25 találat a(z) e-matrica cimkére

Változások az e-matricás rendszerben Cikk

2019-ben változások lépnek életbe a hazai díjköteles úthálózat használatára vonatkozóan. Január 1-jétől két új, 2018 folyamán átadott gyorsforgalmi és főúti szakasszal bővül a díjköteles utak köre. Az e-matrica rendszerben a díjköteles úthálózat hossza a korábbi 1356 km-ről közel 1380 km-re nő. Az új szakaszok: M35 autópálya (481. sz. főút – Berettyóújfalu közötti 18,7 km-es szakasz), valamint az M4 autópálya (Berettyóújfalu – 47. sz. főút, 3,7 km).

Autósok, figyelem: automatikusan aktiválható lesz a havi e-matrica Cikk

Online e-matrica ütemezővel segíti az autósokat a NÚSZ Zrt. annak érdekében, hogy a nyár végétől a kevésbé pénztárcabarát éves e-matrica megvásárlása helyett a havi jogosultságot válasszák – közölte a NÚSZ Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Több bevétel útdíjból. Ki fizeti a legtöbbet? Cikk

E-matricából és e-útdíjból bruttó 162 milliárd forint bevétele származott a költségvetésnek az idei első fél évben, 8 százalékkal több, mint tavaly ugyanebben az időszakban, a magyar utak használati díjának 47 százalékát külföldiek fizették meg – mondta Bartal Tamás, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. vezérigazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Kedvezményes e-matrica motorosoknak május 1-jétől Cikk

Új termék, kedvezményes havi motoros e-matrica is vásárolható május 1-jétől, ára bruttó 2500 forint lesz – tájékoztatott a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt.

Vasárnap hajnalban nem lehet e-matricát és HU-GO viszonylati jegyet vásárolni Cikk

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. előre tervezett karbantartási munkálatai miatt április 15-én, vasárnap éjszaka 1 és hajnali 5 óra között a Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül sem lehet e-matrica és HU-GO viszonylati jegyeket vásárolni – közölte a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. pénteken az MTI-vel.

Már péntektől válthatók az éves autópálya-matricák 2018-ra Cikk

Idén már december 1-jétől beszerezhetők a 2018-as országos éves és megyei e-matricák – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Megéri online vásárolni az autópálya-matricát, biztosítás is jár mellé Cikk

Az autópálya-matrica online vásárlásának számos előnye van, az elektronikus ügyintézés, a matrica érvényességének nyomon követése egyszerű. Emellett minden vásárláshoz ingyenes balesetbiztosítás jár, és díjmentes jogi segítségnyújtás is igénybe vehető – olvasható az MTI OTS közleményben.

Szünetel vasárnap hajnalban az e-matrica értékesítése Cikk

Karbantartás miatt vasárnap hajnali 1 és 3 óra között szünetel az úthasználati jogosultságok értékesítése – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

E-matrica, e-útdíj – hétvégi szünetek Cikk

Fejlesztés miatt lassulásokra, időszaki leállásokra kell számítani az e-matrica és HU-GO e-útdíj értékesítési rendszerekben péntek este 18 óra 30 perctől hétfő reggel 8 óra 30 percig – tájékoztatott a NÚSZ csütörtökön.

Útdíjak: itt vannak a javított rendelet részletei! Cikk

Megjelent és február elsején hatályba lép az e-matricás útdíjszedési rendszer végleges kereteit rögzítő rendeletmódosítás – olvasható a kormány honlapján. A januárban bevezetett megyei matricák a továbbiakban nem a megyehatár előtti utolsó, hanem a megyehatár utáni első csomópontig lesznek érvényesek.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Csed, gyed, táppénz megbízási jogviszonyban

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 március
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31