28 találat a(z) adóegyezmény cimkére

NAV-tájékoztató a 2024. adóévben alkalmazható adóegyezményekről Cikk

Adózói tájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Magyarország 2024. adóévben alkalmazható adóegyezményeiről.

Őszi adócsomag-tervezet – áfát, taót és szja-t érintő változások Cikk

2023. október 17-én jelent meg a 2024. és 2025. évi adótörvény változtatási javaslatait tartalmazó őszi adócsomag. Az RSM Hungary honlapján a társaságok szempontjából legfontosabb, általános forgalmi adót, társasági adót, szja-t, és egyéb adónemeket érintő, valamint az USA-magyar kettős adóegyezmény megszűnése kapcsán életbe lépő változásokat foglalta össze. Az adócsomag jelenleg véleményezés alatt áll – derül ki az RSM Hungary összefoglalójából.

NAV-tájékoztató az orosz részről felfüggesztett magyar-orosz adóegyezményről Cikk

Oroszország 2023. augusztus 8-án felfüggesztette a Magyarországgal kötött, hatályos, kétoldalú, az 1999. évi XXI. törvénnyel kihirdetett adóegyezmény (Egyezmény) 5-22. és 24. cikkeinek alkalmazását, így Oroszország ettől az időponttól a saját belső szabályait alkalmazza az orosz és a magyar fél közötti ügyletekből származó jövedelmek és vagyon adóztatására.

Lista a Magyarország által kötött adóegyezményekről Cikk

Tájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Magyarország 2023. adóévben alkalmazható adóegyezményeiről.

Bővül az adóhatóságok közötti nemzetközi információcsere – gazdasági törvénymódosítások Cikk

Tovább bővül az adóhatóságok közötti nemzetközi automatikus információcsere azáltal, hogy egyes ügyleteket januártól digitális platformon végeznek.

Megjelent az augusztusi VálaszAdó Cikk

2022 júliusa bizonyára fekete hónapként vonul be majd' félmillió katás vállalkozás történelmébe.

Amerikai–magyar adóegyezmény felmondása: magánszemélyeket érintő szabályok Cikk

Mi történik, ha az Amerikai Egyesült Államok és Magyarország között nem lesz kettős adózás elkerülésére vonatkozó egyezmény? Az egyezmény hiányában a magánszemélyek adózását érintő szabályokat ismertetjük.

Politikai nyomásgyakorlást elutasító nyilatkozatot fogadott el a parlament gazdasági bizottsága Cikk

Politikai nyomásgyakorlást elutasító politikai nyilatkozatot fogadott el hétfőn a parlament gazdasági bizottsága, válaszul arra, hogy az Egyesült Államok felmondta az 1979-es amerikai-magyar adóegyezményt, írja a hvg.hu.

Globális minimumadó: bekeményít az USA, felmondja a Magyarországgal kötött adóegyezményt Cikk

Az amerikai pénzügyminisztérium pénteken közölte, hogy felmondja a Magyarországgal kötött 1979-es adóegyezményt, miután Budapest úgy döntött, hogy megakadályozza az Európai Unió új, 15 százalékos globális minimumadójának bevezetését – számol be a hvg.hu a Reuters híre alapján.

Telephely, nem telephely? Sokszor okoz fejtörést a külföldi vállalkozásoknak Cikk

Külföldi vállalkozások sok esetben letelepedés nélkül vannak jelen Magyarországon. Egyes esetekben nincs is szükség arra, hogy letelepedjenek, más esetekben viszont igenis van. Cikkünkben számba vesszük, mely szempontokat javasolt megvizsgálni a kérdés eldöntéséhez.

Tbsz számla adózása külföldre költözéskor Kérdés

Új fejezet a nemzetközi adózásban: Magyarország 74 adóegyezménye módosul Cikk

Összességében több ezer kétoldalú adóegyezmény módosulhat a Multilaterális Egyezményhez (angolul Multilateral Instrument, röviden MLI) csatlakozó országok esetében. Az MLI célja, hogy az egyes országok gyorsan és hatékonyan – kétoldalú diplomáciai tárgyalások nélkül – át tudják ültetni az OECD adóalap-erózió és nyereség-átcsoportosítás elleni ajánlásait a kétoldalú adóegyezményeikbe – hívja fel a figyelmet közleményében a Deloitte.

Új adóegyezmény: Andorrával is megállapodott Magyarország Cikk

Andorra és Magyarország között lezárultak a tárgyalások, így ez lehet hazánk nyolcvannegyedik adóegyezménye – jelentette be közleményében a Pénzügyminisztérium (PM).

Koronavírus: szektorok válhatnak láthatatlanná adózási szempontból Cikk

A járvány megváltoztatta a munka világát, elfogadottá vált a home office, az üzleti folyamatok kevésbé helyhez kötöttek, felgyorsult a virtualizáció folyamata, a telephely fogalma is kérdésessé válhat. A Lakatos, Köves és Tásai Ügyvédi Iroda elemzésében azt vizsgálja, hogy a fent leírtak milyen hatással vannak az adózásra.

NAV-útmutató a nemzetközi adóügyi vitarendezési eljárás szabályairól Cikk

Tájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az adóegyezmények szerinti nemzetközi adóügyi vitarendezési eljárás szabályairól.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Csed, gyed, táppénz megbízási jogviszonyban

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 március
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31