189 találat a(z) cég cimkére

Magyarországi fióktelep és illetőség igazolás Kérdés

Ebben az esetben jogosult tgyásra és gyedre a cégtulajdonos Cikk

Mikor jogosult gyedre és terhességi gyermekágyi segélyre a cégtulajdonos? Olvasói kérdésre, Széles Imre, az Adózóna tb-szakértője válaszol.

Korlátlan cégautó-használat esetén ennyi áfát lehet visszaigényelni Cikk

Kell-e útnyilvántartást vezetni és visszaigényelhető-e az áfa korlátlan cégautó-használat és a cégautóadó megfizetése esetén? Olvasói kérdésre Bartha katalin, az Adózóna szakértője válaszol.

Mikortól kell a cégeknek törzstőkéjüket 3 millió forintra emelniük? Cikk

A cégek törzstőkéjét 3 millió forintra kell megemelni. Az Adózóna úgy tudja, a határidőt elhalasztották.

Tízezer céget töröltek a nyilvántartásból Cikk

Tízezer cég szűnt meg az elmúlt három hónapban Magyarországon, korábban soha nem töröltek még a nyilvántartásból ennyi céget egyetlen negyedév alatt. A nemzeti dohányboltok miatt ugyanakkor sok új vállalkozást is alapítottak ebben az időszakban, ennek következtében magasan áll az Opten - Cég Fluktuációs Index (Opten - CFI) is.

Pénztárgép-támogatás cégeknek Kérdés

Egyszemélyes cég: így dolgozhat az ügyvezető részmunkaidőben Cikk

Egyszemélyes kft ügyvezetője dolgozhat-e 4 órás jogviszonyban? Olvasónk kérédésére, Dr. Radics Zsuzsanna, az Adózóna tb-szakértője válaszol.

Könnyebb lesz céget alapítani? Cikk

Könnyebbé válhat a cégalapítás, az első alkalmazott felvétele a kisebb vállalkozásoknál. Különleges kiváltságokban részesülhetnek az agráriumban, kereskedelemben működő kkv-k. Ehhez azonban gyors kormányzati döntések kellenek, írja az fn.hu.

Opten: rekordszámú cég szűnt meg az első félévben Cikk

Rekordot döntött a megszűnő cégek száma Magyarországon az első félévben: a cégbíróságok mintegy 16 ezer céget töröltek a nyilvántartásból, ami az előző félévinél 7,1 százalékkal, az eddigi rekorder félévnél, 2010 második felénél pedig 3,4 százalékkal több - közölte az Opten céginformációs szolgáltató hétfőn.

K+F: optimisták a magyar cégek Cikk

Harmadik alkalommal készítette el a Deloitte közép- és nagyvállalatok körében végzett regionális felmérésen alapuló Vállalati K+F jelentését. A felmérésből kiderül, hogy a szabályozói környezet kiszámíthatósága még mindig jelentősen befolyásolja a hazai cégek K+F kiadásainak alakulását, de a korábbi évekkel ellentétben már nem a legfontosabb befolyásoló tényező. A K+F-et érintő változások csökkentésével és a pályázatok folyamatos és rendszeres kiírásával jelentős eredményt lehetne elérni a vállalati K+F ráfordítások növelésében a jelentés szerint. A versenytársak K+F tevékenysége egyre ösztönzőbb hatású a vállalatok számára, és az elmúlt évekhez képest ezen tényező jelentősége növekedett a legdinamikusabban.

Külföldi ügyvezető magyar cégben: ezek a szabályok Cikk

Milyen járulékokat kell fizetni és milyen adminisztratív terhekkel jár, ha külföldi ügyvezető van magyar cégben? Olvasói kérdésre az Adózóna szakértője, Radics Zsuzsanna válaszol.

Pótbefizetés: mikor kötelezhetőek a tagok? Cikk

Kötelezhetők-e veszteség esetén pótbefizetésre a gazdasági társaság tagjai, s tagváltozás esetén kit illet meg a visszafizetendő összeg, az eredeti befizetőt vagy az új tagot?

Ezeket felejtsd el, ha kezdő vállalkozó vagy! Cikk

Az adózás esetében különösen igaz, hogy amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra. De hát tudjuk jól, hogy a hátunk közepén elhelyezkedő problémáról a legkönnyebb nem tudomást venni. A halogatás viszont sokba kerülhet, szóval ki a fejet a homokból!

Tb-terhek társas vállalkozások főállású tagjai után Cikk

Cikksorozatunkban ezúttal a társas vállalkozások és főfoglalkozású tagjaik társadalombiztosításával kapcsolatos fizetési kötelezettségeit mutatjuk be, a vonatkozó jogszabályok ismertetését konkrét példákkal is illusztrálva. Főfoglalkozású a társas vállalkozás tagja akkor, ha e tevékenysége mellett nem áll munkaviszonyban, nem tanul közép- vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán, nem nyugdíjas, illetve nincs más olyan vállalkozása, ahol személyesen működik közre.

Jogszabály-módosítás: erre készülhetnek a könyvelőket oktató cégek Cikk

Az NGM közleménye szerint a tárca jogszabály-módosítás készít elő annak érdekében, hogy kizárja a könyvviteli szolgáltatás végzésére engedéllyel rendelkező személyek kötelező továbbképzéséből az offshore-hátterű cégeket. Aligha vitatható, hogy az adóelkerülés elleni küzdelem fontos nemzetgazdasági érdek. Mire készüljenek az érintettek?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Érmeváltó automata

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Fel nem használt szigorú számadású nyomtatvány

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

2019 november
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X