hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Itt van Kína legújabb ajánlata a külföldi befektetőknek

  • adozona.hu

Újabb gazdasági ágazatokat készül megnyitni Kína külföldi befektetők előtt, de ennek fejében "fair" elbánást vár el külföldön is a kínai befektetőknek – közölte vasárnap egy gazdasági fórumon a kínai jegybank kormányzója.

A kínai jegybank, a People's Bank of China (PBOC) kormányzója Csou Hsziu-csuan (Zhou Xiochuan) elmondta, hogy a pénzügyi szektorban például egyebek között a banki, biztosítási, befektetési banki, értékpapír-kereskedelmi, fizetési szolgáltatási ágazatokat készülnek megnyitni külföldi befektetők előtt. Peking ennek érdekében már bilaterális tárgyalásokat folytat Japánnal, valamint európai és ázsiai országokkal, és várja az új amerikai adminisztráció kétoldalú megállapodásokkal kapcsolatos álláspontjának tisztázását.

A jegybank kormányzója kiemelte, hogy a kínai gazdaságpolitika a gyors növekedési ütem támogatásáról már a szerkezetátalakításra helyezte át a hangsúlyt, és arra számít, hogy a laza monetáris politikai irányvonal kifutásával más országok is a strukturális reformokra kezdenek összpontosítani. A PBOC a pénzpiaci spekulánsok kiszorítása és az eszközérték-buborékok megelőzése érdekében január óta már szigorítás felé hajló monetáris politikát követ – jegyezte meg.

A kínai gazdasági reformok a központi kormány és a helyi kormányzatok közötti kapcsolatok áramvonalasítására is kiterjednek – mutatott rá a jegybank kormányzója, megjegyezve, hogy a különböző régiók egymástól messze eltérő gazdasági mutatókkal rendelkeznek. Egyes régiók például túlzottan eladósodottak, más régióknál viszont még van bőven lehetőség hitelfelvételre.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Mikrogazdálkodói beszámoló

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Visszadó

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Monitor előtti munkavégzés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs