20 találat a(z) beszállító cimkére

Szigorít az EU: a vállalatoknak már nem elég „zöldnek látszani” Cikk

A BDO Magyarország ESG üzletágának elemzése a fenntarthatóság területét érintő változásokról

Beszállító költségeinek befogadása Kérdés

Számla teljesítési időpontja Kérdés

Adóbevallást be nem nyújtó adózótól érkezett számla, illetve annak kiállítandó számla Kérdés

Jelentősen csökkent a csődök száma tavaly Magyarországon Cikk

A globális átlagot meghaladó mértékben, 18 százalékkal csökkent Magyarországon a csődök száma tavaly az Atradius hitelbiztosító elemzése szerint.

NAV online számlarendszerben nem szereplő számla áfalevonhatósága Kérdés

Háttérbe szorulhat az etika az érdek mögött veszélyhelyzetben Cikk

A globális krízis hatására kialakult gazdasági lassulás világszerte kockázatot jelent a vállalatok etikus működésére – derül ki az EY közel 3600 cégvezető és beosztott megkérdezésén alapuló nemzetközi felméréséből. A szervezetek munkavállalói és beszállítói ugyanis hajlamosabbá váltak a szabályok megszegésére annak érdekében, hogy megőrizzék az egészségügyi veszélyhelyzet előtt elért pozícióikat.

EU-n belüli termékbeszerzés helyesbítése Kérdés

Magyar beszállítókat keres az Auchan Cikk

Az Auchan Magyarország is csatlakozott az agrárkamara Piactér elnevezésű online platformjához, és megkezdte a lehetséges partnerkapcsolatok feltérképezését, hogy a jelenlegi helyzetben is minél több magyar beszállítóval bővítse partneri körét – közölte a hipermarketlánc.

Nem teljesíthető szerződés, vis maior: járvány idején mikor nem kell kártérítést fizetni? Cikk

A koronavírus terjedése és a további terjedés megakadályozása érdekében bevezetett hatósági intézkedések – utazási korlátozások és tilalmak, karanténok – jelentősen befolyásolhatják a szerződéses kötelezettségek teljesítését.

Ingyenes áruátadás Kérdés

Adott egy beszállító („A” cég), egy logisztikai szolgáltató cég („B”) és a vevő / megbízó vállalat („C”). A vevő úgy dönt, hogy kiskereskedelmi egységeiben akciót hirdet, amelynek keretében a fogyasztóknak már belistázott termékeket (tehát nem termékmintát) adnak ajándékba bizonyos vásárlási összeg felett. Az áru beszerzését, kiszállítását a logisztikai cég végzi. A beszállító úgy dönt, hogy a vevő akcióját bizonyos mennyiségű termék ingyenes átadásával / beszállításával támogatni fogja. Kérdés, hogy ezt a beszállító és a logisztikai szolgáltató cég csak térítésmentes átadás-átvétellel kezelheti vagy a logisztikai cég befogadhat üzleti árengedményről szóló értesítőt a beszállítótól (vagy helyesbítő számlát)? Melyik a helyes megoldás? Adhat-e a beszállító cég az adott mennyiségre egy egyösszegű árengedményt vagy szerencsésebb esetleg egy féléves periódusban az egyes beszállításokra elosztva árengedményt adni, amíg az engedmény értéke el nem éri a támogatásét?

Folytatódik a beszállítófejlesztési program Cikk

A magyar gazdaság további erősítése érdekében idén is folytatódik a beszállító fejlesztési program, amelyben 2019-ben is 3 milliárd forint értékű költségvetési forrás áll rendelkezésre a vállalkozások számára, amelyek szeptember 10. és október 10. között nyújthatják be pályázataikat – közölte mai sajtótájékoztatóján György László az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért- és szabályozásért felelős államtitkára.

Beszállítófejlesztési program kisvállalkozásoknak Cikk

Mintegy hárommilliárd forint kerettel folytatódik idén a kormány beszállítófejlesztési programja, amellyel a hazai kis- és középvállalkozókat segítik – mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára ma reggel az M1 aktuális csatornán.

Paks II.: több mint negyven százalék lehet a magyar beszállítói arány Cikk

Bizonyos munkákban, például az építő-szerelő bázis létesítése során a magyar beszállítói arány jelentősen meghaladhatja a 40 százalékot a Paks II. beruházás megvalósításában, de a magyar cégek jelentős tapasztalattal rendelkeznek az energetikai gépgyártás terén is – jelentette ki az MTI-nek adott mai interjúban Kirill Komarov, az orosz állami Roszatom atomenergetikai konszern nemzetközi üzletfejlesztésért felelős első vezérigazgató-helyettese.

Kapcsolt vállalkozás Kérdés

Melyik vállalkozás kapcsolt vállalkozása A Kft.-nek? A Kft. tulajdonosok: András 20%, László 20%, Ákos 30%, Erika 30% A Kft. családi vállalkozás, a szülők: Ákos és Erika, a gyermekek András és László B Kft. árut értékesít A Kft.-nek, nem tulajdonosa A Kft.-nek. B Kft. tulajdonosa Anna, aki András felesége, tulajdoni hányada 100%. C egyéni vállalkozó, alapanyagot szállít A Kft. részére. Nem tulajdonosa A Kft.-nek. C Kft. tulajdonosa Mariann, 100%-ban, aki László felesége. D Kft. bérmunkát végez A Kft.-nek. D Kft. tulajdonosai: András 33%, László 33%, Ákos 33% Köszönettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Telephely eladása

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs