385 találat a(z) bér cimkére

Hány órás bérrel kell kifizetni a visszatérő kismamát? Kérdés

A cég dolgozója 2011-ben 8 órás munkaviszonnyal rendelkezett. Ezzel ment szülni. 2017 júniusában tért vissza. Kérésére 4 órásra lett a munkaviszonya, módosítva, hogy gyermekeit el tudja látni. Ez a visszatérés napjával a NAV-nak változásjelentőn is be lett jelentve. A dolgozó ezek után a 8 órás fizetését kéri a 2011-17-ig felhalmozódott szabadsága idejére. Kérdésem: Jogos-e a követelése? Válaszukat köszönöm.

Nőttek a munkaerőköltségek az EU-ban Cikk

Tovább emelkedtek a munkaerőköltségek az Európai Unióban és az euróövezetben az idei első negyedévben.

Sztrájk lesz a szlovákiai Volkswagennél Cikk

Kedd estétől bérkövetelésük teljesítéséért sztrájkolnak a Volkswagen szlovákiai leányvállalatának alkalmazottai, a június 20-án este hat órakor kezdődő, határidő nélküli munkabeszüntetésben a szakszervezet közlése szerint a dolgozók 85-90 százaléka vesz részt, ami miatt a gyártás teljes leállásával kell számolni.

Bérvita miatt munkalassítás lesz a Tescónál Cikk

Június 20-án tartják a következő bértárgyalást a Tesco áruházlánc vezetői és a szakszervezetek között, ezt követően nyilvánosságra kerül, pontosan mikor és milyen törvényes eszközökkel fejezik ki elégedetlenségüket a dolgozók az üzletlánc évek óta elhibázott bérpolitikája miatt érte, írja a Magyar Idők értesülésére hivatkozva az MTI.

A jövő héttől magasabb lesz a rezsióradíj az építőiparban Cikk

Június 12-étől nő a minimálisan felszámítandó építőipari rezsióradíj.

Bt. ügyvezető Kérdés

Tisztelt Szakértő! Betéti társaság beltagja heti 40 órás munkaviszonnyal rendelkezik és emellett ellátja az ügyvezetői feladatot. Személyesen nem működik közre a bt. tevékenységében. Kell-e részére bért fizetni?

Ügyvezető bére Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. irányítását két ügyvezető látja el munkaviszonyban, ezenkívül van egy cégvezető, és egy logisztikai igazgató. Lehet-e bármilyen adó- vagy munkajogi következménye annak, ha az egyik ügyvezető (aki egyben tulajdonos is) bére alacsonyabb, mint a másik ügyvezetőé, valamint a cégvezető és a logisztikai igazgató bérénél is? Köszönöm válaszát!

Eltérő bér, azonos munkakör, nincs védett tulajdonság Kérdés

Tisztelt Szakértő! Két, azonos munkakörben és régióban (azonos a telephely is) dolgozó, azonos nemű munkavállaló között alapbér tekintetében különbség tapasztalható. A többet kereső munkavállaló régebb óta dolgozik az adott munkakörben a cégnél, munkatapasztalata viszont összességében nem nagyobb. Nem ismert védett tulajdonság, így tudtommal egyenlő bánásmód sérelme nehezen megítélhető. Ilyenkor a munkavállaló tehet-e valamit? Ha nincs bizonyítéka, kérheti-e a bíróságot, hivatalt, hogy "bekérje" a béradatokat? Egyáltalán jogellenes ez? Az Mt. ugyan előírja, de léteznek például bértárgyalások (illetve lehet különbség a tudás, tapasztalat, eredményesség terén is) is? Köszönettel.

Nőttek a bérek Cikk

A munkaerőhiány is hozzájárult a bérek elmúlt időszakbeli emelkedéséhez; a leggyorsabb ütemű bérnövekedés a költségvetési szerveknél volt, amelyeknél jelentős volt a lemaradás – mondta Csath Magdolna közgazdász, egyetemi tanár az M1-en.

Pénzhiány miatt kevés a sofőr a koraszülött mentésnél Cikk

A forráshiány miatt a szükséges tíz helyett csak hat főállású sofőrrel rendelkezik a koraszülött mentéssel foglalkozó Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat – nyilatkozza a Világgazdaság szerdai számában a szolgálat szakmai vezetője.

Hosszabbodna a munkaidőkeret: módosítanák az Mt.-t Cikk

A mostani triplájára nőne a munkaidőkeret az Országgyűlés gazdasági bizottsága T/15035 szám alatt a munka törvénykönyvét módosító javaslata szerint. Az előterjesztés általános vitája ma kezdődik, a javaslat elfogadás esetén 2017. július 1. napján lépne hatályba.

Magyar-román bér-összehasonlítás: ki jön ki belőle jobban? Cikk

Romániában 7 százalékkal jobban keresnek a román közhivatalnokok, mint Magyarországon annak ellenére, hogy Magyarországon magasabb az életszínvonal, mint Romániában – írta pénteki számában a Ziarul Financiar című román napilap.

Bérmegállapodást kötöttek a közterület-fenntartók Cikk

Aláírta a bérmegállapodást a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. és a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 (HVDSZ 2000), ennek értelmében a dolgozók április elsejétől átlagosan 6,4 százalékos alapbéremelést kapnak – közölte a szakszervezet csütörtökön az MTI-vel.

Növelik a béreket az élelmiszerláncok Cikk

Idén is emelik a munkabéreket az élelmiszerláncok, munkaerőt viszont nem mindenhol keresnek az MTI-nek nyilatkozó cégek tájékoztatása szerint.

Az áfacsökkentés után sem nőtt a pincérek bére Cikk

Az áfacsökkentés után sem emelkedett a pincérek bére, még mindig jócskán elmarad az átlagbérektől – írja a Népszava.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Helyi bérlet

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Befektetési óra, ékszer könyvelése

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Környezetvédelmi termékdíj – számla záradéka

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs