190 találat a(z) cég cimkére

Osztrák-magyar vállalkozás honosítása Kérdés

Magyarországon egyéni vállalkozó honosítja Ausztriában az egyéni vállalkozását és kap osztrák adószámot. Hogyan alakul az általa végzett kereskedelmi tevékenység adózása Magyarországon és Ausztriában?

Magyarországi fióktelep és illetőség igazolás Kérdés

Magyarországi fióktelep kaphat-e illetőség igazolást, amely a belföldi illetőségét igazolja Magyarországon?

Ebben az esetben jogosult tgyásra és gyedre a cégtulajdonos Cikk

Mikor jogosult gyedre és terhességi gyermekágyi segélyre a cégtulajdonos? Olvasói kérdésre, Széles Imre, az Adózóna tb-szakértője válaszol.

Korlátlan cégautó-használat esetén ennyi áfát lehet visszaigényelni Cikk

Kell-e útnyilvántartást vezetni és visszaigényelhető-e az áfa korlátlan cégautó-használat és a cégautóadó megfizetése esetén? Olvasói kérdésre Bartha katalin, az Adózóna szakértője válaszol.

Mikortól kell a cégeknek törzstőkéjüket 3 millió forintra emelniük? Cikk

A cégek törzstőkéjét 3 millió forintra kell megemelni. Az Adózóna úgy tudja, a határidőt elhalasztották.

Tízezer céget töröltek a nyilvántartásból Cikk

Tízezer cég szűnt meg az elmúlt három hónapban Magyarországon, korábban soha nem töröltek még a nyilvántartásból ennyi céget egyetlen negyedév alatt. A nemzeti dohányboltok miatt ugyanakkor sok új vállalkozást is alapítottak ebben az időszakban, ennek következtében magasan áll az Opten - Cég Fluktuációs Index (Opten - CFI) is.

Pénztárgép-támogatás cégeknek Kérdés

Egy egyszemélyes kft. (mikro) vállalkozás 2010.04.hóban alakult. 2010ben a vesztesége 800 ezer forint. 2011-ben 700 ezer forint. 2012.ben 830 ezer forint.2 012ben a tulajdonos Egymillióötszázezer forint pótbefizetést teljesitett. A 2012. évi mérleg elfogadásakor a 2012. évi veszteség erejéig pótbefizetést vállalt, amit 2013ban befizetett. Saját tőke 2010 300 ezer forint, 2011-ben 1millió forint, 2013-ban 330 ezer forint. Ezek alapján nehéz helyzetben lévő vállalkozásnak minősül? Kaphat-e pénztárgép-támogatást?

Egyszemélyes cég: így dolgozhat az ügyvezető részmunkaidőben Cikk

Egyszemélyes kft ügyvezetője dolgozhat-e 4 órás jogviszonyban? Olvasónk kérédésére, Dr. Radics Zsuzsanna, az Adózóna tb-szakértője válaszol.

Könnyebb lesz céget alapítani? Cikk

Könnyebbé válhat a cégalapítás, az első alkalmazott felvétele a kisebb vállalkozásoknál. Különleges kiváltságokban részesülhetnek az agráriumban, kereskedelemben működő kkv-k. Ehhez azonban gyors kormányzati döntések kellenek, írja az fn.hu.

Opten: rekordszámú cég szűnt meg az első félévben Cikk

Rekordot döntött a megszűnő cégek száma Magyarországon az első félévben: a cégbíróságok mintegy 16 ezer céget töröltek a nyilvántartásból, ami az előző félévinél 7,1 százalékkal, az eddigi rekorder félévnél, 2010 második felénél pedig 3,4 százalékkal több - közölte az Opten céginformációs szolgáltató hétfőn.

K+F: optimisták a magyar cégek Cikk

Harmadik alkalommal készítette el a Deloitte közép- és nagyvállalatok körében végzett regionális felmérésen alapuló Vállalati K+F jelentését. A felmérésből kiderül, hogy a szabályozói környezet kiszámíthatósága még mindig jelentősen befolyásolja a hazai cégek K+F kiadásainak alakulását, de a korábbi évekkel ellentétben már nem a legfontosabb befolyásoló tényező. A K+F-et érintő változások csökkentésével és a pályázatok folyamatos és rendszeres kiírásával jelentős eredményt lehetne elérni a vállalati K+F ráfordítások növelésében a jelentés szerint. A versenytársak K+F tevékenysége egyre ösztönzőbb hatású a vállalatok számára, és az elmúlt évekhez képest ezen tényező jelentősége növekedett a legdinamikusabban.

Külföldi ügyvezető magyar cégben: ezek a szabályok Cikk

Milyen járulékokat kell fizetni és milyen adminisztratív terhekkel jár, ha külföldi ügyvezető van magyar cégben? Olvasói kérdésre az Adózóna szakértője, Radics Zsuzsanna válaszol.

Pótbefizetés: mikor kötelezhetőek a tagok? Cikk

Kötelezhetők-e veszteség esetén pótbefizetésre a gazdasági társaság tagjai, s tagváltozás esetén kit illet meg a visszafizetendő összeg, az eredeti befizetőt vagy az új tagot?

Ezeket felejtsd el, ha kezdő vállalkozó vagy! Cikk

Az adózás esetében különösen igaz, hogy amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra. De hát tudjuk jól, hogy a hátunk közepén elhelyezkedő problémáról a legkönnyebb nem tudomást venni. A halogatás viszont sokba kerülhet, szóval ki a fejet a homokból!

Tb-terhek társas vállalkozások főállású tagjai után Cikk

Cikksorozatunkban ezúttal a társas vállalkozások és főfoglalkozású tagjaik társadalombiztosításával kapcsolatos fizetési kötelezettségeit mutatjuk be, a vonatkozó jogszabályok ismertetését konkrét példákkal is illusztrálva. Főfoglalkozású a társas vállalkozás tagja akkor, ha e tevékenysége mellett nem áll munkaviszonyban, nem tanul közép- vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán, nem nyugdíjas, illetve nincs más olyan vállalkozása, ahol személyesen működik közre.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kiskereskedelmiadó-előleg bevallása

Antretter Erzsébet

adószakértő, mérlegképes könyvelő

Niveus Consulting Group Kft.

Szabadság igazolt nem fizetett távollétkor

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szóbeli szerződéskötés

dr. Nagy András Zoltán

ügyvéd

Dr. Nagy András Zoltán Ügyvédi Iroda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close