251 találat a(z) Németország cimkére

Adóbevétel-rekordokat várnak Németországban Cikk

Németországban az adóbevétel a szakértői becslésekkel feltérképezhető jövőben minden évben rekordot dönt, és már 2013-ban meghaladja a 600 milliárd eurós határt - jósolja csütörtökön bemutatott jelentésében az úgynevezett adóbecslési munkacsoport.

Adóbevételi rekord Németországban Cikk

Németországban a gazdasági növekedés lassulásának dacára az idei első három hónapban rekord nagyságú adóbevétel keletkezett.

Bajor cégek fizetik a legtöbb adót Németországban Cikk

Bajorország és Észak-Rajna-Vesztfália profitált a legtöbbet a német vállalatok eredményeinek javulásából: ebben a két tartományban fizették a legtöbb társasági adót tavaly.

Hogyan kell adózni a külföldi kamat után? Buktatók, tanácsok Cikk

A tájékozatlan magánszemély akár 35 százalék adót is fizethet a magyar 16 százalék szja helyett a külföldi pénzintézetnél elhelyezett betétjéből származó kamatjövedelmére, amennyiben nem tette meg a megfelelő lépéseket.

Német átlagjövedelem: az adó- és járulékszabályoknak köszönhetően emelkedik Cikk

Németországban minden korábbinál magasabbra emelkedett a foglalkoztatottság tavaly, a statisztikai hivatal (Destatis) hétfőn megjelent adatai szerint a 82 milliós országban több mint 41 millióan dolgoztak 2011-ben. Az idén pedig a Süddeutsche Zeitung beszámolója alapján egyedül az adó- és járulékfizetési szabályok változásának hatására éves szinten 160 euróval emelkedik az átlagjövedelem.

Emelkedik a nyugdíjkorhatár Németországban Cikk

Németországban januártól 65 évről fokozatosan 67 évre emelkedik a nyugdíjkorhatár, miközben a társadalmi szervezetek szerint egyben az öregkori elszegényedés veszélye is növekedik.

A minimálbér felé menetel Németország Cikk

Németország újabb lépést tett az általános minimálbér bevezetése felé, a berlini kabinet kedden rendeletet fogadott el a munkaerő-kölcsönző cégek alkalmazásában álló mintegy 900 ezer munkavállalónak fizetendő minimális órabérről, így januártól már összesen 4 millióan dolgoznak a törvénnyel garantált minimálbér intézményéhez hasonló konstrukció védelmében.

Új német-magyar adóegyezmény - könnyítés és szigorítás egyszerre Szakértői Kommentár

Az adórendszerekben fennálló ellentmondások sok esetben gátolják a nemzetközi forgalmat. Az is előfordulhat, hogy a szabályozás különbözősége adóelkerülési lehetőséget nyit. Az így keletkező konfliktusok enyhítését, valamint a kapcsolatok élénkítését célozzák a nemzetközi adóegyezmények. Tekintettel arra, hogy Magyarország hagyományosan első számú külkereskedelmi partnere Németország, így a két ország között jövőre életbe lépő adóegyezmény különösen fontos számunkra.

Mi kell ahhoz, hogy ne két helyre fizessen nyugdíjjárulékot? Kérdés

Cégünk ügyvezető igazgatója német állampolgár. A német csoporttag vállalattól lett kirendelve Magyarországra. Cégünktől kapja a fizetését, de a német cég fizeti neki az egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékot Németországban, amit továbbszámláz felénk. Az ügyvezető igazgató Magyarországról nem akar nyugdíjat szerezni. Lehetőség lenne-e arra, hogy a fizetése után nem fizetnénk járulékokat?

A németeknek nincs gondja az adóbevételekkel: plusz 16 milliárd euróval számolhatnak Cikk

Németországban a korábban tervezettnél várhatóan 16,2 milliárd euróval több lesz idén az adóbevétel.

Aggódnak a németek a nyugdíjuk miatt Cikk

Aggasztja a németeket (is), hogy az adósságválság leolvasztja várható nyugdíjukat: minden ötödik 50 év feletti német munkavállaló azzal számol, hogy nyugdíjas évei alatt nem lesz elég pénze a létfenntartáshoz.

Adócsalók adataot tartalmazó cd-re utaznak a német hatóságok Cikk

Újabb, állítólagos adócsalók adatait tartalmazó CD-k megvásárlásáról tárgyalnak a német tartományi hatóságok.

Rettegnek a német adócsalók Cikk

Rettegnek a német adócsalók, mert a német adóhatóságok eredetileg novemberre előirányzott országos razziája váratlanul már a múlt hét végén megkezdődött.

A német adóbevételek lenyomták az államháztartási hiányt Cikk

Az erősen növekvő adóbevételek érezhetően leszorították az első félévben a német államháztartási hiányt: a GDP mindössze 0,6 százalékát tette ki, a tavaly első félévi 3,1 százalék után.

Svájc után Liechtensteinnel is egyezkedne Németország Cikk

Németország Svájc után most Liechtensteinnel is megegyezett arról, hogy miként vegyék elejét a kettős adóztatásnak és az adócsalásnak.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ügyvezető elnök

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Üzletág-értékesítés szabályai az áfában

Szipszer Tamás

adószakértő

Családi adókedvezmény

Surányi Imréné

okleveles közgazda

2020 január
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X