219 találat a(z) bank cimkére

Bankmonitor: három banknál már 10 százalék önerővel is kaphatunk lakáshitelt Cikk

Amikor hitelből vásárol valaki ingatlant, akkor az egyik legfontosabb kérdés az, hogy honnan tudja majd előteremteni a minimálisan elvárt 20 százalék önerőt. Érthető, hiszen ez egy 80 millió forint vételárú ingatlan esetében 16 millió forint saját forrás meglétét feltételezi. A Bankmonitor szakértői szerint ráadásul a bankok nem is feltétlenül elégszenek meg 20 százalékkal, reálisabb 30-50 százalékkal kalkulálni. Van azonban egy lehetőség, amikor 10 százalék önerő is elegendő lehet, ám ez egyelőre csak három hazai banknál elérhető – írja a Bankmonitor.hu.

Jogellenesnek minősül-e az adattárolás banki adatkezelés, hitelminősítés során? Mutatjuk az EUB döntését Cikk

Az Európai Unió Bírósága (EUB) a C-634-21. számú döntésében azt vizsgálta, hogy a fennálló tartozás elengedésére vonatkozó információk meddig és hogyan kezelhetőek. Cikkünkben az ügy tanulságait mutatjuk be.

Afrikából irányított bűnszervezet tagjai ellen emeltek vádat pénzmosás miatt Cikk

Pénzmosás és csalás miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség egy nigériai férfi és felesége ellen, mert egy Afrikából irányított bűnszervezet tagjaiként pénzt csaltak ki megtévesztett emberektől. Az ügy harmadik vádlottja egy, a házaspárt segítő fővárosi hajléktalan.

A bankok az infláció mértékével emelhetik a díjaikat: sokan ezt meg is teszik Cikk

Közel ötödével drágulhat áprilistól a bankolás, ennyivel emelhetik díjaikat a bankok a szabályok szerint. A BiztosDöntés.hu szakértői szerint az átlagos ügyfelek az alapszámlára váltással, a többet bankolók a kedvezményes csomagok választásával és az SMS-szolgáltatás push-üzenetre cserélésével ennek ellenére több ezer forinttal is csökkenthetik a banki költségeiket az idén.

Kevesebb bank ad jóváírást 2024-ben a babaváró hitelnél Cikk

2024-től megújuló feltételekkel igényelhető a babaváró támogatás: egyrészt 11 millió forintra nőtt a felvehető hitel maximuma, másrészt viszont leszűkült a jogosultak köre. Ezzel együtt továbbra sem mindegy, hogy a fiatal házasok hol igénylik a kölcsönt, ugyanis a hitelbírálati gyakorlat bankonként eltérő. A Bankmonitor szakértői szerint a választás során azt is érdemes figyelembe venni, hogy miközben vannak bankok, amelyek 150-180 000 forint jóváírást adnak a náluk igénylőknek, több pénzintézet 2024-ben megszüntette a visszatérítéseit – írja közleményében a Bankmonitor.

Több mint 60 ezer befektetési banki állás szűnt meg idén Cikk

Több mint 60 ezer állás szűnt meg az idén a globális befektetési banki szektorban a Financial Times szerdán ismertetett ágazati felmérése szerint – írja a HRportál.hu.

Bankoknál és biztosítóknál vizsgálta az MI-t az MNB – vannak kezelendő kockázatok Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) első ízben végzett el a bankoknál, biztosítóknál alkalmazott mesterséges intelligencia és gépi tanulás informatikai, személyiségi jogi és egyéb kockázatait áttekintő témavizsgálatot. Az MI és GT technológiát mára a számlanyitástól a marketingen át a kampánymenedzsmentig több területen alkalmazzák. A felügyelet jogsértéseket nem, de kezelendő kockázatokat feltárt – írja honlapján az mnb.

Változnak a feltételek – véghajrá a babaváró hitelekért Cikk

Már csak egy hónapig igényelhető a jelenlegi feltételekkel a babaváró hitel, így aki még ezekkel szeretné megkapni, hamar el kell indítania a folyamatot. A bankok túlnyomó többsége komoly jóváírásokkal készül az év végi hajrára, a Bankmonitor gyűjtése szerint pénzintézettől függően 120–200 ezer forint visszatérítést kaphatnak jelenleg a párok. A jóváírásért cserébe elvárt feltételek azonban nem mindenhol azonosak.

Megugrott az Erste Csoport működési eredménye az első kilenc hónapban Cikk

Jelentősen,44,6 százalékkal, 4,178 milliárd euróra emelkedett az Erste Csoport működési eredménye az idei első kilenc hónapban az egy évvel korábbi 2,889 milliárd euróról – áll az Erste bank hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Gyengülhet a forint – érdemes devizabefektetésekben gondolkodni Cikk

A következő időszakban ismét visszatérhet a fokozatos gyengülő trend a forint piacán, ezért egyre inkább érdemes a devizabefektetések irányába nyitni a megtakarítóknak – közölte a K&H, befektetési szakembereinek előrejelzése alapján. Emellett a mostani kilátások szerint a hosszú lejáratú kötvényeket is érdemes számításba venni, ahogyan a fenntarthatósági előnyök miatt a felelős befektetéseket is – olvasható a K&H sajtóközleményében.

Jelentősen nőtt a lakosság kezében lévő állampapír-állomány Cikk

Augusztus végére a háztartások 11 942 milliárd forintnyi állampapír-állománnyal rendelkeztek – közölte szerdán a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).

GVH: korlátozzák önkéntesen a profitjukat a bankok! Cikk

„A kereslet beindítása elengedhetetlen a befagyott hitelezési piacon” – így reagált a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke a kormány és a Bankszövetség közötti tárgyalásokra. Rigó Csaba Balázs aláhúzta: az önkéntes kamatplafonok kimozdíthatják a hitelpiacot a jelenlegi állapotából. A hitelfelvevők jobban járnának, ha egy alacsonyabb kamatszint alatt versenyeznének egymással a pénzintézetek. A GVH az önkéntes kamatplafonok alatti, tényleges piaci verseny jelentőségére hívja fel a figyelmet – írja honlapján a versenyhivatal.

Banki befizetés céges számlára Cikk

Olvasónk a következő kérdést tette fel: „Két bankszámlanyitásra kötelezett vállalkozás között az elvégzett munka után számlakiállítás történik, 5 millió forint értékben. A számlakiállító társaságot nevezzük „A”-nak, a számlafizetőt „B”-nek. „B” úgy egyenlíti ki a számlát „A”-nak, hogy bemegy „A” bankjába és a számlájára készpénzben befizeti az 5 millió forintot. Erre az ügyletre vonatkozik-e a 1,5 millió forintos korlát?” Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.

GFM: október 1-jén indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása Cikk

Kilenc nap múlva, október 1-jén indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása – figyelmeztetett a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) pénteki közleményében, közölte az MTI.

Bővül a zöld tőkekövetelmény-kedvezmény igénybe vételi lehetősége Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kiterjeszti zöld tőkekövetelmény-kedvezmény programjainak igénybe vételi lehetőségét. Az időbeni hosszabbítás révén a bankok a 2025. december 31-ig folyósított zöld hiteleik után öt évig – tehát akár egészen 2030-ig – alkalmazhatják a kedvezményes tőkekövetelményeket. A jegybank bővítette a zöld hitelcélokat is az energiahatékonyság, az energiahálózatok korszerűsítése, az energiatárolás, a zöldebb távhő és a megújuló energia szélesebb körű alkalmazása érdekében – írja honlapján az MNB.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózó egyéni vállalkozó és gépjárműkereskedelem

Hunyadné Szűts Veronika Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Bankkártyás fizetés

Hunyadné Szűts Veronika Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3