126 találat a(z) befektetés cimkére

Itt van Kína legújabb ajánlata a külföldi befektetőknek Cikk

Újabb gazdasági ágazatokat készül megnyitni Kína külföldi befektetők előtt, de ennek fejében "fair" elbánást vár el külföldön is a kínai befektetőknek – közölte vasárnap egy gazdasági fórumon a kínai jegybank kormányzója.

Több száz milliárd dollárnyi kínai befektetés várható Cikk

Kína a következő öt évben 750 milliárd dollárt (több mint 215 ezer milliárd forint) tervez befektetni külföldön – jelentette be Csang Kao-li, az ázsiai ország miniszterelnök-helyettese szombaton a dél-kínai Hainan szigetén évente megrendezett gazdasági konferencia, a Boao Fórum Ázsiáért (BFA) megnyitóján.

Start up cégbe történő befektetés Kérdés

Egy kft. mint kültag belép egy betéti társaságba (várhatóan a bt. start up cég lesz, de a pontos definícióra vonatkozó törvényi rendelet sajnos nem jelent még meg). A kft. vagyoni betétje 25 000 forint. Ez a kft. mint kültag jegyzett tőkén felüli vagyonként 13 500 000 forint összeget kíván a társaság rendelkezésére bocsátani. A tagok jóváhagyták, hogy a jegyzett tőkén felüli vagyonként a belépő kültag a társaság rendelkezésére bocsásson 13 500 000 forint összeget, amely a társaság tőketartalékát fogja képezni. Kérdések: - erre a 13 500 000 forintra vonatkozik az Art. 38. § (3a) bekezdése szerinti készpénzfizetési korlát? - A kft. könyvelésében a 13 500 000 forint összeg rendelkezésre bocsátásának könyvelése hogyan történik? 17-es számlaosztályba?

Közhasznú alapítvány pénzeszköze Kérdés

Tisztelt Címzett! Közhasznú alapítvány banki lekötését a kuratórium elnöke 2017 nyarán megszüntette, a pénzt felvette. 2017. októberi dátummal egy másik alapítvánnyal – melynek szintén ő az elnöke – kötött megbízási szerződést a több millió forint összegről, melyet mindkét fél részéről ő írt alá. Valószínűleg a szerződés utólag került megírásra. A megbízási szerződés lényege, hogy a nem közhasznú alapítvány „kamatot” fizet a „befektetett” összeg után. A kérdésem, hogy jól gondoljuk-e azt, hogy a szerződést mindkét alapítvány részéről ugyanaz a személy nem írhatja alá, összeférhetetlenség miatt? A közhasznú alapítvány támogatásokból szerzett bevételét célja szerint használhatja fel. A másik alapítvány a saját „nagyobb hozamot termelő befektetésével” való együtt kezelés nem feltétlenül felel meg ennek a célnak, milyen formában lehet egy ilyen „befektetést” helyesen lekönyvelni? A szerződés pontatlan, nem tartalmazza, mikor és hogyan fizeti meg a megbízott a megbízó alapítvány részére a hozamot. A kuratórium a „befektetésről” tájékoztatást nem kapott, ezzel kapcsolatban határozatot nem hozott. Milyen jogi lehetőségei vannak az alapítványnak arra, hogy a pénzösszeget visszakapja, mit tehet a kuratórium? Válaszukat előre is köszönöm.

Nézze meg a listát, mielőtt rábízná pénzét a befektetési ügynökre! Kétezret töröltek a nyilvántartásból Cikk

Az MNB félezer, megbízó nélküli tőkepiaci függő ügynököt, illetve több mint 1300 további alsóbb szintű közvetítőt törölt nyilvántartásából egy törvényi szigorítás nyomán. Korábban a jegybank több esetben azért hozott szigorú intézkedést, mert egyes „gazdátlan” tőkepiaci közvetítőkről bebizonyosodott: jogosulatlanul (gyakorta külföldi) megbízóknak dolgozva igenis végeznek közvetítői tevékenységet.

Magas hozamokkal kecsegtetve verték át a befektetőket Cikk

Hat ember ellen emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség a Hungária Értékpapír Zrt. ügyében – tájékoztatta a főügyészség sajtószóvivője pénteken az MTI-t.

Mesés hozamokat ígért, de be sem fektette a becsapott ügyfelek pénzét Cikk

Ötven vádpontban egyebek mellett különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, társtettesként, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettében mondta ki bűnösnek K. Béla vádlottat a Debreceni Járásbíróság, s keddi ítéletében halmazati büntetésül, nem jogerősen hét év börtönbüntetésre ítélte és 7 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától – közölte a Debreceni Törvényszék sajtótitkára az ítélethirdetés után az MTI-vel.

A befektetéseknél a biztonság és a hozzáférhetőség a legfontosabb Cikk

A befektetési döntéseknél a teljes tőkevédelem és a likviditás a legfontosabb szempont, a vagyonosabb ügyfelek reálisan látják, hogy a jelenlegi kamatkörnyezetben mekkora hozamra számíthatnak kockázatmentesen – derül ki az Erste Bank felméréséből, amelyet a 2 millió forintnál nagyobb megtakarítással rendelkező ügyfelek körében végeztek. A bank szerint az idén az állampapír mellett az ingatlanalap lehet az egyik sláger.

Pórul járt befektetésével? Itt kérhet kártérítést Cikk

Ha a ciprusi székhelyű, itthon határon átnyúló befektetési szolgáltatást nyújtó IronFX Global Ltd. az ügyfelek megkeresései ellenére sem téríti meg azok követeléseit, az érintetteknek kártérítési igényüket a ciprusi pénzügyi ombudsmannak kell bejelenteniük, közölte az MNB.

Adózatlan pénze van? Olcsón tisztára moshatja Cikk

Ha van az embernek legalább 5 millió forint adózatlan, illetve "ismeretlen eredetű" pénze, júliustól már viszonylag rövid megtakarítási felhalmozási időszak után rendkívül kedvező adózással legalizálhatja. A Stabilitás Megtakarítási Számla másik újdonsága, hogy az ide helyezett összegek a türelmes, befektetéseik hozamára várni képesek számára sem lesznek adómentesek.

Mi lesz a befektetési alapokkal? Itt vannak az új szabályok! Cikk

Március 15-én lépett hatályba a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2014. évi XVI. törvény (Kbftv). Ezzel hatályon kívül került a befektetési alapkezelőkről és a kollektív befektetési formákról szóló, nem is olyan régen alkotott 2011. évi CXCIII. törvény.

Osztalék kalkulátor 2015 Kalkulátor

Mit számol a kalkulátor? Az osztalék-kalkulátor a fizetendő közterheket, valamint a nettó jövedelmet számítja ki a személyi jövedelemadó (szja) kötelezettség szempontjából kizárólag a belföldi (magyarországi) illetőségű, ehoköteles magánszemély osztalékként adóköteles belföldről (Magyarországról) vagy külföldről származó bevétele, illetve osztalék címén kifizetett, de egyéb jövedelemként adóköteles külföldről származó bevétele esetében.

Inkognitóban fektetné be pénzét? Remek lehetőség buktatókkal Cikk

Jövő év március 15-étől egy-egy kényesebb beruházást, befektetést úgy is meg lehet majd valósítani, hogy a befektető kiléte a nagyközönség számára ismeretlen marad, vagy épp egy-egy társaság kapcsán nem lesz látható, hogy a tagsági viszony hasznainak kik a tényleges élvezői. A jelenleg hatályos adószabályok azonban gátolhatják az új Polgári törvénykönyv (Ptk.) által bevezetendő jogintézmény, a bizalmi vagyonkezelés széleskörű elterjedését.

Nem kifizetődő a saját lakás Cikk

Robert Shiller Nobel-díjas közgazdász szerint a lakás borzasztó befektetés, elismeri ugyanakkor, hogy remek érzés saját otthonban élni.

Rástartolnak a nyugdíjasokra Cikk

Az EY jelentése szerint 2017-ig 8 százalékkal emelkedhet a 65 év felettiek aránya az eurózónában, ami növekedést eredményezhet a biztosítók számára. A társaságoknak azonban új kihívásokra is fel kell készülniük - írja a piacésprofit.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Áfabevallás az özvegyi jogon folytatott vállalkozónál

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Pénztárgépbe be nem ütütt forgalom

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Visszamenőleges számlázás teljesítési dátuma

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink