72 találat a(z) deloitte cimkére

Oszkó: a hazai adórendszer szélsőségesen szolidáris Cikk

Az egykulcsos adó javítaná az adófizetési hajlandóságot, de bevezetése nem old meg minden problémát - többek között erről beszélt Oszkó Péter, a Deloitte elnök-vezérigazgatója egy diákoknak tartott fórumon. A szakember a munkavállalási kedv fokozására, az szja- és tb-rendszer átalakítására figyelmeztetett.

Határon átívelő megoldások a transzferár-problémákra Cikk

Az APEH évek óta kiemelt figyelmet fordít a kapcsolt felek között alkalmazott árakkal (transzferárakkal) kapcsolatos adójogi szabályozás betartatására, az évről-évre szigorodó előírások pedig próbára teszik a legtöbb érintett vállalkozás felkészültségét – figyelmeztet sajtóközleményében a Deloitte.

A leghatékonyabb megoldás a különadó megszüntetése lenne Cikk

Az adó- és járulékterhek csökkentésére irányuló javaslatok mindegyike megpróbál bizonyos problémákra választ találni, de nincs közöttük olyan, amelyik minden gondot megoldana, ezért elemeiket vegyíteni kellene - nyilatkozta Oszkó Péter, a Deloitte elnök-vezérigazgatója.

A filmipart fékezhetik az adóügyi bizonytalanságok Cikk

A filmgyártáshoz adott magyarországi társasági adókedvezmény körüli bizonytalanság némileg visszavetheti a filmköltések elmúlt években jellemző dinamikus növekedését - mondta Veszprémi István, a Deloitte Üzletviteli és Vezetési Tanácsadó Zrt. adótanácsadási igazgatója.

Ingatlan: szakmai szempontból kedvező változások Cikk

A Deloitte szerint adószakmai szempontból kedvezően változtak az ingatlanok adózásával kapcsolatos szabályok. De hol az ingatlan definíciója?

Az ingatlanokat érintő áfa- és illetékváltozások Cikk

Az újrakodifikált áfatörvény egyes, az ingatlanok adózására vonatkozó rendelkezéseivel, valamint az illetékszabályok ingatlanszektort érintő változásaival foglalkozik a Deloitte legújabb hírlevele. Az Adózóna most a beépítési mérték és az illetékmentesség kapcsolatával foglalkozó módosulásokkal, az adómentességet érintő változásokkal, az ingatlan-értékesítési adatok hozzáférhetőségének feltételeivel, az adó visszaigénylés szabályának változásával, és fordított adózás alá eső hazai ügyletek körével kapcsolatos részeket közli a hírlevélből.

Miként kell áfát fizetni a külföldről behozott új autó után? Cikk

Természetbeni osztalék fizetése esetén kell-e áfa-fizetési kötelezettséggel számolni az átadott termékekkel kapcsolatban? Milyen áfa-fizetési kötelezettséggel kell számolni, amennyiben új személygépkocsit akar behozni az országba? Magyarországon adószámmal rendelkező uniós beszállítónak nyújtott előleget egy magyar cég, de ezt követően áfával növelten kívánja érévnyesíteni előleg-igényét az uniós partner, mi a teendő? A Deloitte szakértője válaszol.

Amnesztiával fűszerezett adótörvény-módosítások Cikk

Az egyes adótörvények és az (áfa) törvény módosításáról szavazott az Országgyűlés. A parlament által elfogadott adócsomag nem jelent földrengésszerű változásokat, inkább technikai jellegűek a különbségek - kommentálta a törvénycsomagot Oszkó Péter, a Deloitte Magyarország elnök-vezérigazgatója.

Mennyi áfát kell fizetni az áruminta után? Cikk

Milyen áfa-kötelezettsége van az ingyenes áruminták elosztásának? Milyen kötelezettségek terhelik a céget a befogadott számlák hitelességének ellenőrzésével kapcsolatban? Milyen feltételek alapján minősíthető egy szolgáltatás közvetített szolgáltatásnak, és mikor "járulékos" a költség?

Bt-ből kft.-vé alakulva van-e áfafizetési kötelettség? Cikk

Bt-ből kft-vá alakul egy cég, kell-e ekkor áfafizetési kötelezettésggel számolni? Ha egy társaság ipari létesítményeinek tervezését egy másik tagállamban lévő iroda végzi, akkor az ügyletet terheli-e áfafizetési kötelezettség? Bírósági ítélet állapítja meg egy szolgáltatás ellenértékét, mikor keletkezik adófizetési kötelezettség? A Deloitte válaszol.

Új alapokon az áfaszabályozás Cikk

Az új áfa-törvény tervezete mind logikájában, mind felépítésében, mind pedig fogalmazásában eltér a jelenleg hatályban lévőtől. A jogszabálytervezet az újrakodifikált áfa-irányelvhez hasonlóan fogalmaz, amely sok esetben a magyar sajátosságok figyelmen kívül hagyásával jár – áll a Deloitte hírlevelében. Az újrakodifikált áfa-törvény tervezett hatályba lépése 2008. január 1. Átsorolás az adómértékek között, vagy kulcsváltoztatás nem lesz.

Jutalom a kevés fizetésből élőknek és megszűnő adónemek Cikk

Elkészítette a Pénzügyminisztérium azt a törvénytervezetet, amely a 2008-ra várható adóváltozásokat tartalmazza, a csomagról jelenleg is folyik az államigazgatási egyeztetés, a kormány szeptember végén bólinthat rá – tudósít az Index. Oszkó Péter, a Deloitte elnök-vezérigazgatója kommentálja a várható változásokat az Adózónának.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Rokkantsági ellátás 2 jövedelmének adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Követelésapport

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Befektetői részjegy visszavásárlása

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close