136 találat a(z) cégbíróság cimkére

Megindult a kényszertörlési eljárás: mit kell tenni, ha a cég tovább akar működni? Cikk

A bíróság – be nem adott beszámoló miatt (2022. év) – elrendelte a kényszertörlési eljárás megindítását. A cég tovább szeretne működni. Mi a teendő? Pótolni a 2022. évi beszámolót, a 2023. évi beszámolót, az adószám visszaállítását kérni? Ha az adóhatóság az adószámtörléséről szóló határozatát visszavonta – a bíróság az eljárást megszünteti, vagy azt külön kell kérni? Ha igen, milyen formában? A kényszertörlési eljárás megindításának megszüntetését mennyi időn belül lehet kezdeményezni? A végzés ellen fellebbezni lehet, szükséges ez? – kérdezte olvasónk. Dr. Lantos Andrea a Budlegal Ügyvédi Társulás ügyvédje, adatvédelmi szakértője válaszolt az Adózóna oldalán érkezett kérdésre.

Tulajdonosváltás, üzletrész-átruházás – mutatjuk a legfontosabb szabályokat, teendőket Cikk

Egy kft. egyik résztulajdonosa üzletrészét gyermekének szeretné ajándékozni. Mire kell figyelni a tulajdonosváltás során, ha a jelenlegi tulajdonostársat nem lehet elérni, megkeresésekre nem reagál? Olvasói kérdésre dr. Lantos Andrea, ügyvéd (budlegal Ügyvédi társulás) válaszolt.

Változásbejelentés Kérdés

Beolvadásos kiválás Kérdés

Számviteli tudnivalók végelszámoláskor Cikk

A végelszámolás olyan eljárás, melynek keretében az adóalany jogi személy jogutód nélkül szűnik meg, úgy, hogy van vagyona, amellyel a hitelezőket ki tudja elégíteni, tartozásait ki tudja egyenlíteni.

Lehet-e számlát kiállítani törölt cég felé? Kérdés

Végelszámolás, ingatlan kiadása a tulajdonosoknak Cikk

Van egy kft., amely hat éve nem működik a tulajdonosok betegsége miatt. A férj 76, a feleség 73 éves. A kft.-t egyszerűsített végelszámolással szeretnék megszüntetni. A kft.-nek a tulajdonában van egy kisebb ingatlan, amelyben az élelmiszerüzletet működött 2017-ig. Az ingatlan a főkönyvi kivonatban 4 millió forint értékben szerepel. Végelszámolás esetén mi a teendő? Hogy kell eljárni, hogy kell kivezetni, milyen módon kerül át a kft. tulajdonosainak nevére? Olvasónk kérdéseire Pölöskei Pálné okleveles könyvvizsgáló válaszolt

Végelszámolás feladatai Kérdés

Egyszerűsített végelszámolás, NAV-ellenőrzés Kérdés

Kúria: a személyes adatok jogellenes kezelése nem alapoz meg önmagában kompenzációs igényt Cikk

Gyakran felmerülő kérdés, hogy a személyes adatok jogellenes kezelése további felelősséget jelent-e. A Kúria friss határozatában (BH2023.65.) amellett foglalt állást, hogy a kompenzációs igény eredményességének (kárfelelősségnek) a jogsértésen túlmenően további feltételei is vannak. Cikkünkben a döntés részleteit mutatjuk be.

Magyar székhelyű cég, külföldi telephellyel Kérdés

Egyszerűsített végelszámolás meghiúsulása utáni teendő Kérdés

Egyszerűsített végelszámolás újrakezdése Kérdés

Cég ügyvezető nélkül Kérdés

Adószámtörlés: nincs egyből minden veszve, mutatjuk, mit tehet az adózó, hogy újra működhessen Cikk

Az adószám törlése mint adóhatósági intézkedés komoly jogkövetkezményekkel járhat. Cikkünkben az adószám törlésére okot adó körülményeket vesszük sorra, s mint kiderül, sok esetben van lehetőség az adószám visszaállítására is.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Áfabevallás M lap

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink