193 találat a(z) Túlóra cimkére

Az LMP népszavazást kezdeményez: nyugdíj, próbaidő, túlóra Cikk

Az LMP az alapvető munkavállalói jogok érdekében tíz, "a kiszolgáltatottság és a megszorítások" ellen irányuló kérdésben kezdeményez népszavazást az Országos Választási Bizottságnál - jelentett be hétfőn Schiffer András.

Megszüntetnék a túlórapénzt Cikk

Hat hónapos próbaidő, 44 órás munkahét túlórapénz nélkül és legfeljebb két hét szabadság járna dolgozóknak, ha a konvergencia program részeként nyáron parlament elé kerülő törvénymódosítási javaslatokat elfogadják. A foglalkoztatás átalakítására várhatóan 2011 júliusáig kerül sor, az új keretrendszer pedig 2012 januárjától léphet életbe.

A munkajogász válaszol: hogyan lehet meghatározni a munkaidő-keretet? Cikk

Mi módon lehet meghatározni a munkaidő-keretet, s lehet-e eltérő pótlékokat fizetni ugyanarra a túlmunkára? Olvasónk kérdésére az Adózóna munkajogásza, Horváth Linda válaszol.

Milyen feltételekkel lehet felmondani a nyugdíj előtt álló alkalmazottnak? Cikk

Nyugdíj előtti felmondás, a munkanélküli járadék feltételei, a pihenőidő és a rendkívüli túlmunka díjazása - olvasóink kérdéseire Horváth Linda, az Adózóna munkajogásza válaszol.

A munkajogász válaszol: minimálbér, túlóra, kártérítés Cikk

Mennyi a középfokú végzettségért járó minimálbér? Miként határozhatja meg a munkaidőkeretet a munkaadó? A saját autóban, céges munka során keletkezett kár megtérítését igényelheti-e a munkavállaló? Olvasóink kérdéseire Horváth Linda munkajogász válaszol.

Hogyan kell kinéznie a túlóra-nyilvántartásnak? Cikk

Mit tehet a munkavállaló, ha tényleges túlórájából levon a nyilvántartási rendszer? Kérhet-e a gyed mellett dolgozó kismama rövidebb munkaidőt, mint ahogy az eredeti beosztásában szerepelt? Olvasóink kérdéseire az Adózóna munkajogásza, Horváth Linda válaszol.

Éves szabadság kiadása és a ki nem fizetett túlóra Cikk

Köteles-e kiadni az éves szabadságot a munkáltató? Mikor és mennyi jár a munkavállalónak, ha túlórázik? Olvasóink kérdéseire az Adózóna munkajogásza, Viszló László válaszol.

Próbaidő, túlóra, felszámolás - mit mond a munkajogász? Cikk

Felszámolás alatt álló cég munkavállalója, gyesről visszatérő kismama, próbaidő idejére ki nem fizetett túlóra - az olvasók kérdéseire az Adózóna munkajogásza, Horváth Linda válaszol.

Túlóra: mi a maximum és mivel kompenzálják? Cikk

A túlóra szabályozása nemcsak, hogy országonként eltérő, de a nemzetközi egyezmények és a szakszervezeti nyomás hatására minden tagállamban igen gyorsan változik. Összefoglaltuk a leglényegesebb különbségeket és hasonlóságokat, már ami az előírt kötelező munkaidőt és a maximum ledolgozható órák számát jelenti.

A munkajogász válaszol: túlóra, szerződésmódosítás, felmondás Cikk

Törvényes az, hogy a módosított munkaszerződést úgy íratták alá velünk, hogy a módosítás miatt bennünket ért hátrányos következményekről se szóban, se írásban nem tájékoztattak? Elfogadható-e hogy azonos végzettségű, azonos munkát, azonos munkatapasztalattal végző dolgozók havi alapfizetése között bruttó 30-40 ezer forint eltérés tapasztalható? Szabályos-e, hogy az alap órabért úgy számolják, hogy az alapbért a kifizetésre kerülő órák számával osztják? Az olvasók kérdéseire Horváth Linda, az Adózóna munkajogásza válaszol.

Munkaügyi ellenőrzés: munkaszerződés elemei, túlóra Cikk

Az EU Portal felnőttképzési Központ egynapos képzést tartott a munkaügyi ellenőrzésről. Bérczi Péter, az OMMF munkatársa beszélt a munkaügyi felügyelők hatásköréről, az ellenőrzés tárgyköreiről és a hatósági intézkedésekről, szankciókról és jogorvoslati lehetőségekről, valamint az ellenőrzésekhez és a munkavállaláshoz elengedhetetlen adminisztrációs teendőkről beszélt.

Túlóra, munkahelyi diszkrimináció, tanulmányi szerződés Cikk

Mennyi túlórára kötelezhető a munkavállaló bejelentés nélkül? A munkavállalónak vagy a munkáltatónak kell-e bizonyítania a munkahelyi diszkrimináció tényét? Tanulmányi szerződés esetén milyen képzések finanszírozására kötelezhető a munkáltató? Olvasóink kérdéseire Viszló László, a hvg.hu munkajogi szakértője válaszolt.

Túlóra: a szabályok be nem tartása bírságolható Cikk

A törvényes munkaidő napi 8 óra heti 40 óra. Túlóra a napi munkaidőn felül, illetve a munkaidő kereten felül végzett munka.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Rabat elszámolás főkönyvben

Nagy Norbert

adószakértő

Megbízási jogviszony szocho fizetése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3