72 találat a(z) deloitte cimkére

Jogorvoslat adóügyekben: tartanak a bíróságtól és a költségektől a magyar cégek Cikk

A Deloitte Magyarország hazai közép- és nagyvállalatok körében készített felmérést az adóügyekben kezdeményezhető jogorvoslati eljárások ismertségéről és elterjedtségéről. A kutatás célja az volt, hogy pontosabb kép alakuljon ki a magyar joggyakorlatról és az abban rejlő lehetőségekről.

Transzferárak: sokan nem értékelik eléggé az APA-t Cikk

A Deloitte legfrissebb felmérése szerint a hazai cégek egyre komolyabb és alaposabb ellenőrzésekkel találkoznak a transzferárak területén. Sokan ennek ellenére nem ismerik, vagy nem használják ki a rendelkezésre álló könnyítéseket.

K+F: eltűnhet az adókedvezmények egy része Cikk

A jelenleg parlamenti szavazásra váró adótörvény-javaslatok számos ponton módosítják a kutatás-fejlesztéshez kapcsolódó hazai szabályozást. A csomag fájdalmasan érintheti azokat a cégeket, amelyek több, eddig meglévő kedvezménytől esnek el a változtatások miatt, az átláthatóbb keretek és egységesebb szabályozás megteremtése viszont hosszú távon kedvező folyamatokat indíthat el.

Nem hibázhatnak a cégek Cikk

Bár a transzferárakat érintő jelentősebb jogszabály-módosítás az elmúlt egy évben nem történt, az ellenőrzési gyakorlat szigorodása számos ponton új kihívások elé állította a transzferár szabályozás alá eső kapcsolt vállalkozásokat.

Veszprémi István Cikk

A Deloitte lett az év tanácsadó cége Cikk

Az International Tax Review, nagy tekintélyű nemzetközi adózási szaklap 2011-ben a Deloitte Zrt.-t választotta az év adótanácsadó cégének Magyarországon; közép-európai anyavállalatát pedig Közép-Európa legjobbjává.

Miért félnek az adókedvezményektől a cégek? Cikk

Közel ötszáz, Magyarországon működő közepes- és nagyvállalat megkérdezésével készített felmérést a Deloitte. Eszerint a cégek egyelőre nem tervezik, hogy jelentős mértékben növelik a kutatás-fejlesztési tevékenységgel kapcsolatos ráfordításaikat. A vállalati szektor bevonása ugyanakkor elengedhetetlen ahhoz, hogy 2020-ig teljesülhessen az a kiemelt kormányzati cél, hogy Magyarország GDP-arányos K+F ráfordítása 1,8 százalékra emelkedjen - emeli ki a könyvvizsgáló cég.

Tanácsok cégeknek az év végi kellemetlenségek elkerüléséhez Cikk

A naptári évnek megfelelő üzleti év szerint működik a hazai cégek legnagyobb része. Ezeknek a vállalatoknak az életében nemrég zárult le a könyvvizsgálati időszak, amely idén több, a korábbi évekre kevésbé jellemző tapasztalattal szolgált a cégek számára. A Deloitte e tapasztalatok közül gyűjtötte össze a legfontosabbakat, amelyek segíthetnek a vállalatoknak abban, hogy a mostani, új pénzügyi időszakban könnyebben elébe menjenek az év végi kellemetlen meglepetéseknek.

Robbanásszerű növekedés a transzferár-ellenőrzéseknél Cikk

2009-ben két és félszeresére nőtt a hazai transzferár-ellenőrzések száma, a cégeknél így megállapított társaságiadó-különbözet pedig megközelítette a 10 milliárd forintot - ami közel duplája az előző éves adatnak. Sok vállalkozás egyszerű formai hibákon, elmulasztott határidőkön bukik el az ellenőrzések során, tartalmi kérdésekben azonban maga a szabályozás sem mindenhol egyértelmű. A cégek a megfelelő körültekintéssel elkerülhetik a szankciókat - hívja fel a figyelmet a Deloitte.

A transzferár- és áfaszabályozás a legnagyobb kihívás Cikk

Az adózás terén idén a transzferár- és áfa-szabályozás jelenti a legnehezebb feladatot a vállalatoknak a Deloitte legfrissebb felmérése szerint. A cégek túlzottnak ítélik a velük szemben támasztott adminisztrációs követelményeket is.

Mi változik az áfaszabályokban januártól? Cikk

Komoly változásokat hoz jövő év januárjától az Európai Unió áfairányelvének legutóbbi módosítása, és az ennek eredményeképpen jelentős mértékben átalakuló hazai, általános forgalmi adóra, illetve az adózás rendjére vonatkozó szabályozás. A legfőbb változás a szolgáltatások teljesítési helyének meghatározását érinti, de változnak a negyedéves összesítő nyilatkozatokra, illetve a külföldi adóalanyokat érintő áfa-visszatérítési eljárásra vonatkozó szabályok is - tudatja a Deloitte.

Válság: tanácsok a végső megoldás előtt Cikk

Több tízezerrel nőtt Magyarországon az elmúlt hónapokban a munkanélküliek száma a KSH adatai alapján, a regisztrált álláskeresők száma pedig – miután idén január végén átlépte a félmilliót - jelenleg 560 ezer fő felett mozog. Az elbocsátások, csoportos létszámleépítések a legvégső megoldást jelentik a kiadások csökkentésére. A cégek - köztük a válság miatt válaszúthoz érkezett középvállalatok - egy része mégis úgy nyúl ehhez a drasztikus eszközhöz, hogy nincs tisztában a lehetőségekkel, amelyeket a munkajog, ha korlátozottan is, de biztosít a vállalkozások számára a foglalkoztatásból eredő költségek csökkentésére - figyelmeztet közleményében a Deloitte.

Adójavaslat-kritika: kevés az újdonság Cikk

Az adótörvény javaslat nem tartalmaz újdonságokat a korábban bejelentett válságkezelő programhoz képest, miután a 2010-es adóváltoztatások a kormány módosító javaslatain keresztül teljesen kikerülnek a parlament előtt lévő adócsomagból - közölte a Deloitte, az új pénzügyminiszter által korábban irányított tanácsadó cég.

Áfa és adóhatóság: felülvizsgálatot javasol a Deloitte Cikk

A vállalkozásoknak érdemes visszamenőleg felülvizsgálniuk idei áfakezelési gyakorlatukat, vagyis hogy ügyleteik során valóban az adóhatóság álláspontjának megfelelően jártak-e el - figyelmeztet a Deloitte. Ez a lehetőség a 2008. január 1-től, illetve május 1-től napjainkig tartó időszakra vonatkozik - a felülvizsgálathoz pedig segítséget nyújt az APEH áfatörvénnyel kapcsolatban nemrég kiadott három tájékoztatója.

Deloitte: meg kellene határozni az adócsökkentés mértékét és ütemét Cikk

A magyarországi adózók, társaságok és a külföldi befektetők el tudnak tekinteni most az adócsökkentéstől; de látniuk kellene, hogy a költségvetési helyzet normalizálódása, a költségvetési hiány és az államadósság csökkenése után milyen mértékű és ütemű adó- és járulékteher csökkenést várhatnak - mondta Veszprémi István, a Deloitte adótanácsadási üzletágának partnere.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Euróalapú szállásadás számlázása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Noprofit bt. beszámolófajta

Pölöskei Pálné

adószakértő

Mikrogazdálkodói beszámoló nonprofit bt.

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close