26 találat a(z) csökkenés cimkére

Nőttek az ipari termelői árak belföldön és az előző hónaphoz viszonyítva augusztusban Cikk

2023 augusztusában az ipari termelői árak átlagosan 2,3 százalékkal alacsonyabbak voltak az egy évvel korábbihoz képest. A belföldi értékesítés árai 8,6 százalékkal nőttek, az exportértékesítéséi 7,6 százalékkal csökkentek, közölte honlapján a KSH.

12,3 százalékkal visszaesett a kiskereskedelmi üzletek forgalma Cikk

2023. májusban a kiskereskedelem forgalmának volumene – jelentős bázishatás mellett – a nyers adat szerint 12,7, naptárhatástól megtisztítva 12,3 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakihoz képest – közölte honlapján a KSH. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 7,3, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 10,9, az üzemanyag-kiskereskedelemben 25,9 százalékkal kisebb lett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene. A szezonális és naptárhatással kiigazított adatok szerint a kiskereskedelmi forgalom volumene 0,8 százalékkal elmaradt az előző havitól. 2023. január–májusban a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 10,8 százalékkal kisebb volt az előző év azonos időszakinál

Lassult a németországi termelői árak emelkedése áprilisban Cikk

Vártnál kevésbé lassult a németországi termelői árak éves emelkedése áprilisban, de a növekedési ütem így is 2021 áprilisa óta a legkisebb volt – közölte az MTI.

Csökkent a regisztrált álláskeresők száma Cikk

Az év negyedik hónapjában még soha nem volt ilyen alacsony a regisztrált álláskeresők száma – hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium(GFM).

4,6 százalékkal csökkent az ipari termelés Cikk

2023 februárjában az ipari termelés volumene 4,6 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól – közölte honlapján a KSH. A munkanaphatástól megtisztított index megegyezik a kiigazítatlannal. A feldolgozóipari alágak többségében csökkenést mértünk, ugyanakkor a legnagyobb súlyú járműgyártásban nőtt a termelés volumene. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás a 2023. januárinál 0,3 százalékkal nagyobb volt.

Visszaesett az építőipari termelés Cikk

2023 februárjában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 11,8 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, amiben szerepet játszott a bázisidőszaki magas kibocsátás is – jelentette honlapján a KSH. Az építményfőcsoportok közül az épületek építésének termelése 8,8, az egyéb építményeké 17,7 százalékkal esett vissza. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 1,9 százalékkal magasabb volt a januárinál.

Megtorpant az influenzajárvány csökkenése Cikk

Budapesten, Fejérben és Vasban ismét nőni kezdett az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma, egyre több felnőtt kapja el a vírust – írja sajtóközleményében a B&L Online Hír- és Cikkügynökség.

Zuhanó hitelkamatokkal indul a február a bankpiacon Cikk

Az utóbbi hónapokban megszokott kamatemelésekkel ellentétben komoly kamatcsökkentésekkel futnak neki a februárnak a pénzintézetek – derült ki a BiztosDöntés.hu adataiból.

Októberben lassult a termelőiár-infláció az euróövezetben Cikk

Októberben az előző havihoz képest csökkent, éves összevetésben pedig lassult a termelőiár-infláció az euróövezetben az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat pénteki jelentése szerint – közölte az MTI.

4 százalékkal csökkent Oroszország GDP-je Cikk

Oroszország hazai összterméke (GDP) 4 százalékkal csökkent az idei harmadik negyedévben éves összevetésben – közölte az orosz statisztikai hivatal nem végleges adatként.

Csökkent az euróövezet gazdasági teljesítménye Cikk

Augusztusban már a második egymást követő hónapban csökkent az euróövezet gazdasági teljesítménye az S&P Global gazdaságkutató intézet beszerzésimenedzser-indexének hétfőn közölt végleges adatai szerint.

Egy év alatt 8,1 százalékkal csökkent az építőipari termelés volumene Cikk

2022 júniusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 8,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Az építményfőcsoportok termelése közül az épületek építéséé 4,8, az egyéb építményeké 11,7 százalékkal csökkent. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 5,2 százalékkal alacsonyabb volt a májusinál. A II. negyedévben az építőipar termelői árai – egyes építőanyagok jelentős drágulása miatt – 25,0 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva – tette közzé honlapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

15,4 százalékkal kevesebb új autót helyeztek fogalomba az EU-ban júniusban Cikk

Az Európai Unióban 15,4 százalékkal esett az új autók eladása júliusban 2021 azonos időszakához képest. Ezzel tizenkettedik hónapja tart a csökkenés elsősorban a beszállítói láncok fennakadása és a kereslet visszaesése miatt – közölte az európai autógyártók szakmai képviseleti szerve, az ACEA pénteken, tette közzé az MTI.

BÉT: jelentősen csökkent a BUX Cikk

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 2283,06 pontos, 5,50 százalékos csökkenéssel, 39 234,20 ponton zárt csütörtökön – tette közzé az MTI.

Estek az albérleti díjak Budapesten Cikk

A kiadó lakások bérleti díjának alakulását bemutató KSH-ingatlan.com lakbérindex szerint augusztusban 6,4 százalékos volt a díjak csökkenése éves összevetésben – közölte az ingatlan.com kedden közzétett elemzésében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Munkába járás költségtérítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Céges kisteherautó magáncélú használata

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 november
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3