1108 találat a(z) MNB cimkére

Manipulálta a tőzsdét, az MNB 10 millió forintra büntette Cikk

Az MNB 10 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki egy magánszemélyre tiltott piaci manipulációnak minősülő tőzsdei kereskedése miatt. Az érintett tiltott módokon manipulálta a tőkepiacot, így adva félrevezető, hamis jelzést a befektetőknek több tőzsdei részvény valós piaci megítéléséről, keresletéről-kínálatáról. Az MNB tiltott piacbefolyásolás bűncselekményének gyanúja miatt feljelentést is tesz a Fővárosi Főügyészségen.

Jó bér, munka és magánélet egyensúlya, értelmes tevékenység – ezek fontosak az alkalmazottaknak Cikk

Korábban nem látott gyorsasággal alakul át a munkaerőpiac, a folyamatok a cégvezetőket és az alkalmazottakat is állandó alkalmazkodásra késztetik – mondták a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a PwC Magyarország gazdasági tanácsadó szerdai munkaerőpiaci konferenciájának szakértői Budapesten.

Ismét csökkentette az alapkamatot az MNB, most nagyobbat vágott Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 100 bázisponttal 9 százalékra csökkentette az alapkamatot mai kamatdöntő ülésén. A testület a kamatfolyosó két szélét is ugyanilyen mértékben csökkentette.

A kgfb átlagban 368 forinttal drágult a személyautóknál a tavalyi utolsó negyedévben Cikk

Mindössze 368 forinttal emelkedett a tavalyi IV. negyedévben egy átlagos személyautó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási állománydíja. Az éves díjnövekedés – a korábbi magas, de folyamatosan lassuló mérték miatt – a budapesti autósoknál összességében 12, a vidékieknél 11 százalék volt. Károkra is csak 7 százalékkal többet fizettek ki a biztosítók, mint egy évvel korábban, márpedig e fékeződés is kedvezően hat a díjak változására, olvasható a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján.

MNB: háromszáz milliárdos betétbiztosítási, szanálási vagyon védi a bankrendszer biztonságát Cikk

A banki betéteseket védő Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) vagyona idén január végén bő 167 milliárd forint volt, a szanálással helyreállítható banki működés finanszírozásában segítő Szanálási Alapé pedig közel 128 milliárd forintot tett ki – jelentette be pénteki közleményében a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Százmilliós piacfelügyeleti bírság a Kulcs-Soft Nyrt. alapítójának Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 100 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki a Kulcs-Soft Nyrt. alapítójára, az igazgatóság jelenlegi elnökére a piaci manipuláció tilalmára vonatkozó jogszabályi rendelkezések megsértése miatt. A magánszemély több, a jogszabály által tiltott módon manipulálta a tőkepiacot, így adva félrevezető, hamis jelzést a befektetőknek a Kulcs-Soft részvény valós piaci megítéléséről és keresletéről-kínálatáról. Az MNB tiltott piacbefolyásolás bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést is tesz a Fővárosi Főügyészségen – írja honlapján az MNB.

Két bankra is 10 millió forintos felügyeleti bírságot szabott ki az MNB Cikk

Az MNB 10–10 millió forint bírságot szabott ki az ERSTE Bankra és az MBH Bankra a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozási kockázatok azonosítása, kezelése és – megfelelő eljárásokkal, kontrollokkal való – csökkentése kapcsán feltárt hiányosságok miatt. A vizsgált piaci szereplők többek között a gyanús esetek bejelentése, a belső ellenőrzési és információs rendszer szűrési gyakorlata kapcsán vétettek hibákat. A feltárt problémák ugyanakkor nem érintik az intézmények megbízható működését.

Hiányosságok a pénzmosás megelőzése területén – bírságolt az MNB Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 10 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki a Polgári Bankra, mivel – a felügyelet korábbi többszöri kötelezése ellenére – továbbra sincs olyan szűrési technikája, szabályrendszere és támogató IT-eszköze, amellyel ki tudja szűrni a pénzmosási szempontból kockázatos ügyfelek valamennyi szokatlan tranzakcióját. A bank elmulasztotta a felügyelet által részére előírt belső ellenőrzési vizsgálat lefolytatását is arról, hogy bevezetett intézkedései javítják-e a kontrollkörnyezete hatékonyságát. A feltárt problémák ugyanakkor nem érintik az intézmény megbízható működését, olvasható az MNB honlapján.

Első alkalommal egyeztettek biztosítói reggelin a piac és az MNB felügyeleti vezetői Cikk

Hagyományteremtő céllal biztosítói reggelin tekintették át a legfontosabb aktuális kérdéseket a hazai piaci szereplők és az MNB felügyeleti vezetői. A megbeszélésen elhangzott: a márciusi lakásbiztosítási átszerződési időszakra az MNB erős marketingkampánnyal készül és aktív biztosítási kommunikációra számít. A fogyasztóbarát otthonbiztosítások terjedése, az etikus életbiztosítási keretrendszer továbbfejlesztése és a jó ár-érték arányú hitelfedezeti biztosítások a cél, amelyek tovább erősíthetik a piacba vetett bizalmat – írja honlapján az MNB.

A jegybank 53,5 millió forintra bírságolta a KDB Bankot Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 53,5 millió forint bírságot szabott ki KDB Bank Európa Zrt.-re (KDB Bank) a vállalatirányítás, a belső védelmi vonalak, a kockázatmenedzsment, a működési és hitelkockázatok kezelése, illetve az IT-biztonság terén feltárt hiányosságok miatt – közölte a jegybank pénteken az MTI-vel.

30 millió forintos MNB-bírságba „futott bele” a Cetelem Bank Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) átfogó vizsgálata nyomán összesen 25 millió forint bírságot szabott ki a Magyar Cetelem Bankra a vállalatirányítás, hitelkockázat, értékvesztés, adatszolgáltatás, számvitel, illetve az IT-biztonság terén feltárt hiányosságok miatt. A feltárt problémák nem veszélyeztetik a bank megbízható működését, de kiküszöbölésük elengedhetetlen, olvasható az MNB honlapján.

Megbillent a forint az MNB alelnökének kijelentésére Cikk

"A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján ugyanannyi érv szól amellett, hogy a január végi kamatdöntő ülésen 75 bázisponttal vagy 100 bázisponttal csökkentsük a kamatokat" – jelezte egy szerdai bécsi Euromoney konferencián Virág Barnabás – írja a portfolio.hu.

Itt vannak a magyar háztartások 2023-as pénzügyi adatai Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) közzétette honlapján a statisztikai igazgatóság online kiadványát „A háztartások pénzügyi adatai” címmel.

Itt az MNB gyorselemzése a novemberi fizetési mérlegről Cikk

2023 novemberében a folyó fizetési mérleg többlete 786 millió eurót tett ki. A folyó fizetési mérleg havi egyenlege mintegy 2,9 milliárd euróval haladja meg az egy évvel ezelőtti értéket, és az előző évtized átlagos novemberi értékénél is jóval kedvezőbb, ami a külső egyensúly tartós javulásának folytatódását jelenti. Novemberben az áruegyenleg többlete nőtt az októberi értékéhez képest, a szolgáltatásegyenleg továbbra is kedvezően alakul, míg a jövedelemegyenleg enyhén romlott, olvasható a Magyar Nemzeti Bank (MNB) gyorselemzésében.

Fogyasztóbarát a Posta Biztosító is Cikk

Az MNB múlt év végén értesítette a Posta Biztosítót Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítási (MFO) pályázata pozitív elbírálásáról. A biztosító termékével tizenháromra bővült az MFO-t kínáló biztosítók köre, ami majdnem teljes piaci lefedettséget jelent. Az eddigi adatok szerint az MFO biztosítások átlagosan magasabb szolgáltatási szintet nyújtanak az ügyfeleknek, ráadásul kedvezőbb áron a többi lakásbiztosítás átlagához képest. Idén márciusban új lehetőség nyílik arra, hogy biztosítást váltsanak a lakástulajdonosok, ami elősegítheti az MFO biztosítások további felfutását is – közölte honlapján az MNB.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ügyvezetés – Megbízási jogviszony

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Részesedés csökkenése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink