25 találat a(z) e-matrica cimkére

Figyelem! Január 31-én lejár az éves e-matricák érvényességi ideje Cikk

Mintegy 3,3 millió – 2023-ra megváltott – éves autópálya-matrica érvényességi ideje jár le 2024. január 31-én éjfélkor – hívja fel a figyelmet közleményében a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ).

Autópályadíj: online is le lehet kérdezni az e-matricák érvényességét Cikk

Elindította online e-matrica-lekérdező felületét a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ). A platformon egy adott járműre érvényes autópálya-matricákról lehet tájékozódni, ezzel a társaság újabb lépést tett az ügyintézési folyamatok digitalizálására – közölte a szolgáltató.

Az autópálya-matricák vásárlásának türelmi ideje közel 3 millió autóst mentett meg a büntetéstől Cikk

Beváltotta a hozzá fűzött reményeket a 60 perces türelmi idő. A bevezetése óta összesen közel 3 millió esetben éltek a közlekedők ezzel a könnyítési lehetőséggel, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) Üzleti Intelligencia Osztályának adatai szerint, olvasható a NÚSZ Zrt. közleményében.

Péntektől módosul az e-matrica rendszer Cikk

A használati díj megfizetése ellenében használható autópályákról, autóutakról, főutakról és azok díjáról szóló 45/2020. ITM rendeletet módosító 6/2022. ITM rendelet a Magyar Közlöny 2022. évi 29. számában, február 17-én jelent meg.

Újítás Szlovéniában: bevezették az e-matricákat az autópályákon Cikk

Február 1-jétől már csak e-matricával lehet közlekedni a szlovén autópályákon; a 13 éven át használt autópálya-matricák lecserélése zökkenőmentesen, technikai problémák nélkül zajlott – közölte a szlovén autópálya-kezelő vállalat (DARS).

Mától lehet 2022-es éves autópálya-matricákat venni Cikk

Elindult a jövő évi országos és megyei autópálya-matricák előértékesítése. A vignettákat a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. saját online értékesítési felületén, ügyfélszolgálati irodáiban és viszonteladó partnereinél lehet megvásárolni. Az előre megváltott éves úthasználati jogosultságok 2022. január 1-jétől érvényesek.

Vasárnap hajnalban néhány órára leállnak az útdíjértékesítési szolgáltatások Cikk

Vasárnap hajnali 1 és 5 óra között informatikai fejlesztést hajtanak végre az útdíjfizetés rendszerében, így az útdíjértékesítési szolgáltatások (e-matrica, HU-GO e-útdíj) átmenetileg nem lesznek elérhetők – olvasható a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) közleményében.

Drágulnak jövőre az autópálya-matricák, nőnek a kiszabható pótdíjak is Cikk

Emelkedik jövőre az autópálya-matricák díja – derült ki az e-autopalyamatrica.hu-nak az MTI-hez csütörtökön eljuttatott tájékoztatásából –, mivel egy tavalyi rendelet szerint minden évben az inflációhoz igazítják a tarifákat, s az idén 4,9 százalék volt az augusztusban mért infláció a KSH kimutatása szerint.

Leállnak az útdíj-értékesítési szolgáltatások vasárnap hajnalban Cikk

2021. november 7-én, vasárnap hajnali 1:00 és 5:00 óra között informatikai fejlesztést hajtanak végre az útdíjfizetés rendszerében, így a megszokott útdíj-értékesítési szolgáltatások (e-matrica, HU-GO e-útdíj) ebben az időtartamban átmenetileg nem lesznek elérhetők.

Figyelem! Vasárnap hajnalban nem működik majd az útdíjfizetési rendszer Cikk

Fejlesztik hétvégén az útdíjfizetési rendszert, ezért szeptember 12-én, vasárnap hajnali 1 és 4 óra között átmenetileg nem lesznek elérhetők a megszokott értékesítési szolgáltatások – közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt.

Útdíjfizetés: vasárnap hajnalban nem lehet majd e-matricát venni Cikk

Az útdíjfizetés rendszerben a vasárnap hajnali 1 és 5 óra között zajló informatikai fejlesztés miatt a megszokott értékesítési szolgáltatások (e-matrica, e-útdíj) ebben az időtartamban átmenetileg nem lesznek elérhető – közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. pénteken az MTI-vel.

Befékezte a vírus a közúti személyközlekedést is Cikk

Március egészében közel 30 százalékkal esett vissza az e-matrica rendszerbe tartozó személygépjárművek forgalma a...

Pénteken éjfélig érvényesek az éves autópálya-matricák Cikk

Bár január utolsó hetére már több mint egymillió darab 2020-ra szóló éves – országos és megyei – e-matrica talált gazdára, a hónap utolsó két napján, csütörtökön és pénteken még közel kétszázezer vásárlóra számít a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató. A tavalyi matricák érvényessége január 31-én éjfélkor lejár.

E-matrica, e-útdíj: új azonosítási rendszer április 1-jétől Cikk

Kétszintű ügyfélazonosítást alkalmaz a bankkártyával végzett e-matricás, illetve e-útdíjas vásárlásoknál a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) hétfőtől weboldalain (ematrica.nemzetiutdij.hu, illetve hu-go.hu).

Szünetel az e-matricák értékesítése vasárnap hajnalban Cikk

Karbantartás miatt vasárnap hajnali egy és négy óra között szünetel az úthasználati jogosultságok értékesítése – közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. pénteken az MTI-vel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Csed, gyed, táppénz megbízási jogviszonyban

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 március
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31