243 találat a(z) Németország cimkére

Mi kell ahhoz, hogy ne két helyre fizessen nyugdíjjárulékot? Kérdés

Cégünk ügyvezető igazgatója német állampolgár. A német csoporttag vállalattól lett kirendelve Magyarországra. Cégünktől kapja a fizetését, de a német cég fizeti neki az egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékot Németországban, amit továbbszámláz felénk. Az ügyvezető igazgató Magyarországról nem akar nyugdíjat szerezni. Lehetőség lenne-e arra, hogy a fizetése után nem fizetnénk járulékokat?

A németeknek nincs gondja az adóbevételekkel: plusz 16 milliárd euróval számolhatnak Cikk

Németországban a korábban tervezettnél várhatóan 16,2 milliárd euróval több lesz idén az adóbevétel.

Aggódnak a németek a nyugdíjuk miatt Cikk

Aggasztja a németeket (is), hogy az adósságválság leolvasztja várható nyugdíjukat: minden ötödik 50 év feletti német munkavállaló azzal számol, hogy nyugdíjas évei alatt nem lesz elég pénze a létfenntartáshoz.

Adócsalók adataot tartalmazó cd-re utaznak a német hatóságok Cikk

Újabb, állítólagos adócsalók adatait tartalmazó CD-k megvásárlásáról tárgyalnak a német tartományi hatóságok.

Rettegnek a német adócsalók Cikk

Rettegnek a német adócsalók, mert a német adóhatóságok eredetileg novemberre előirányzott országos razziája váratlanul már a múlt hét végén megkezdődött.

A német adóbevételek lenyomták az államháztartási hiányt Cikk

Az erősen növekvő adóbevételek érezhetően leszorították az első félévben a német államháztartási hiányt: a GDP mindössze 0,6 százalékát tette ki, a tavaly első félévi 3,1 százalék után.

Svájc után Liechtensteinnel is egyezkedne Németország Cikk

Németország Svájc után most Liechtensteinnel is megegyezett arról, hogy miként vegyék elejét a kettős adóztatásnak és az adócsalásnak.

Németország egyszeri adóval legalizálná az eltitkolt vagyonokat Cikk

Német bejelentés szerint megszületett Németország és Svájc megállapodása az adóelkerülés kölcsönös visszaszorításáról: a szerdán Bernben aláírt egyezmény 2013-tól lép életbe, így nem vonatkozik majd azokra, akik vagyonukat még 2013 előtt "kimenekítik" Svájcból.

Rekordszintű adóbevételt várnak Németországban Cikk

A német gazdaság folytatódó élénkülésének egyik hatásaként a vártnál is nagyobb lehet az idei adóbevétel, elképzelhető, hogy rekordszintű lesz - közölte Christian Breuer, a müncheni egyetem gazdaságkutató intézetének adóügyi szakértője.

A söralátét atyja kíméletlenül irtaná az adótörvényeket Cikk

Új adópolitikai elképzeléssel állt elő Németországban a söralátét méretű adóbevallás ötletének atyja, Paul Kirchhof heidelbergi jogászprofesszor, aki szerint a jelenleg több mint 30 ezer paragrafusból álló német adójogot 146 paragrafusra kell szűkíteni, és be kell vezetni az egykulcsos jövedelemadót.

Perelnek a németországi atomadó és erőműbezárások miatt Cikk

Az E.On németországi energiaipari vállalat bírósági eljárást kezdeményez a német állam ellen az atomipari energiahordozókra kivetett adó és az atomenergia gyorsabb kivezetésével okozott "több milliárd eurós kár" miatt.

Mikor és mennyi pénzzel mennek nyugdíjba más országokban? Cikk

Mikor és milyen feltételek szerint mehetnek nyugdíjba más országokban? Körkép Európából és az Egyesült Államokból.

A nyugdíjkorhatár emelését javasolják Merkelnek Cikk

A nyugdíjkorhatár 69 évre történő felemelését javasolta Németországban az a gazdasági szakértőkből álló tanács, amelyet Angela Merkel kancellár bízott meg a kérdés tanulmányozásával.

Magyarok Németországban: 24 kombináció vár a munkavállalókra Cikk

Május elsején teljesen több régi EU-tagország teljesen megnyitotta munkaerőpiacát a magyar munkavállalók előtt. A legnagyobb piacon, Németországban munkát vállalóknak 24 kombinációból álló szja-rendszerrel kell megbarátkozniuk, a tartományi specialitásokról nem is beszélve.

Berlin szigorítja az adócsalók büntetését Cikk

A szövetségi kormány szerdai döntése nyomán a jövő évtől kezdve keményebb büntetési tételek várnak Németországban az adócsalókra és a pénzmosókra.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Áfa kétszer

Verbai Tamás

jogász

Tb-törvény módosítás

Széles Imre

tb-szakértő

2019 november
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X