796 találat a(z) MNB cimkére

Minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás: gyorsított kárkifizetés, rugalmas szerződésmódosítás, szélesebb alapszolgáltatási kör Cikk

Lakáshitel felvétel esetén bevett piaci gyakorlat, hogy kötelező lakásbiztosítást kötni a jelzáloghitel mellé, hiszen a bank nem vállalhatja át az ügyféltől a kockázatot, hogy ha bármi kár történik az ingatlanban, az csökkentse az ingatlan értékét és veszélyeztesse a fennmaradó törlesztőrészlet kifizetését. Az MNB 2017-ben vezette be a lakáshitelnél a fogyasztóbarát minősítési rendszert, amelyet a rendszer sikeressége után kiterjesztett a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosításra (MFO) is, olvasható a HUNBankbiztosítás Közvetítő Kft. elemzésében.

Törlesztési moratórium: jegybanki útmutatás a bankoknak Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pénzügyi Stabilitási Tanácsa a hitelintézeti szektor sokkellenálló képességének erősítése, valamint a hitelezési dinamika megőrzése és ezzel a gazdasági növekedés elősegítése érdekében döntéseket hozott a törlesztési moratórium időkorlátjához kötődő értékvesztés-képzés gyakorlati banki alkalmazásáról, a tőkefenntartási pufferszabálytól való átmeneti eltérési lehetőségről, illetve az osztalékokra, részvény-visszavásárlásokra, változó javadalmazásokra vonatkozó korlátok fenntartásáról. Az ezekhez kötődő jegybanki vezetői körlevelek, szabályozások 2021 januárjában jelennek meg – írja honlapján az MNB.

Hat bank kínálhat minősített fogyasztóbarát személyi hitelt Cikk

Az eddigi jelentkezések alapján januártól hat pénzintézet kínálhat minősített fogyasztóbarát személyi hitelt (MSZH) – olvasható a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján kedden közzétett tájékoztatóban.

Jogosulatlan szolgáltatásnyújtás: magánszemélyt bírságolt az MNB Cikk

Az MNB összesen 16 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki L. Zsolt magánszemélyre és azonnali hatállyal megtiltotta, hogy engedély nélkül portfóliókezelést, illetve bejelentés hiányában függő ügynöki tevékenységet végezzen. A jegybank nyilvántartásában nem szereplő magánszemély huzamosabb ideig határon átnyúló befektetéseket közvetített magyar ügyfelek részére.

MNB: jó egy éven belül egyszerűbb lesz a digitális ügyfél-azonosítás Cikk

Jelentősen leegyszerűsíti az elektronikus ügyfél-azonosítást a pénzügyi intézmények számára egy 2022 januárjától életbe lépő törvénymódosítás. Ez lehetőséget ad arra, hogy a pénzügyi intézmények a fogyasztók főbb azonosító adatait gyorsan, ingyen vehessék át az azonosításhoz a közhiteles nyilvántartásokból, olvasható a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján.

Az MNB nem hagyta jóvá a Delta részvénykibocsátási tájékoztatóját Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) nem hagyta jóvá a Delta Technologies Nyrt. részvénykibocsátási tájékoztatóját – közölte a társaság szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Családi zöld pénzügyek programot indított el az MNB Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elindította új, Családi zöld pénzügyek programját, amellyel arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy a pénzügyek tudatos kezelése egyben a fenntarthatóságot is szolgálja.

A felügyelet korlátozta a NOVIS Biztosító eszközei feletti rendelkezést Cikk

A pozsonyi székhelyű NOVIS Biztosítót felügyelő Szlovák Nemzeti Bank (NBS) újabb ideiglenes intézkedésként korlátozta a biztosító rendelkezési jogát annak saját eszközei felett. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) lépései megakadályozták a NOVIS magyar biztosítotti körének növekedését, a biztosító másfél éve nem köthet új szerződéseket Magyarországon – közölte a jegybank az MTI-vel pénteken.

Újabb minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás van a piacon Cikk

Az MNB értesítette a Wáberer Biztosítót Minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítási pályázata pozitív elbírálásáról. A konstrukció forgalmazása így akár azonnal indulhat. A jegybanknál további négy biztosító pályázatának elbírálása zajlik, s a felmérések szerint a többi piaci szereplő jórésze is fejleszti már új termékét. Jövő évtől így a minősített otthonbiztosítások széles körben elérhetővé válhatnak, sőt a továbbiakban ezek adhatják az új értékesítések jelentős részét, olvasható az Magyar Nemzeti Bank (MNB) oldalán.

Jövőre is PIN-kód nélkül lehet fizetni 15 ezer forint alatt érintéses kártyákkal Cikk

Jövőre is megmaradhat az érintéses kártyás fizetéseknél a 15 ezer forintos PIN-kód nélküli értékhatár, miután a kártyatársaságok és a pénzintézetek is támogatják a megemelt limit fenntartását a törvényi határidő lejárta után is – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTI érdeklődésére.

60 millió forint bírságot kell fizetnie az Aegon-nak több hiányosság miatt Cikk

Az MNB összesen 60 millió forint bírságot szabott ki az Aegon Biztosítóra, többek közt a befektetési életbiztosítási és kgfb állománykezelést, kiszervezési tevékenységet, az IT-biztonságot, az ügyféltájékoztatást, panaszkezelést, illetve (több üzletágban) az ügyfélszerződések egyes tartalmi elemeit érintő jogsértések miatt. A biztosító a vizsgálat során több hiányosságot orvosolt, pénzügyi mutatói, profitabilitása, tőkemegfelelése továbbra is megbízható képet mutatnak.

MNB: az önkéntes nyugdíjpénztárak költségmutatóik alapján jelentős kihívói az élet- és nyugdíjbiztosításoknak Cikk

Az önkéntes nyugdíjpénztárak jelentős kihívói a hasonló célú élet- és nyugdíjbiztosításoknak az idén először kiszámolt, 1 százalék alatti, a jövőben várható anyagi terheket bemutató teljes költségmutatóik (tkmnyp) alapján – állapította meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfői közleményében.

Januártól két munkanapon belül kell közzétenni a nyilvános értékpapír-kibocsátók vezetőinek ügyleteit Cikk

Szigorú feltételek vonatkoznak a nyilvános értékpapír-kibocsátók vezetőire és a velük szoros kapcsolatban álló személyekre, ha az adott tőzsdei cég pénzügyi eszközeire kötnek üzleteket. Jövő év januártól azonban a kibocsátók számára előnyösen változik az ezen ügyletek közzétételére nyitva álló határidő – írja az MNB honlapján közzétett tanulmányában dr. Sárfy Katalin, a Magyar Nemzeti Bank piacfelügyeleti, MAR jogérvényesítési jogásza.

11 pénzpiaci közvetítő tevékenységi engedélyét vonta vissza az MNB Cikk

Az MNB határozataiban tizenegy független pénzpiaci közvetítő tevékenységi engedélyét vonta vissza az elmúlt hetekben, mivel azok többszöri felhívás ellenére sem teljesítették – a piac biztonságos működése és a hatékony felügyelés szempontjából elengedhetetlen – rendszeres adatszolgáltatási kötelezettségüket.

Növekedési hitel: kétharmadához közelít az NHP Hajrá felhasználása Cikk

Az áprilisban elindított NHP Hajrában elérhető hitelből már 14 ezer kis- és középvállalat (kkv) jutott forráshoz, a 934 milliárd forintnyi megkötött szerződés több mint felét a működést segítő forgóeszközhitelek tették ki, míg egyharmada új beruházások megvalósulását támogatta. Ezzel az áprilisban indított Növekedési Hitelprogram (NHP) Hajrá 1500 milliárd forintos keretösszegének csaknem kétharmada kimerült – közölte honlapján a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elvont pihenői pótlék

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Számlán két vevő neve

Kelemen László

adószakértő, jogász

Tao szerinti écs változtatása

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs