Hozzászólások 0

Elekáfa

Tisztelt Szakértő! Magyarországon bejegyzett, magyar székhelyű kft.-nek Németországban haszongépjármű-javítás számlája keletkezett, amelyre a szolgáltató felszámította a német 19 százalékos áfát, amelyet szeretnénk visszaigényelni. A helyzetet az bonyolítja,hogy a kft. rendelkezik ingatlannal Németországban, amelyet bérbe ad, e tevékenységre Németországban áfa szempontjából az adómentességet választotta, más gazdasági tevékenységet ott nem folytat. Az ingatlan-bérbeadás miatt Németországban is van német adószáma, a bérbeadásról Németországban adóbevallást készít. Azonban a haszongépjármű-javítás a magyarországi székhely vonatkozásában merült fel, semmi köze a német ingatlanok bérbeadásához. Szeretném kérdezni, hogy az áfa-visszaigénylés szempontjából mi a helyes eljárás? A magyar adószámmal kell a magyar adóhivatal felé előterjeszteni az ELEKAFA nyomtatványon a visszaigénylést, van a német adószámon igényelhetjük vissza a forgalmi adót, közvetlenül a német adóhivataltól? Válaszukat előre is köszönöm! Tisztelettel: M


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close