-mentesség 2019-ben egyszerűsített foglalkoztatásnál Cikk

2019-ben mennyi az egyszerűsített foglalkoztatásban szja-mentesen fizethető órabér minimálbér, illetve garantált bérminimum esetén? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász ügyvéd válaszolt.

Egyszerűsített munkaszerződés szja számítása Kérdés

Tisztelt szerkesztőség! Havi 1 alkalommal 2 óra időtartamban pszichológiai előadásokat tartok. Minden egyes alkalomról külön egyszerűsített munkaszerződés készül. A szerződésen szerepel, hogy a ledolgozott napok száma 1, és a ledolgozott órák száma 2. A mentesített összeg számításánál az 1 napot kell figyelembe venni vagy a 2 órát? Tudomásom szerint garantált bérminimumnál 10 790 Ft/nap illetve órára 1349 Ft/óra a mentesített összeg 2018-ban. Az előadásokért 20 000 forintot kapok alkalmanként. Ha a napot veszem figyelembe akkor az adóköteles rész 9210 Ft, ha az órát, akkor pedig 17 302 Ft előadásonként. Kérem szakvéleményüket, melyikkel kell majd számolnom adóbevalláskor.

Szja-mentesség 2019-ben egyszerűsített foglalkoztatásnál Kérdés

Kedves Szakértő! Szeretném a segítségüket kérni, hogy 2019-ban fizethető órabér szja-mentesen az egyszerűsített foglalkoztatás jogviszonyában mennyi lesz (minimum és maximum összegek, a minimálbér és garantált minimálbér esetében)? Előre is köszönöm szépen válaszukat!

Egyszerűsített foglalkoztatásnál kell-e szja-t fizetnie a dolgozónak? Cikk

Egyszerűsített foglalkoztatás esetében kell-e szja-t fizetnie a munkavállalónak? – kérdezte az Adózóna olvasója. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

Vasárnapi pótlék kérdése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy élménypark (játszóház gyerekeknek), mely bevásárlóközpontban üzemel a hét minden napján. Működése eléri a heti 80 órát. Kérdésem, hogy az Ön véleménye szerint az Mt. 101. paragrafusának (1) bekezdése alapján minősülhet-e rendeltetése folytán e napon is működő munkáltatónak, és így nem kell a munkavállalóinak vasárnapi pótlékot megfizetnie? Vagy ez inkább a többműszakos tevékenység kategóriájába illik bele? Továbbá Ön szerint a pótlékátalány intézménye kivitelezhető-e egyszerűsített foglalkoztatás esetében? Ha igen, Ön szerint észszerű-e ez (hiszen hosszabb távon nem tudom vizsgálni a beosztást/pótlékokat, mivel nem biztos, hogy a munkavállaló a következő alkalommal megjelenik, illetve nem tervezhető a beosztása/szükség lesz-e rá)? Válaszát előre is köszönöm!

Egyszerűsített foglalkoztatás és szja Kérdés

Egy kis vitánk keletkezett az egyszerűsített foglalkoztatás ügyében alapítványunknál, ezért szeretnénk állásfoglalásukat kérni. Egyszerűsített foglalkoztatás esetében normál esetben nincs túllépve a törvény által megadott keret. Ez esetben kell-e szja-t fizetni a munkavállalónak, illetve a bevallásban fel kell-e tüntetni? Várjuk szíves válaszukat.

Korkedvezményes nyugdíjas egyszerűsített foglalkoztatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha korkedvezménnyel ment valaki nyugdíjba, és egyszerűsített foglalkoztatás keretében foglalkoztatják, akkor mi van a kereseti korláttal? Ha ez a kereset beszámít a kereseti korlátba, akkor hogyan számítódik? Köszönettel.

Efo, alkalmi munka: bérpótlékok, szabadság kiszámítása, közterhek Cikk

Ha a munkáltató a létszám-, kereseti-, illetve időkorlátok túllépésével létesít, illetve tart fenn idénymunkára vagy alkalmi munkára irányuló munkaviszonyt, attól a naptól, hogy a feltételek nem teljesülnek, nem alkalmazhatja dolgozóira a kedvező közteherfizetési szabályokat.

Egyszerűsített foglalkoztatás, alkalmi munka karácsony környékén Cikk

A karácsonyi vásárokon kínált sült gesztenye és forralt bor karácsonyi hangulatot árasztanak, lassan elkezdődik a fenyőfák beszerzése, és számos munkáltatónál is mielőbb gondoskodni kell a munkálatok befejezéséről a közeledő év végére figyelemmel. Ilyenkor – különös tekintettel a megnövekedett munkaerőigényre és a rövid tartamú, alkalomszerű foglalkoztatás lehetőségére is – a munkáltatók előszeretettel létesítenek egyszerűsített foglalkoztatásra vagy alkalmi munkára irányuló munkaviszonyt. Mindez egyszerű, praktikus, ugyanakkor korlátokhoz kötött módon valósulhat meg.

Gyed mellett egyszerűsített foglalkoztatás ugyanazon munkáltatónál Kérdés

Tisztelt Szakértő! Gyeden lévő munkavállaló szeretne visszajönni pár napra alkalmi munkára ahhoz a céghez, ahonnan gyedre ment. Ez lehetséges? Mivel nem a munkaviszonyába jönne vissza a céghez, így a felhalmozott szabadságait nem most kell még kiadni, csak a fizetés nélküli szabadság után. Ha gyed mellett máshová menne vissza, akkor azt korlátozás nélkül megteheti, de ugyanahhoz a munkáltatóhoz mehet másik jogviszonyba, úgy hogy marad gyeden? Előre is köszönöm a válaszát!

EGT-munkavállaló (diák) nyári foglalkoztatása Kérdés

Román állampolgár, diák foglalkoztatásával kapcsolatos bejelentési kötelezettség kérdését szeretném tisztázni. (Nyári szünetben történő munkavégzésről van szó.) Az eddigi gyakorlat: a NEAK-hoz leadott igénylő lapon taj számot kértünk, és úgy jelentettük be a T1042E nyomtatványon őket. Ettől függetlenül mindenki rendelkezett uniós egészségbiztosítási kártyával, az esetleges egészségügyi ellátást ez alapján vették igénybe Magyarországon, mivel a taj-kártya csak a munkaviszonnyal kapcsolatos baleseti ellátásra jogosította volna egyébként is őket. A munkáltató az esetleges kórházi vagy orvosi ellátást kifizette a magyar társadalombiztosítónak, ami az adott évben milliós költséget is jelenthetett. 2018. évtől kezdődően a társadalombiztosító a külföldiek esetében vagy A1-es, vagy 104-es nyomtatványt kér a külföldi biztosítótól. A kérdés az, hogy minek minősülnek a diákok? Biztosítottnak, és A1-es igazolást kell kérjenek, vagy nem minősülnek biztosítottnak, és 104-es igazolást kell kérniük a romániai biztosítótól? Vagy elegendő az uniós egészségbiztosítási kártya másolata? A T1042E nyomtatvány lehetőséget ad arra, hogy taj szám nélkül történjen meg az egyszerűsített foglalkozatás bejelentése. Ebben az esetben a munkáltatónak nem kell megfizetni a közterhet, mivel nem minősül Magyarországon biztosítottnak a munkavállaló. Alkalmazható-e a diákokra ez a forma? Vagy mindenképpen kell taj számot kérni a számukra, és akkor melyik igazolás szükséges?

Vasárnapi pótlék jár-e? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Biztonsági őri tevékenység végzésekor, ahol hétvégente meccseket biztosítanak, szükséges-e vasárnapi pótlékot megállapítani munkaviszony, illetve egyszerűsített foglalkoztatás esetén, valamint telepek őrzése során a hétvégi munkavégzésre? Lakatosipari munkákat végző társaság csak hétvégén foglalkoztat alkalmi munkában embereket. Ezen esetben vasárnapra jár-e a vasárnapi pótlék. Köszönettel: Garainé

Társasház Kérdés

Társasház alkalmazhat-e egyszerűsített foglalkoztatás keretében takarítót vagy hómunkást (alkalmanként egy főt)?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyesület – könyvelés

Pölöskei Pálné

adószakértő

Számlázás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Pénztárgép, számlázás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close