269 találat a(z) Németország cimkére

Rettegnek a német adócsalók Cikk

Rettegnek a német adócsalók, mert a német adóhatóságok eredetileg novemberre előirányzott országos razziája váratlanul már a múlt hét végén megkezdődött.

A német adóbevételek lenyomták az államháztartási hiányt Cikk

Az erősen növekvő adóbevételek érezhetően leszorították az első félévben a német államháztartási hiányt: a GDP mindössze 0,6 százalékát tette ki, a tavaly első félévi 3,1 százalék után.

Svájc után Liechtensteinnel is egyezkedne Németország Cikk

Németország Svájc után most Liechtensteinnel is megegyezett arról, hogy miként vegyék elejét a kettős adóztatásnak és az adócsalásnak.

Németország egyszeri adóval legalizálná az eltitkolt vagyonokat Cikk

Német bejelentés szerint megszületett Németország és Svájc megállapodása az adóelkerülés kölcsönös visszaszorításáról: a szerdán Bernben aláírt egyezmény 2013-tól lép életbe, így nem vonatkozik majd azokra, akik vagyonukat még 2013 előtt "kimenekítik" Svájcból.

Rekordszintű adóbevételt várnak Németországban Cikk

A német gazdaság folytatódó élénkülésének egyik hatásaként a vártnál is nagyobb lehet az idei adóbevétel, elképzelhető, hogy rekordszintű lesz - közölte Christian Breuer, a müncheni egyetem gazdaságkutató intézetének adóügyi szakértője.

A söralátét atyja kíméletlenül irtaná az adótörvényeket Cikk

Új adópolitikai elképzeléssel állt elő Németországban a söralátét méretű adóbevallás ötletének atyja, Paul Kirchhof heidelbergi jogászprofesszor, aki szerint a jelenleg több mint 30 ezer paragrafusból álló német adójogot 146 paragrafusra kell szűkíteni, és be kell vezetni az egykulcsos jövedelemadót.

Perelnek a németországi atomadó és erőműbezárások miatt Cikk

Az E.On németországi energiaipari vállalat bírósági eljárást kezdeményez a német állam ellen az atomipari energiahordozókra kivetett adó és az atomenergia gyorsabb kivezetésével okozott "több milliárd eurós kár" miatt.

Mikor és mennyi pénzzel mennek nyugdíjba más országokban? Cikk

Mikor és milyen feltételek szerint mehetnek nyugdíjba más országokban? Körkép Európából és az Egyesült Államokból.

A nyugdíjkorhatár emelését javasolják Merkelnek Cikk

A nyugdíjkorhatár 69 évre történő felemelését javasolta Németországban az a gazdasági szakértőkből álló tanács, amelyet Angela Merkel kancellár bízott meg a kérdés tanulmányozásával.

Magyarok Németországban: 24 kombináció vár a munkavállalókra Cikk

Május elsején teljesen több régi EU-tagország teljesen megnyitotta munkaerőpiacát a magyar munkavállalók előtt. A legnagyobb piacon, Németországban munkát vállalóknak 24 kombinációból álló szja-rendszerrel kell megbarátkozniuk, a tartományi specialitásokról nem is beszélve.

Berlin szigorítja az adócsalók büntetését Cikk

A szövetségi kormány szerdai döntése nyomán a jövő évtől kezdve keményebb büntetési tételek várnak Németországban az adócsalókra és a pénzmosókra.

Tovább gyűrűzik a német adócsalási botrány Cikk

Az év elején kirobbant adócsalási botrány újabb hullámaként az illetékes német hatóságok nagyszabású razziákba kezdtek a Credit Suisse svájci bank németországi fiókjainál.

"Mielőtt új adókról beszélünk, először be kellene tömni a meglévő lyukakat" Cikk

Az adó- és járulékfizetési fegyelem javítását javasolta az osztrák pénzügyminiszter hétfőn, hogy többletbevételhez juttassa az államkasszát, és mérsékelje az államadósságot.

Adócsalók: szigorúbb büntetést szeretnének Németországban Cikk

A legutóbbi adócsalási botrány után az adócsalók szigorúbb megbüntetését tervezi a német kormány.

Merkel adót csökkent Németországban Cikk

Csatát nyert Angela Merkel kancellár, a német parlament ugyanis pénteken jóváhagyta az új kormány első adócsökkentési programját. Ennek keretében a családok, a vállalatok és a szállodák jövőre 8,5 milliárd euró adócsökkentésben, illetve támogatásban részesülnek.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Online számlázás és a PTGSZLAH

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Flottakezelő

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close