360 találat a(z) bér cimkére

Díjazás, munkaidő: mit szabályozhat egyoldalúan a munkáltató? Cikk

A munkáltató egyoldalú jognyilatkozatait, kötelezettségvállalásait az általa egyoldalúan megállapított belső szabályzatban vagy egyoldalúan kialakított gyakorlat érvényesítésével is megteheti. Ezt pedig érdemes kihasználnia, hiszen a szabályzat a megállapodáshoz képest számos előnyt kínál.

Alkalmi munkavállaló Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alkalmi munkavállalót alkalmazunk, ezzel kapcsolatban az alábbi kérdéseim lennének: 1. Társaságunk alkalmi munkavállalót alkalmaz. Van úgy, hogy az alkalmazás csütörtöktől-vasárnapig szól (4 nap). Az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetben kell-e pótlékolni a szombat és a vasárnapi napot? 2. Az alkalmi munkavállalót, amelyik napon dolgozik, annak a napnak a végén ki kell fizetni, vagy lehetséges összevontan hónap végén a napokat összesítve kifizetni neki a járandóságot? 3. Az alkalmi munkavállalónak az adható legkisebb bér naponta (szakképzettséget igénylő munkakör esetén) a garantált bérminimum 87%-a, azaz 806 Ft/óra (806 x 8 órával= 6448 Ft/nap) Tehát ezt minimum meg kell adni. A mentes rész napi 7410 Ft/nap. Az lenne a kérdésem, hogy a 6448 Ft/nap és a 7410 Ft/nap között adható minden nap a munkavállalónak adó- és járulékmentesen, 1000 Ft közteher megfizetésével. A 7410 Ft/nap feletti rész pedig adó- és járulékköteles lesz? Szíves válaszukat várva, köszönettel.

Munkavállaló halála Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy munkavállaló január 5-én elhunyt. Erről azonban a munkáltató még nem kapott halotti anyakönyvi kivonatot, csak szóban lett értesítve az elhunyt személy családtagja részéről. Mi a helyes eljárás a januári bérét illetően? Meg kell-e várni a halotti anyakönyvi kivonatot, vagy pedig már el kellett volna őt számolni? Válaszát köszönöm.

Targoncás bérbesorolás Kérdés

Tisztelt Adózóna! Állásfoglalást szeretnék kérni az alábbi kérdésben. Targoncás munkakörben dolgozó alkalmazottunk 8 általános iskolai végzettséggel a jogosítványába bejegyzett 5 tonna alatti nehéz- és könnyűgép-kezelői és gázüzemű villamostargonca vizsgával rendelkezik (NKH). Minimálbér vagy garantált bérminimum illeti meg? Köszönöm.

Fagyszabadságra járó bér Kérdés

Építőipari cég kinti munkahelyeken vasbetonszereléssel foglalkozik. A jelenlegi hidegben nem tudnak dolgozni. Erre az időszakra a munkáltató milyen bért köteles fizetni? Válaszukat köszönöm:Vasóczki Ildikó

Mt. 195.§- bizonyos összegek eltérő munkáltató által történő megfizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Olvastam válaszukat a többes foglalkoztatás esetén történő bér- és közteherfizetési kötelezettségekről. http://adozona.hu/kerdesek/2016_12_21_Tobb_munkaltato_altal_letesitett__yko A kérdésem az, hogy lehetséges-e az, hogy bár a bért és közterheit az elsődleges munkáltató fizeti meg, a versenytilalmi megállapodás (havi szinten, a munkaviszony alatt, de akár után is), az egyes cafeteria-elemeket, valamint a tanulmányi szerződésben foglalt költségeket a másodlagos? Például a legutolsó esetben a másodlagos munkáltató nevére állítják ki a számlát és az is fizeti ki. Az Mt. 195. § csak a bérről ír, ezek viszont nem azok. Ugyanakkor az Mt. 12. §-ában ez áll: 12. § (1) A munkaviszonnyal, így különösen a munka díjazásával kapcsolatban az egyenlő bánásmód követelményét meg kell tartani. E követelmény megsértésének orvoslása nem járhat más munkavállaló jogának megsértésével vagy csorbításával. (2) Munkabérnek minősül az (1) bekezdés alkalmazásában minden, a munkaviszony alapján közvetlenül vagy közvetve nyújtott pénzbeli és természetbeni juttatás. Köszönettel. Gondolom, egymásnak ki tudnák számlázni, hátha van egyszerűbb, de szintén jogszerű megoldás. Segítségét köszönöm. Tisztelettel.

Garantált bérminimumra jogosultság Kérdés

Tisztelt Szakértő! 9231 FEOR számú munkakörben foglalkoztatott, személy- és vagyonőr végzettségű dolgozó (más, pl. érettségi, középfokú végzettség stb. a munkakör betöltésének nem feltétele) jogosult-e a kötelező bérminimumra? Köszönöm a segítségét!

Kamionsofőr bérezése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kamionsofőröknek a minimálbér vagy a garantált bérminimum jár? Megtehetjük-e azt, hogy a jelenlegi FEOR 8417-tel alkalmazott sofőröknek a minimálbért adjuk azzal az indokkal, hogy nem rendelkeznek gépjárművezetői OKJ képzéssel? Ha igen, akkor maradhat ez a FEOR szám, vagy módosítani kell 9-es FEOR számra?

Évtizedes munkajogi perre tett pontot a Kúria Cikk

Munkaidőként kell-e elszámolni a várakozási időt? Erről pereskednek a felek másfél évtizeden át.

Bér- és nyugdíjemelésekről, kkv-kedvezményekről döntött a román kormány Cikk

Bér- és nyugdíjemelésekről, a hallgatói ösztöndíjak növeléséről, valamint a kis- és középvállalkozóknak nyújtott adókedvezményről döntött pénteken a két napja beiktatott román kormány.

Rehabilitációs ellátás melleti foglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy cég, akinek munkavállalója 2004-01-24-től áll alkalmazásban, 2016 évben januártól áprilisig heti 20 órában 191 000 Ft/hó volt a munkabére. 2016-05-01-től ez a munkavállaló heti 40 órában van foglalkoztatva 166 500Ft/hó, ennek a dolgozónak rehabilitációs ellátás van meg állapítva 2017. okt. 31-ig. A munkáltatója 2016. december hónapra Erzsébet-utalványt adott 96 000 Ft értékben (12X8000 Ft). A kérdésem az, hogy a kapott utalvány értéke befolyásolja-e a december hónapban adható 166 500 Ft összeget? Megkaphatja-e a 166 500 Ft-ot és a 96 000 Ft utalvány összegét is? Békéscsaba,2017-01-04 Üdvözlettel: Könyvelde Bt.Nagyné Farkas Ida

Önkéntes tartalékos katonai szolgálat Kérdés

Cégünk 59 éves kamionsofőr alkalmazottját a Magyar Honvédség behívóparancsa alapján 2016.10.17-2016.12.15-én behívta önkéntes tartalékos katonai szolgálatra Pápára. A fenti időszakban az alkalmazott bérszámfejtését hogyan készítem el? A fenti időszakra a cégnél fizetésnélküli szabadságot számfejtek? Mi van akkor, ha időközönként ki tud jönni a bázisról és egy fuvart el tud végezni? Ilyen létezhet? Az alkalmazott jelzése alapján az önkéntes katonai szolgálat időpontjában is tud néhány fuvart teljesíteni. Hogy fizetem és számolom ki a bért a járulékot? A választ köszönöm.

Minimálbér Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben várnám mielőbbi válaszát. A 2016. évben érvényes szabályok szerint a minimálbérből meghatározott minimál órabér 639 Ft/óra. 21 munkanapos hónap esetében ez 8x21x639=107352 forint. Mivel vállalkozásunknál a dolgozók órabérben vannak foglalkoztatva (néhányan minimál órabérben), felmerült egy olyan észrevétel, miszerint a minimál órabérben dolgozó munkavállalók bérét azokban a hónapokban, mikor a bruttó jövedelmük a ledolgozott óraszámok alapján (21 munkanapos hónap), ki kellene egészíteni a bruttó 111 000 forintra. Úgy gondolom, hogy erre a törvényben meghatározott minimál órabér használata esetén nincs szükség, de a helyzet tisztázása és a tisztánlátás érekében várnám szíves állásfoglalását a fentiekkel kapcsolatban. Üdvözlettel.

Növelhetik a nyugdíjakat és a béreket. Az IMF jóváhagyta a szerb elképzeléseket Cikk

Jóváhagyta a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a szerbiai bérek és nyugdíjak mérsékelt növelését 2017-ben, ugyanakkor arra figyelmeztette a nyugat-balkáni országot, hogy oldja meg a veszteséges állami vállalatok helyzetét.

Éveken át feketén fizették a kereset egy részét Cikk

Vádemelést javasol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) annak a dunántúli vegyipari cégnek az ügyében, amelynek a dolgozói évekig feketén kapták fizetésük egy részét – közölte a NAV szerdán az MTI-vel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elmaradt vevői számlakészítés

Bunna Erika

adótanácsadó

Anglia, szolgáltatás igénybevétele, áfa

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close