108 találat a(z) dolgozó cimkére

Komoly gondot okozhatnak a ki nem adott szabadnapok Cikk

A vállalatoknak már most célszerű részletesen felmérniük, melyik munkavállalójuk hol tart az idei szabadságkeretének felhasználásában, és nyári időszakban célszerű legalább az időarányos szabadságot kiadniuk. Különösen azokban a szektorokban érdemes erre nagy figyelmet fordítani, ahol a munkaerőhiány miatt fel nem töltött létszámkeretek mellett kell megoldani a működést – figyelmeztet a Trenkwalder.

Így követelhető vissza a jogalap nélkül kifizetett munkabér Cikk

Hogyan igényelheti vissza a munkáltató a dolgozójának jogalap nélkül kifizetett munkabért? Az Adózóna szakértője, dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Beperelte a Metát egy elbocsátott alkalmazott Cikk

A Meta amerikai internetes óriásvállalat egy volt mérnöke beperelte a céget, mert szerinte azért bocsátották el munkahelyéről, mert segíteni akart a palesztin tartalmú Instagram-posztok háttérbe szorítását okozó hibák kijavításában.

Több mint 1 millió forintos eredményrészesedési kifizetést kapnak a kecskeméti Mercedes-Benz gyár dolgozói áprilisban Cikk

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetése a lezárt 2023-as év eredményei alapján úgy döntött, hogy bruttó 1 090 000 forintos eredményrészesedési kifizetést biztosít a kecskeméti Mercedes-Benz gyár aktív dolgozói számára. Ezt az egyszeri összeget a márciusi bérrel együtt, április elején fizetik ki.

Jó bér, munka és magánélet egyensúlya, értelmes tevékenység – ezek fontosak az alkalmazottaknak Cikk

Korábban nem látott gyorsasággal alakul át a munkaerőpiac, a folyamatok a cégvezetőket és az alkalmazottakat is állandó alkalmazkodásra késztetik – mondták a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a PwC Magyarország gazdasági tanácsadó szerdai munkaerőpiaci konferenciájának szakértői Budapesten.

Németország-szerte akadozik a tömegközlekedés a dolgozók sztrájkja miatt Cikk

Több millió ingázó és utazó közlekedését zavarta meg pénteken a Verdi szakszervezet egynapos sztrájkja, amelyet 90 ezer tömegközlekedésben dolgozó számára hirdettek meg – közölte az MTI.

Szerdától lehet jelentkezni a munkahelyi generációváltást segítő programra Cikk

Szerdától lehet jelentkezni a munkahelyi generációváltást elősegítő programra, ennek keretében bérkiegészítésre pályázhatnak azok a cégek, amelyek biztosítani szeretnék a munkatapasztalatok átadását a nyugdíj előtt álló dolgozók és a pályakezdő fiatalok között – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára az M1-en szerdán.

Jobb fizetést és munkakörülményeket követelnek a brazil erdőirtásellenes ügynökségek dolgozói Cikk

A brazil szövetségi erdőirtásellenes ügynökségek több mint 1500 dolgozója jobb fizetést és jobb munkakörülményeket követel Luiz Inácio Lula da Silva elnöktől – derül ki az általuk aláírt levélből, amely a Reuters hírügynökség birtokába jutott szerdán.

Átlagosan 20 százalékos béremeléssel és december 24-ei zárvatartással készül a JYSK a karácsonyra Cikk

December 24-i zárvatartással és előrehozott béremeléssel készül a JYSK dán kiskereskedelmi lánc az év végére. Az üzletek a JYSK-nél 2018 óta, azaz idén hatodik éve tartanak zárva karácsonykor országszerte. Az áruházi munkatársaknak pedig 2023. december elsejétől átlagosan 20 százalékkal emelkedik majd a fizetésük. 2022 januárja óta összességében a JYSK-áruházakban dolgozók bére átlagosan 45 százalékkal nőtt. A JYSK-nek Magyarországon a retail üzletágban több mint 800 aktív munkavállalója van és az üzletnyitások is folyamatosak: 2023 decemberében még további két új áruház nyílik meg, de folyamatosan újulnak meg a meglévő üzletek is – derül ki a dán kiskereskedelmi áruházlánc sajtóközleményéből.

Egyszeri, legfeljebb százezer forintos inflációs kompenzációt adhatnának a cégek a dolgozóiknak adómentesen Cikk

Százezret kaphat adómentesen minden dolgozó a cégétől, ha a kormány is rábólint. Évközi minimálbér-emelés viszont végül nem lesz. Dolgozói oldalról a minimálbért 15, a garantált bérminimumot 10 százalékkal növelnék, de ez a kérdés még nyitott. 2027-ig összevonnák a kettőt, a szakképzett dolgozók plusz tudását pedig ágazati kollektív szerződések keretében fizetnék ki – írja a hvg.hu.

Kánikula: mire ügyeljenek a munkáltatók, kifizetők? Cikk

Rekordokat döntenek a nyári hőhullámok, ezért összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat, különös tekintettel a hőségnek kitett munkahelyeken kötelező védekezésre.

Dolgozóra kötött egészségbiztosítás Kérdés

Önrész áthárítása dolgozóra Kérdés

Az Adózóna válaszol: dolgozói ajándékok adózása Cikk

Munkaviszonyból származó jövedelemnek számít-e az ajándék? Mit érdemes szem előtt tartania a munkáltatónak a dolgozó részére adott ajándék esetében adófizetési kötelezettség szempontjából? Horváthné Szabó Beáta adószakértőt hallhatják.

Parkolási szolgáltatás adóztatása Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Remote munka Hollandiában

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Napelempark létesítésének áfatartalma

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink