133 találat a(z) civil szervezet cimkére

Június 2-áig kell elszámolniuk a civil szervezeteknek a 2018-as 1 százalékos felajánlásokkal Cikk

Hónap végéig kell elszámolniuk a 2018-ban szja 1 százalékos felajánlásokban részesült civil szervezeteknek, hívja fel a figyelmet honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhatóság (NAV) a határidőre.

Ne feledkezzen meg az szja-bevallási határidőről és az 1+1 százalékról! Cikk

Szerda éjfélig lehet módosítani, illetve elfogadni a NAV által készített személyijövedelemadó-bevallási tervezetet. Aki egyetért a tervezetben foglaltakkal, azon nem változtat, vagy nem véglegesíti azt, annak május 20. után automatikusan érvényes bevallássá válik a tervezete, az egyéni vállalkozókat, az őstermelőket és az áfás magánszemélyeket kivéve – figyelmeztet közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Ne feledkezzen meg rendelkezni az szja 1+1 százalékáról! Cikk

A személyi jövedelemadó 1+1 százalékáról idén is, csakúgy, mint a korábbi években, egészen május 20-áig lehet rendelkezni. A tapasztalatok szerint a legtöbben gyermekek gyógyítására vagy állatmenhelyeknek ajánlják fel adójuk egyik 1 százalékát. A felajánlás a NAV felületén kevesebb időbe telik, mint egy pizzarendelés, a támogatott szervezeteknek pedig óriási segítséget jelent, olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

Származtatott jogi személy megszűnése Kérdés

Civil szervezet származtatott jogi személyiséggel rendelkező szervezetétől a civil szervezet megvonja a jogi személyi státuszt. Az illetékes bíróság végzése megérkezett ezzel kapcsolatban. Milyen határidő vonatkozik a tárgyév előtti és a tárgyévi egyszerűsített éves beszámoló elfogadására, letétbe helyezésére? A származtatott jogi személyiséggel rendelkező szervezeti státusz megszűnése az egyablakos rendszerben átvezetésre kerül-e a különböző szervezeteknél, vagy erről a civil szervezetnek be kell nyújtania a megszűnési bevallásokat? Például 20T201CSZ-es nyomtatványt az adószám törléséhez.

Online számla adatszolgáltatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nem áfaalany civil szervezetre vonatkozik-e 2020. július 01-jétől az adatszolgáltatási kötelezettség a NAV felé?

Civil szervezet kiegészítő melléklete Kérdés

Tisztelt szakértő! Köszönöm válaszát! Az általam hivatkozott PK nyomtatványban, a 9. mellékletnél a fejlécben " kiegészítő melléklet" név szerepel. Azért ez így megtévesztő, mert ebből az következtethető ki, hogy ezzel teljesíthető a kiegészítő melléklet. Ezért kérdeztem rá, hogy tartalmában a vállalkozásoknál megszokott tagoltság tekintetében (itt kiegészítve a Ectv.-ben meghatározottakkal kiegészítve) külön is el kell készíteni. Köszönöm segítségét!

Idősgondozás áfaelbírálása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. (nem nonprofit) főtevékenysége TEÁOR 8710 idősgondozás, ehhez egy új idősotthont épített, a működési engedélyt megkérték. Általános áfaszabályok szerinti működés mellett a tevékenység hosszú távon sajnos nem fenntartható. Megoldást jelenthet az idősgondozás tárgyi adómentes jellege, ha a gondozási díjat nem terhelné áfatartalom. Egy nyereségorientált kft. milyen feltételekkel állíthat ki tárgyi adómentes tartalmú számlát, bejelentési kötelezettség terheli-e ezzel kapcsolatban? Az idősek előgondozása már megkezdődött, működési engedélye azonban még elbírálás alatt van. A végleges működési engedély feltétele lehet a tárgyi adómentességnek, és addig 27 százalékos áfatartalmú számlát kell kiállítaniuk? Érdemesebb lenne a fenntartást egy civil szervezetnek/alapítványnak átadni? Válaszukat előre is köszönöm!

1 százalék 2020-tól: szeptember 30-áig regisztrálhatnak a civil szervezetek Cikk

Letölthető a NAV internetes honlapjáról a 19EGYREG jelű adatlap, amelyet előzetes regisztráció céljából, 2019. szeptember 30-áig azon civil szervezeteknek kell – kizárólag elektronikus úton – benyújtaniuk a NAV-hoz, amelyek a 2020. rendelkező évtől igényt tartanak a rendelkező magánszemélyek által felajánlott szja 1%-os összegekre és még nem regisztráltak – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Közösségi szolgálatot teljesítő diák fogadása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy civil szervezet szerződést kötött valamelyik középiskolával 50 órás közösségi szolgálatot teljesítő diákok fogadására. A kérdésem az lenne, hogy az iskolában előírt közösségi szolgálat közérdekű önkéntes tevékenységnek minősül a civil szervezetnél? Emiatt van-e bármiféle bejelentési kötelezettsége vagy egyéb feladata a fogadó civil szervezetnek?

Civil szervezetek vezetőinek vagyonnyilatkozatai Kérdés

Tisztelt Szakértő! Milyen esetben van szükség a civil szervezet vezetőjének vagyonnyilatkozat-tételre? Egyáltalán van-e olyan eset, amikor egy átlagos civil szervezet vezetőjének kell vagyonnyilatkozatot tennie?

Több százmillió euró adományt síbolnak el Németországban? Cikk

Éves szinten akár félmilliárd euróra (majdnem 163 milliárd forint) is rúghat az az összeg, amely a Németországban gyűjtött adományokból gyanús csatornákon át szivárog el, és nem arra használják fel, amire a pénzt az adományozók szánták – derítette ki az ARD német közszolgálati médiakonszern Report Mainz című politikai magazinműsora.

Civil szervezetek, figyelem: el kell számolni az 1 százalékos felajánlásokkal! Cikk

A hónap végéig kell elszámolniuk a civil szervezeteknek azzal, hogy mire költötték a 2017. évi 1 százalékos szja-felajánlásokat. Jövőre csak azon szervezeteket lehet ily módon támogatni, amelyek május 31-éig eljuttatják az elszámolást a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) – hívja fel a figyelmet az adóhatóság.

Civil szervezet adózása Kérdés

Közhasznú besorolással rendelkező civil szervezet, jelen esetben egyesület vállalkozási tevékenységet nem folytat, bevétele csak ingatlanhasznosításból és a rezsi továbbszámlázásából származik, s az ehhez kapcsolódó értékcsökkenést és rezsit elszámolja. Kérdésem, hogy lehet-e TAONY-t (társaságiadó-bevallást helyettesítő nyilatkozatot) beküldeni, vagy a bérlésből származó nyereséget le kell-e adóznia? Előre is köszönöm válaszát.

Civil szervezet Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy közhasznúsági besorolással nem rendelkező civil szervezet alapcél szerint népi hagyományőrzési tevékenységet végez. Legfőképpen zenés, táncos fellépésekben nyilvánul meg a tevékenysége. 2018-ban pályázati pénzből hangtechnikai berendezéseket (mikrofon, hangfal, erősítő stb.) vásárolt. Az eszközök egyedi értéke – egy kivételével – 100 ezer forint alatt van. Az lenne a kérdésem, hogy az eszközöket célszerű tárgyi eszközként kimutatni és a használat időtartamában értékcsökkenés alá vonni, vagy mivel támogatási pénzből történt a vásárlás, érdemes egyösszegű leírásként elszámolni? Amennyiben az egyesület fellép falunapon és ezt kiszámlázza, az vállalkozási tevékenységnek minősül?

5,9 milliárd forintos pályázati keret civil szervezetek részére Cikk

Megjelentek a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázati felhívásai, a civil szervezetek idén összesen 5,9 milliárd forintos keretösszegre nyújthatnak be pályázatokat – jelentette be a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára egy szakmai rendezvényen Nyíregyházán.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Bérként adózó juttatások

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Osztalék adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Végkielégítés feltételekkel

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close