81 találat a(z) deloitte cimkére

Miként kell áfát fizetni a külföldről behozott új autó után? Cikk

Természetbeni osztalék fizetése esetén kell-e áfa-fizetési kötelezettséggel számolni az átadott termékekkel kapcsolatban? Milyen áfa-fizetési kötelezettséggel kell számolni, amennyiben új személygépkocsit akar behozni az országba? Magyarországon adószámmal rendelkező uniós beszállítónak nyújtott előleget egy magyar cég, de ezt követően áfával növelten kívánja érévnyesíteni előleg-igényét az uniós partner, mi a teendő? A Deloitte szakértője válaszol.

Amnesztiával fűszerezett adótörvény-módosítások Cikk

Az egyes adótörvények és az (áfa) törvény módosításáról szavazott az Országgyűlés. A parlament által elfogadott adócsomag nem jelent földrengésszerű változásokat, inkább technikai jellegűek a különbségek - kommentálta a törvénycsomagot Oszkó Péter, a Deloitte Magyarország elnök-vezérigazgatója.

Mennyi áfát kell fizetni az áruminta után? Cikk

Milyen áfa-kötelezettsége van az ingyenes áruminták elosztásának? Milyen kötelezettségek terhelik a céget a befogadott számlák hitelességének ellenőrzésével kapcsolatban? Milyen feltételek alapján minősíthető egy szolgáltatás közvetített szolgáltatásnak, és mikor "járulékos" a költség?

Bt-ből kft.-vé alakulva van-e áfafizetési kötelettség? Cikk

Bt-ből kft-vá alakul egy cég, kell-e ekkor áfafizetési kötelezettésggel számolni? Ha egy társaság ipari létesítményeinek tervezését egy másik tagállamban lévő iroda végzi, akkor az ügyletet terheli-e áfafizetési kötelezettség? Bírósági ítélet állapítja meg egy szolgáltatás ellenértékét, mikor keletkezik adófizetési kötelezettség? A Deloitte válaszol.

Új alapokon az áfaszabályozás Cikk

Az új áfa-törvény tervezete mind logikájában, mind felépítésében, mind pedig fogalmazásában eltér a jelenleg hatályban lévőtől. A jogszabálytervezet az újrakodifikált áfa-irányelvhez hasonlóan fogalmaz, amely sok esetben a magyar sajátosságok figyelmen kívül hagyásával jár – áll a Deloitte hírlevelében. Az újrakodifikált áfa-törvény tervezett hatályba lépése 2008. január 1. Átsorolás az adómértékek között, vagy kulcsváltoztatás nem lesz.

Jutalom a kevés fizetésből élőknek és megszűnő adónemek Cikk

Elkészítette a Pénzügyminisztérium azt a törvénytervezetet, amely a 2008-ra várható adóváltozásokat tartalmazza, a csomagról jelenleg is folyik az államigazgatási egyeztetés, a kormány szeptember végén bólinthat rá – tudósít az Index. Oszkó Péter, a Deloitte elnök-vezérigazgatója kommentálja a várható változásokat az Adózónának.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Családi gazdálkodó egyéni vállalkozó

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Telephelyelszámolás

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close