132 találat a(z) cafetéria cimkére

Hiteltörlesztés támogatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha a munkáltató szeretne munkavállalójának hiteltörlesztési támogatást adni, akkor ez adható egyedileg is, vagy csak cafetéria részeként? Ha csak cafetéria keretében nyújtható ilyen támogatás, akkor mindenki számára lehetővé kell tenni, vagy megoldható, hogy csak bizonyos munkavállalók kapják? Válaszát előre is köszönöm!

Cafetéria differenciálása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Milyen törvényileg szabályos módon van lehetőség cafetéria-elemek differenciálására a dolgozók között? Például a bruttó munkabér százalékához köthetőek-e egyes cafetéria-elemek? Köszönöm szépen!

Így lehet támogatni a dolgozó továbbképzését, és a költséget elszámolni Cikk

Egy kft. személyesen közreműködő tulajdonosa részt vesz egy egyéves posztgraduális képzésen, ami szakmérnöki diplomát ad (a cég tevékenységéhez szükséges). Elszámolható-e ennek költsége a cégben, és van-e bármilyen adóvonzata? – kérdezte olvasónk. Pölöskei Pálné okleveles adószakértő és okleveles könyvvizsgáló szakértőnk válaszolt.

Teljesítményalapú cafetéria Kérdés

Kedves Szakértő! Kiköthető-e a munkaszerződésben az, hogy a dolgozó teljesítményétől függ a cafetéria hozzájárulás mértéke, azaz a fix fizetés mellett fizethető-e a "jutalék" cafetériaként? Köszönöm válaszát!

Cafetéria - mint a munkavállaló ösztönzése Kérdés

Cégünk Erzsébet-utalványokkal szeretné ösztönözni munkavállalóit. Minden dolgozónak havi 5 000 forintot szeretnénk adni nettóban, de feltételekhez kötve. Például akkor kapnának, ha nem voltak táppénzen, vagy időben érkeztek és távoztak, nem csináltak minőségi problémát. Az érdekelne hogy ilyen esetben hogyan lehet ezt megoldani? Cafetéria-szabályzatban ki lehet erre térni? Milyen más megoldás létezhet, ha Erzsébet-utalványnál ezt nem lehet megoldani? Köszönöm.

Sportutalvány Kérdés

Kifizető/munkáltató "sportutalványt" ad a dolgozóinak. Az utalványok kibocsátója állítja, hogy ez az utalvány szja- és járulékmentes úgy a munkaadónál, mint a munkavállalónál, értékhatártól függetlenül. Nem sportrendezvényre szóló bérlet, vagy belépő, hanem, mint írtam, sportutalvány. Mi a szakértő véleménye? Ezek az utalványok ráadásul az úgynevezett " utalvány-börzén" bármire becserélhetők (más utalványra, lehet még talán készpénzre is).

Szja, cafetéria Kérdés

Tisztelt Szerkesztőség! Három éve nyugdíjba vonult munkavállalónkkal tervezünk megbízási szerződést kötni (több hónapra szóló, rendszeres megbízás lenne). Kérdésünk, adható-e részére – ha igen, milyen feltételekkel – Erzsébet-utalvány béren kívüli juttatásként? Jelenlegi cafetéria-rendszerünkben a munkavállalók két jogosultsági csoportját különböztetjük meg (vezetők és beosztottak), a munkaidő hosszától függően különböző keretösszegű juttatáscsomagra való jogosultsággal. A munkavállalók fenti csoportjain felül a tagi jogviszonyosok képeznek külön csoportot. Elképzelésünk szerint a megbízási jogviszonyban foglalkoztatott, volt ( jelenleg nyugdíjas) munkavállalók csoportja képezne újabb jogosultsági csoportot, csak Erzsébet-utalványra való jogosultsággal (jelenleg 1 fő tartozna e csoportba). Előre is köszönöm válaszukat!

Devizahitel törlesztése cafetériából Kérdés

Tisztelt Adózóna! A tévében lehetett hallani, hogy a devizahitel-törlesztést lehet cafetéria-elemként alkalmazni. Hol találok én ezzel kapcsolatos jogszabályt?

Kockázati biztosítás Kérdés

Tisztelt Cím! Ha egy társaság 35 dolgozójából 5 fő részére köt kizárólag kockázati biztosítást, amelynek havi összege 5000 Ft / fő / hó, akkor az adómentes? Ekkor nem kell figyelni a "mindenkinek azonos feltételekkel" elvet ? Köszönettel.

Cafetéria és béren kívüli juttatások megérik-e? Kérdés

Tulajdonosként kérdésem: igénybevehető-e két személyes kft. esetében a cafetéria és érdemes-e? A kft.-nek milyen NAV-nak befizetendő kötelezettségei lennének cafetéria igénybevétele esetén? A vállalkozásban mindkét tulajdonos bért vesz fel, és 2014-ben az eho meghaladja majd a 450 000 forintot. (Könyvelő szerint nem éri meg ezzel a lehetőséggel élni, igaz-e ez?) Előre is köszönöm megtisztelő válaszát.

Munkakörhöz kapcsolódó juttatás Kérdés

Kiskereskedelmi bolthálózattal rendelkező cég vagyunk. Bevételeink nem nőnek (sőt csökkennek), így az évről évre emelkedő garantált bérminimum kitermelése egyre nagyobb gondokat okoz. Ezért a boltvezetők és helyetteseik bére „összecsúszik” a bolti dolgozók kötelezően emelendő bérével. Kérdésünk: hogyan lehetséges valamilyen egyszerű belső szabályzat (cafetéria) kialakítása, amely szerint csak a boltvezetők és helyetteseik részesülnek valamilyen, a bérköltségnél olcsóbb többletjuttatásban? Van-e lehetőség csak az ő étkezési utalványkeretük emelésére, vagy csak ezekben a munkakörökben Erzsébet ajándékutalvány biztosítására. Köszönjük mielőbbi válaszukat.

Béren kívüli juttatások egyösszegű kifizetése hozzátartozó halálozása esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy a versenyszférában működő kft. (nem kifizetőhely) havi 10 ezer forint béren kívüli juttatást ad munkavállalói részére Erzsébet utalvány és SZÉP kártya formájában a dolgozó év eleji választása, illetve a belső szabályzat alapján. Egy munkavállalói megkeresésre szeretném Önöktől megkérdezni, hogy van-e törvényi lehetőség arra, hogy a munkavállaló közeli hozzátartozójának halálára tekintettel a neki járó éves cafetéria juttatást (120 ezer forint) előre, készpénzben kifizethessük? Segítségüket előre is köszönettel: Mezei Mariann

Bölcsődei ellátás megtérítésének adóvonzata Kérdés

Tisztelt Válaszadó! Milyen adófizetési kötelezettsége van a munkáltatónak és a munkavállalónak, ha a cég a nevére szóló számla alapján megtéríti dolgozójának a magánbölcsőde térítési díját? Ez a térítés cafetéria keretén belül nyújtható?

Munkahelyi étkeztetés Kérdés

A munkavállalók étkezésének biztosítására egy másik kft. konyhájáról rendelünk ebédet, amit kiszállítanak részünkre, vagy esetenként be tud menni a munkavállaló a másik cég étkezdéjébe, és ott fogyasztja el. Mindkét esetben heti elszámolással kapunk számlát. Kérdésem, hogy milyen adózású juttatásnak számít a két változat? Milyen adó- és járulékfizetési kötelezettség terheli a két változatot?

Év végi ajándék utalvány Kérdés

Vállalkozásunk havi 8 000 forint Erzsébet utalványt ad a dolgozóinak étkezésre. Év végi jutalomként szándékunk Erzsébet ajándék utalványt adni. Adhatjuk-e 35,7% kedvezményes adózás mellett, vagy csak 51,17% adóteherrel? Válaszukat köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kettős adóztatás elkerülése Zanzibár

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Ingatlanfelújítás áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szállás számla utólagos kiállítása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close