9 találat a(z) egészségbiztosítási ellátás cimkére

Kártérítés munkahelyi baleset esetén – jelent-e adókötelezettséget a munkáltatónak és a munkavállalónak? Cikk

Munkahelyi balesetet követően a munkáltatót az egészségbiztosítási ellátások megfizetésére kötelezték. Olvasónkban felmerült a kérdés, hogy ez milyen adófizetési kötelezettséget jelent ez a munkáltatónak. A kérdésre Hunyadné Szűcs Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt, a szakértői válaszból azt is megtudhatja, hogy a munkavállalónak mint kártérítésre jogosultnak keletkezik-e adófizetési kötelezettsége.

Egészségbiztosítási ellátás megtérítése Kérdés

Csed, gyed, gyes és a bölcsőde egyszerre? Cikk

Cikkünkben az egészségbiztosítási pénzbeli és családtámogatási ellátások fő típusainak mentén megvizsgáljuk, hogy mely ellátásokkal ütközik a bölcsődei elhelyezés, milyen tiltások vannak, mi lehet a megoldás arra, ha a gyermeket bölcsődébe szeretnénk járatni, azonban a munkavégzésünk még nincs biztosítva.

Így kaphatnak egészségbiztosítási ellátást ukrán állampolgárok Magyarországon Cikk

Sok ukrán állampolgár kényszerül arra, hogy a hazáját ért támadás kapcsán elhagyja az otthonát, és menekültként másik országban várja a háború kimenetelét. Ebben a helyzetben felmerül a kérdés, hogy a Magyarországra érkező ukrán állampolgárok hogyan kaphatnak egészségbiztosítási ellátásokat. Cikkünkben erre adunk választ egyrészt az Ukrajnával fennálló szociálpolitikai egyezmény, másrészt a hatóságok által korábban közzétett tájékoztatások alapján.

Ekkor érdemes az apának gyedre menni, így számoljuk az ellátását Cikk

Nem újkeletű, hogy az apa is jogosult lehet gyedre, ennek ellenére még mindig többen rácsodálkoznak erre a lehetőségre. Érdemes tudni, hogy arra is van mód, hogy az apa maradjon otthon a gyermekkel gyermekgondozás céljából, illetve arra is, hogy csak magát az ellátást vegye igénybe az anya helyett, és közben ugyanúgy dolgozzon, mint akár előtte. Nézzük meg, hogyan számoljuk ki, hogy mit kap az apa, ha ő veszi igénybe a gyedet, függetlenül attól, hogy ő marad-e otthon a gyermekkel vagy sem!

Tb-járulék, gyógyszerkiváltás, közgyógyellátás: egészségbiztosítási szabályok a veszélyhelyzet után Cikk

2020. június 18-ával megszűnt a veszélyhelyzet. A 2020. évi LVIII. törvény – többek között – az ezzel összefüggő átmeneti szabályokat is tartalmazza. Írásunkban az egészségbiztosítást és az ahhoz kapcsolódó ellátásokat érintő előírásokat ismertetjük.

Egészségbiztosítási ellátások igénylése Cikk

Írásunkban azt mutatjuk be, hogy a különböző egészségbiztosítási pénzbeli és családtámogatási ellátásokat hogyan lehet igényelni, hová kell leadni a kitöltött nyilatkozatokat, dokumentumokat.

Változott a táppénzszámítás, így szól a kormányrendelet Cikk

Több ponton is módosultak az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásaira, vonatkozó szabályok. Cikkünkben a táppénzre vonatkozó rendelkezéseket részletezzük.

Táppénz megállapítása: így változnak július 15-től a szabályok Cikk

Jelenleg az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapításánál jövedelemként azt az összeget kell figyelembe venni, amely után a biztosított pénzbeli egészségbiztosítási járulék fizetésére kötelezett. A módosítás változtat ezen a szabályon. Összefoglaltuk, hogyan.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3