37 találat a(z) KPMG cimkére

C. Ronaldo leigazolása így térülhet meg a Juventusnak Cikk

Jelentősen növekednie kell a Juventus árbevételének ahhoz, hogy megtérüljön a Cristiano Ronaldo befektetés – derül ki a KPMG vonatkozó elemzéséből.

Pesszimistábbak a nemzetközi cégek vezetői az elemzőknél Cikk

A nagy nemzetközi vállalatok vezérigazgatói arra számítanak, hogy idén saját cégük árbevétele 2 százalékkal fog nőni, ami jóval alacsonyabb az elemzők által az egész világgazdaságra előre jelzett 4-4,5 százalékos növekedésnél – ismertette Robert Stöllinger, a KPMG Magyarország vezérigazgatója a könyvvizsgáló felmérésének eredményét Budapesten, szerdán.

Nem kell félniük a vállalatoknak a robotoktól! Cikk

Bár a gazdasági élet egyre több területén alkalmaznak már robotokat, hogy megkönnyítsék a munkafolyamatokat, számos tevékenységet teljes mértékben soha nem válthatnak ki a mesterséges intelligencia teremtményei. Ilyen a vállalati belső ellenőrzés, amelynél mindig is szükség lesz emberekre. Például azért, hogy megalkossák azokat a szabályokat, amelyek alapján a robotok ellenőrzik a munkafolyamatokat, és észrevesznek minden kihágást, szabálysértést, anomáliát.

Erősít a BDO Cikk

Demetrovics Gergely (44) személyében új kiemelt szakértő csatlakozott a BDO Magyarország adótanácsadási üzletágához. A korábban a PwC-nél, majd a KPMG adópartnereként is tevékenykedő szakember feladata a BDO Magyarország általános adótanácsadási tevékenységének további erősítése.

Zöldítési támogatás gazdáknak: sikerek és buktatók Cikk

Sikerrel vették a magyar gazdák az EU-s agrártámogatások egyik új formája, a greening (avagy zöldítés) bevezetését. 2015-ben 5 millió hektár után hektáronként nagyjából 80 euró zöldítési támogatást hívtak le az igénylők, de a rendszerben vannak még kihívások, különösen a 15 hektárnál nagyobb területtel rendelkezők esetében. A zöldítéssel kapcsolatos adminisztratív terhek idén csökkenhetnek.

Nőhetnek az adóterhek Cikk

Világszerte nőhetnek az adóterhek a következő években. A kormányok adósságrendezési tervei, a társadalombiztosítási rendszerek növekvő finanszírozási igénye, és a nemzetközi adójog terén zajló harmonizációs törekvések mind ebbe az irányba hatnak – derül ki a KPMG idei, 145 országra kiterjedő, adózási trendeket vizsgáló, Global Tax Rate Survey nevű felméréséből.

Magyar diák lett a világelső Cikk

Magyar diák érte el a világ legjobb eredményét az ACCA adózási vizsgáján. 28 vizsgázó szerezte meg a Pénzügyi és Számviteli Szakemberek Nemzetközi Szervezetének minősítését és vált az ACCA legújabb tagjává. Ezzel a szervezetnek hazánkban már 436 tagja van, köztük elismert pénzügyi és gazdasági vezetőkkel. Külön díjazták a legjobb tanulmányi eredményt elérő diákokat.

Jövedelmezőségük miatt aggódnak a családi vállalkozások Cikk

Növekvő optimizmus jellemzi a családi vállalkozásokat Európában. Fél év alatt 17 százalékkal nőtt, és immár 71 százalék azon társaságok aránya, melyeknek pozitív kilátásai vannak a következő fél évre vonatkozóan – derül ki a KPMG és a European Family Business által közösen végzett „European Family Business Barometer” című felmérésből.

Így néz ki a magyar csaló Cikk

A tipikus magyar vállalati csaló 35–40 éves, jellemzően autoriter vezető, és a világátlagnál lényegesen magasabb céges beosztásban dolgozik – derül ki a KPMG hatszáz vállalati csalás történetét feldolgozó globális elemzéséből. A nyolc magyar eset vizsgálatából az rajzolódik ki, hogy a szereplők gyakran maguk is felelősek lettek volna az ellenőrzési rendszerek működtetéséért – ami a független ellenőrzések bevezetését indokolja.

Ebben vezet Szingapúr, Svédország és Katar Cikk

Szingapúr, Svédország és Katar képes a leghatékonyabban reagálni a változásokra, derül ki a KPMG és az Oxford Economics 90 ország változásra való felkészültségét vizsgáló közös felméréséből - írja az elemzésközpont.hu.

A fogyasztási adókra építenek a kormányok Cikk

A kormányok az egész világon több bevételt terveznek beszedni az áfából, miután a társaságiadó-kulcsok a társaságok profitjával együtt csökkennek, és a vállalati nyereség valamint a munkaerő is egyre szabadabban áramolhat. „A közvetett adók rendszere megnövekedett adminisztrációs terhet és nagyobb hibázási lehetőséget jelent a szervezetek számára” – mondta el Tim Gillis, a KPMG globális közvetettadó-tanácsadási csoportjának vezetője az OECD „Consumption Tax Trends 2012” című kiadványát kommentálva.

KPMG: egyre többet várnak a közvetett adóktól a kormányok Cikk

Miközben a közvetett adók rendszere az egész világon elterjedt és egyre magasabb kulcsokkal egyre több terméket és szolgáltatást érint, a társaságiadó-kulcsok már egy évtizede folyamatosan csökkennek – derül ki a KPMG éves Corporate and Indirect Tax Survey tanulmányából.

Nyugdíjrendszer: "a kormány egyedül ezt nem tudja megoldani" Cikk

Az államnak, a munkavállalóknak és munkáltatóknak együtt kell megoldani a nyugdíjrendszer problémáit - véli John M. Herhalt, a KPMG kormányzati tanácsadási üzletágának globális vezetője.

Áfa és garanciális javítás: áttörés vagy alkotmánysértő helyzet? Cikk

Egy gépjárműipari ügyfél megbízásából az APEH Kiemelt Adózók Igazgatóságával egyeztetett nemrégiben a slágertémának számító garanciális javítással összefüggő áfakötelezettségről a KPMG. Mi lett a megbeszélés vége? Kosztolányi Tamás, a szenior adómenedzsere kommentál.

Adócsaló és adóellenőr: győzzön a keményebb! Cikk

Az áfacsalások az Európai Uniónak több tízmilliárd eurós kárt is okozhatnak évente, a lehetséges megoldások azonban sok ponton problémába ütköznek. Hogyan tovább? Földes Balázs, a KPMG adómenedzsere kommentál.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kapcsolt vállalkozás

Szipszer Tamás

adószakértő

Áttérés, kataátalány

Szipszer Tamás

adószakértő

Kivás vállalkozó

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close