193 találat a(z) Túlóra cimkére

Szabadság kiadása részmunkaidősnél Kérdés

Tisztelt Szakértő! Havibérrel és heti 20 óra munkaidőkerettel foglalkoztatok. A decemberi hónapban váratlanul sok megrendelés érkezett, így a dolgozók a 19 napból 15 napot dolgoztak és 4 nap szabadságot tudtak kivenni. A 15 nap alatt ledolgozták a 19 napra jutó órát ( 19*4=76 órát) és ezen kívül még 15-20 óra többlet órát is dolgoztak. Hogyan értelmezhető a túlóra és a szabadság? Akkor most úgy kell gondolkozni, hogy a 4 nap szabadság akkor nincs is kiadva és túlórát kell adni? Kicsit elkéstem a kérdéssel, mivel holnap már a bérfizetés utolsó napja, de csak most gondolkoztunk el rajta. Válaszát előre is köszönöm.

Munkaidőkeret: mit szabad a munkáltatónak, mit nem? Cikk

A munkaidőkeret a munkáltató kezében egy eszköz arra, hogy a működéséhez, a termelés sajátosságához igazítsa a munkavégzést, kiküszöbölje a hullámzó foglalkoztatást, akkor osztva be a dolgozót, amikor a munkájára szükség van. Így nem arra kell figyelnie, hogy a munkavállaló minden nap 8 órát dolgozik-e, hanem a keret szerinti óraszámmal kell gazdálkodnia. Azért is előnyös, mert munkaidőkeret esetén a munkavállaló beosztható 5 egymást követő napra akár napi 12 órában is anélkül, hogy túlmunka keletkezne. A munkaidőkeret hatékonysága a jó munkaszervezésen múlik.

Készenléti jellegű munkakör Kérdés

Tisztelt Szakértő! A készenléti jellegű munkakörben foglalkoztatott munkavállalók teljes munkaidős bejelentés mellett – ami 12 óra, és a beosztás szerinti munkaidő is 12 óra – háromhavi munkaidőkeretben vannak foglalkoztatva. A ledolgozott órájuk lényegesen több mint az 5/2-ben foglalkoztatott munkavállalók kötelező órája a háromhavi munkaidőkeret végén. Azt szeretném kérdezni, hogy ha havonta 240 órát dolgozik a munkavállaló, és lényegesen több órája lesz a keret végén, mint a kötelező óra, ők csak az órabérükre lesznek jogosultak, túlóra pótlék nélkül? Ezt a 12 órás teljes munkaidős bejelentés tenné lehetővé? Abban az esetben, ha a teljes munkaidős bejelentés napi 8 óra, és a beosztás szerinti munkaidő 12 óra, így keletkezik túlórafizetési kötelezettség a keret végén, ha több a ledolgozott óra. A felek közösen egyeztek meg a 12 óra munkaidőről. Köszönöm.

Rendkívüli munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Általános munkarendben (H-P 6-14-ig), heti 40 órában foglalkoztatjuk munkavállalóinkat. A megrendelői igények növekedése miatt elrendelhetünk-e a munkatársaknak rendkívüli munkavégzést minden szombatra 6-14 óráiig, az éves túlórakeret figyelembevételével? Válaszát előre is köszönöm!

Háromhavi munkaidőkeretben túlóraszámítás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Dolgozóinkat háromhavi munkaidőkeretben foglalkoztatjuk. Negyedév végén számfejtjük a munkaidőkereten felül keletkezett túlórájukat. Kérdésem, hogy milyen módon kell kiszámolni a túlóraalapot? 1. Helyes-e, hogy a havi 200 ezer forint alapbér esetén a negyedéves alapbért osztom a például a 2017. 3. negyedéves óraszámmal (600 ezer forint/520 óra), és az így kapott órabérrel számolom ki a túlóraalapot, vagy a munkaidőkeret utolsó hónapjának óraszámával (2017. 09. hónapban 168 óra) kell osztanom a havi alapbért, és az így kapott órabérből kell a túlóraalapot kiszámolnom? Ezután a bérpótlékhoz a havi alapbért osztom 174-gyel (200 ezer forint/174 óra), és az így kapott órabérrel számolom ki az 50 százalékos túlórapótlékot. 2. Amennyiben kiderül, hogy hibás a túlóraalap-számfejtés, mily módon lehet korrigálni? Elegendő jegyzőkönyv kíséretében megtenni a korrekciós számfejtést? Esetleg önellenőrizni kellene – akár évekre visszamenőleg – a bevallásokat? Korábban a túlóra számfejtése az alábbiak szerint történt: alapbér 200 ezer forint/174 óra szorozva a túlórák számával és szorozva még 150 százalékkal. Várom szíves válaszukat!

Többet túlóráztak a rendőrök Cikk

Csaknem 36 millió túlórát regisztrált a rendőrség az utóbbi hat és fél évben. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) tájékoztatása szerint a megnövekedett túlmunkának számos oka van, például az illegális migráció kezelése, de megemlíthető a kiemelt sportrendezvények és a védett vezetők magyarországi látogatásainak biztosítása is – olvasható a Magyar Idők napilapban.

A sok túlóra miatt menekült a halálba Cikk

Gyakorlatilag halálra dolgozta magát egy orvos Japánban, Niigatában, a munkavédelmi hatóság csütörtökön állapította meg róla, hogy a rengeteg túlóra miatt lett öngyilkos.

Túlóraalap számítása Kérdés

Tisztelt Adózóna! A túlóraalap számításának pontosításában szeretném segítségüket kérni. A bérpótlékok egyértelműek, hogy 174-gyel kell osztani teljes munkaidő esetén. A túlóraalap esetében havibéres dolgozónál hogyan kell számolni: 174-gyel kell osztani, vagy az általános munkarend szerinti órával? Példa: 200 000 forint havi bér esetén napi munkaidőn felül elrendelt egy órányi túlórára mennyit kell fizetni? a.) 200 000/174= túlóraalap + 200 000/174*0,5=túlórapótlék jár, vagy b.) 200 000/176= túlóraalap +200 000/174*0,5= túlórapótlék jár? Melyik a helyes, és a jogszabály mikor változott a számítás tekintetében? Válaszukat köszönöm!

Túlóra: heti 10 óra Kérdés

Tisztelt Adózóna! Az lenne a kérdésem, hogy ha egy dolgozót heti 50 órában szeretnénk alkalmazni, akkor milyen feltételekkel, munkaszerződéssel tehetjük ezt meg? A 40 óra feletti rész minden esetben túlórának számít? Ha igen, úgy azt milyen százalékkal szükséges számolni? Vagy eleve lehet 50 órásra készíteni az induló munkaszerződést, és akkor nem kell túlóradíjat fizetni? 8-18 óráig tartana majd a munkaideje napi szinten, vagyis heti 5x10 óra lenne. Előre is köszönöm

Lajos esete a munka ünnepével: így kell bérpótlékot fizetni – példával! Cikk

A bérpótlék a munkavállalót a rendes munkaidőre járó munkabérén felül illeti meg. Ez az általános munkafeltételektől eltérő, az alapbérnél figyelembe nem vett objektív (például éjszaka, húsvéthétfőn, rendes munkaidő befejezését követően stb.) körülmények fennállása esetén végzett munka többletdíjazása.

Jelenléti ív vezetése Kérdés

Kérdésem, hogy van-e időkorlátja a havi munkaidőkeretben (havi 168 óra) foglalkoztatott munkavállalónak? További kérdésem, hogy a havi időkereten belül kell-e jelenléti ívvel igazolni, hogy mikor dolgozta le az időkeret szerinti órákat? Továbbá a túlórapótlékot hogyan kell ebben az esetben kezelni? Várom segitő válaszukat, tisztelettel.

Túlóra díjazása Kérdés

Egy munkavállaló munkaszerződés szerint 32 órát dolgozik hetenként. A havi bére is így van megállapítva. Munkarend szerinti beosztása alapján vasárnaptól csütörtökig dolgozik. Vasárnap 4 órát, hétfőtől csütörtökig 7-7 órát. Péntek, szombat munkaszüneti nap. Havonta egyszer munkaszüneti napjai: péntek, szombat, vasárnap. Kérdésem: jár-e túlórapótlék vasárnapokra, ha igen, hány százalékos? Köszönettel: Gyollai Ferencné

Túlóra, készenléti díj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném sürgős válaszukat kérni a következő témában. Temetkezési vállalkozás alkalmazottai munkaszerződés szerint heti 40 órában dolgoznak, a minimálbérnél magasabb jövedelemmel. A 40 órán túl éjszakára és hétvégére előre meghatározott beosztással készenlétet is teljesitenek.Emellett túlóráznak is. Gyakran előfordul, hogy a készenlét alatt munkavégzésre is sor kerül. Szeretnénk kérdezni, hogy miként lehet ezt kezelni, milyen nyilvántartást kellene vezetnünk, illetve hogyan kell a bérszámfejtést helyesen megállapítanunk? Hogyan kell számfejteni a hétköznapi, a hétvégi túlórákat? Biztosithatunk-e a túlóra helyett szabadidőt? Illetve hogyan kell számfejteni a készenlétben töltött időt akkor, ha nem történik ezidő alatt munkavégzés, illetve, ha történik? Mennyire kell a munkaszerződésben, illetve a jelenléti íven részletezni mindezt? Mondhatja-e a munkáltató, hogy mondjuk a minimálbér kétszeresét állapítja meg bérként, és ez még heti plusz 30 óra munkaidőt is tartalmaz, bármely címen, ha szükség van rá? Szeretnénk még megkérdezni, hogy van-e felső korlátja havonta a munkában töltött óraszámnak? Segítségüket megköszönve, várom válaszukat. Tisztelettel: Borosné

Kiszolgáltatott munkavállalók Cikk

Lopva átadott feketepénz, bejelentés nélküli foglalkoztatás, kényszer hatására aláírt munkaszerződés-módosítás, díjazás nélküli rendszeres túlórák, lelki terror, diszkrimináció. Ez csak néhány példa arra, hogy mi zajlik manapság egy-egy munkahelyen. Mit tehet a kiszolgáltatott munkavállaló?

Alkalmi munkavállalók bérszámfejtése Kérdés

1. kérdés: Közúti fuvarozásban 3,5 tonnát meghaladó tehergépkocsit vezető, alkalmi munkát végző gépjármű vezetőnek kötelező a szakképzettséget igénylő bért fizetni (2017-ben minimum 806 Ft/óra, maximum szja-mentesen fizethető 926 Ft/óra)? 2. kérdés: Ha napi 10 órát dolgozik és a maximális 926 Ft/óra díjat számfejtünk, akkor 2 óra 50%-os túlóra pótlékot is kap, a napi bére meghaladja az szja-mentesített keretösszeget. A túlóra pótlék miatti összeg is szja-alapot képez és szja-t kell vonni belőle? 3. kérdés: Ha meghaladja a kifizetés összege az szja-mentesített részt, akkor az szja-n felül más teher nem fizetendő a cég részéről? 4. kérdés: Szabadság számfejtésére is kaphatnék egy példát? Ha mondjuk 3 egymást követő hónapban 15-15 napokat dolgozik az alkalmi munkavállaló, a kötelezően fizetendő szabadság is beleszámít a maximális éves keret napjaiba?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Megszűntnek nyilvánított cég

dr. Magyar Attila

ügyvéd

Magyar-Hajós-Dobos Ügyvédi Iroda

Külföldi kiküldetés – alkoholos ital elszámolása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3