17 találat a(z) adóegyezmény cimkére

Új fejezet a nemzetközi adózásban: Magyarország 74 adóegyezménye módosul Cikk

Összességében több ezer kétoldalú adóegyezmény módosulhat a Multilaterális Egyezményhez (angolul Multilateral Instrument, röviden MLI) csatlakozó országok esetében. Az MLI célja, hogy az egyes országok gyorsan és hatékonyan – kétoldalú diplomáciai tárgyalások nélkül – át tudják ültetni az OECD adóalap-erózió és nyereség-átcsoportosítás elleni ajánlásait a kétoldalú adóegyezményeikbe – hívja fel a figyelmet közleményében a Deloitte.

Új adóegyezmény: Andorrával is megállapodott Magyarország Cikk

Andorra és Magyarország között lezárultak a tárgyalások, így ez lehet hazánk nyolcvannegyedik adóegyezménye – jelentette be közleményében a Pénzügyminisztérium (PM).

Koronavírus: szektorok válhatnak láthatatlanná adózási szempontból Cikk

A járvány megváltoztatta a munka világát, elfogadottá vált a home office, az üzleti folyamatok kevésbé helyhez kötöttek, felgyorsult a virtualizáció folyamata, a telephely fogalma is kérdésessé válhat. A Lakatos, Köves és Tásai Ügyvédi Iroda elemzésében azt vizsgálja, hogy a fent leírtak milyen hatással vannak az adózásra.

NAV-útmutató a nemzetközi adóügyi vitarendezési eljárás szabályairól Cikk

Tájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az adóegyezmények szerinti nemzetközi adóügyi vitarendezési eljárás szabályairól.

Adó- és járulékkötelezettség egyezményes országból végzett távmunkánál Cikk

Egy igen egyszerűnek tűnő olvasói kérdésre adott válaszból nyomon követhető, milyen adózási labirintusba kerülhet a munkáltató és a munkavállaló a külföldön végzett munka adókötelezettségének megállapítása során.

Elkezdi a NAV a külföldi jövedelmek bevallásának ellenőrzését Cikk

A közelmúltban számos olyan hatósági eljárás indult Magyarországon, amelyek a külföldi jövedelmekről szóló, más államoktól megszerzett adatokon alapulnak. A NAV első körben támogatói eljárást kezdeményez. A szankciók elkerülhetők, feltéve, hogy az adózó együttműködik – figyelmeztetnek a Deloitte szakértői.

Magyarország és más államok közötti adóegyezmények Cikk

Tájékoztatót közölt honlapján a NAV Magyarország 2019. január 1-jén hatályos adóegyezményeiről.

Tisztelt Szakértő! Kérdés

Adott egy osztrák állampolgár, aki Ausztriában vállalkozóként dolgozik fogorvosként. Magyarországon alanyi adómentes egyéni vállalkozó, mert Magyarországon előadásokat tart egyetemeken, illetve magyar egyéni vállakozóként állít ki számlát az USÁ-ba, Németországba. A kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben hogyan alakul az itthoni, illetve Ausztriában teljesítendő adó- és járulékfizetési kötelezettségére? Köszönöm válaszát! Kelemenné T. Henrietta

Új adóegyezmények léptek életbe Cikk

Adózói tájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Magyarország 2018. január 1-jétől alkalmazható adóegyezményeiről. Idén januártól két új országgal kötött egyezmény lépett életbe.

Mi fán terem az adóügyi illetőség? Cikk

Az adóügyi illetőség (a továbbiakban illetőség) a magánszemélyek országhatáron átnyúló jövedelemszerzésével összefüggő adózási ismeretek szürke zónájába szorult fogalom. Cikkünk rávilágít a legfontosabb tudnivalókra.

Multilaterális adóegyezményt írtak alá Párizsban Cikk

Az OECD Multilaterális Adóegyezményét Magyarország nevében Balogh László pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár írta alá az OECD Miniszteri Értekezletének margóján, több mint 65 országgal együtt, Párizsban – közölte az NGM. Az Adóegyezmény az adóalap-erózió és nyereség-átcsoportosítás megelőzése érdekében hozott, adóegyezményekhez kapcsolódó intézkedések végrehajtását hivatott világszerte megvalósítani.

Adóegyezményt írt alá Magyarország és Türkmenisztán Cikk

Magyarország és Türkmenisztán kettős adóztatást elkerülő egyezményt írt alá szerdán – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Adóegyezmény Magyarország és Liechtenstein között Cikk

A kettős adóztatás elkerülését és az adóztatás kijátszásának megakadályozását célzó adóegyezményt kötött Magyarország és a Liechtensteini Hercegség – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn az MTI-vel.

Szemorvos szenátor gátolja a magyar–amerikai adóegyezményt Cikk

Több szakember és hivatalos forrás sincs tisztában azzal, hogy – az amerikai szenátus jóváhagyásának hiányában – máig nem lépett hatályba a 2010-ben megkötött amerikai–magyar kettős adóztatási egyezmény, ezért továbbra is a korábbi, az 1979-es adóegyezmény rendelkezéseit kell alkalmazni – áll a MAZARS legfrissebb jelentésében.

Adóegyezmények: változások, tárgyalások folyamatban Cikk

Sok magyarországi vállalkozást érint, hogy a magyar kormány az elmúlt három évben több külföldi országgal, például a Németországgal és az Egyesült Államokkal megkötött adóegyezményét módosította, illetve több régi egyezmény újratárgyalása jelenleg is folyik - hívja fel a figyelmet a Mazars nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat legfrissebb jelentése.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

485/2020. kormányrendelet

Széles Imre

tb-szakértő

EU-n kívüli eszközbeszerzések

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Be kell-e zárni?

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close