417 találat a(z) GVH cimkére

Gyorselemzést végzett a GVH a mobiltelefonra ingyenesen letölthető, gyermekeket célzó játékok piacán Cikk

30 ingyenesen letölthető játékból 24-ben volt lehetőség a játékon belüli vásárlásra. A közbenső reklámok gyakran „jutalmakat” ígérnek, vásárlásra, vagy újabb letöltésekre ösztönöznek, a vizsgált játékok fele pedig személyes adat megadását is kérte a felhasználó gyermekektől – többek között ezeket tárták fel a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szakértői a mobiltelefonra ingyenesen letölthető, gyermekeket célzó játékok gyorselemzése során. A GVH szakértői javaslatokat is tettek a szülőknek, illetve az érintett vállalkozásoknak. Utóbbiaknak a versenyhatóság ezúton is felhívja a figyelmét, hogy a gyermekek védelme érdekében a jövőben is kiemelt figyelemmel kíséri a területet, és megvizsgálja a vállalkozásoknak tett javaslatai hasznosítását, az azoknak való megfelelést, olvasható a GVH oldalán.

Júliustól indul az online árfigyelő rendszer Cikk

Az online árfigyelő rendszer adatbázisának feltöltéséről, a tesztelésről és a július 1-jei indulásról egyeztettek a kormány és a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) képviselői a kiskereskedelmi láncok küldötteivel – tájékoztatott közleményében a GVH. A hivatal közlése szerint a cégek képviselői mindenben támogatták a rendszer elindulását, és megkezdik a teszteléshez szükséges adatok feltöltését.

Vakációzik a NAV? Cikk

A bíróságok nyári és karácsonyi törvénykezési szünetéhez hasonló, a hivatali, közigazgatási eljárásokra vonatkozó igazgatási szünetet szabályozó törvényt fogadott el az Országgyűlés. A törvény célja, hogy az egyes állami és önkormányzati szervek nyári és karácsonyi szünetet tarthassanak, mégpedig anélkül, hogy ehhez a jövőben törvényi szintű szabályozásra legyen szükség. A törvény ugyanis megadja az igazgatási szünet fő kereteit és felhatalmazza a kormányt, hogy a jövőben rendelettel is elrendelhessen igazgatási szünetet. Két fontos kérdés azonban felmerül – hívta fel a figyelmet a Niveus Consulting Group.

Rejtett költségekkel befolyásolhatja a fogyasztókat az egyik legismertebb jegyértékesítő oldal Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított az egyik legnépszerűbb jegyportál, az Eventim hazai üzemeltetőjével szemben, mivel bizonyos költségekről vélhetően nem tájékoztatja kellő időben a felhasználókat.

Felülvizsgálja a nyerstej alapár-prognózisát a Tej Terméktanács Cikk

A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács felülvizsgálja a nyerstej árát meghatározó árprognózis módszertanát – erről állapodtak meg a tejpiaci szakmaközi szervezet és a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vezetői.

Infláció megfékezése: élelmiszeripari és kereskedelmi szakmai szervezetekkel egyeztetett a GVH Cikk

Hét élelmiszeripari és kereskedelmi szakmai szervezet, illetve az Agrárminisztérium képviselőivel egyeztetett a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) infláció csökkentését célzó, múlt héten közzétett javaslatairól – közölte a versenyhatóság.

8 ezer forint jóvátételt fizet minden megtévesztett ügyfelének a kártyaterminálos cég Cikk

Megtévesztette üzletfeleit a bankkártya-terminálok üzemeltetésével foglalkozó Fizetési Pont Kft. – tárta fel a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálata. A GVH ezért az érintett kereskedők pénzbeli kompenzálására kötelezte a céget. A vállalkozás 8 ezer forintot ír jóvá minden ügyfelének, aki a jogsértő kampányok alatt szerződött vele.

A temetkezések árairól konzultált az országos szolgáltatóval a GVH Cikk

Az élelmiszerek inflációja harmadik hónapja lassul, köszönhetően – számos tényező mellett – a meghozott kormányzati intézkedéseknek és a GVH aktív fellépésének., irja a hivatal. Ugyanakkor a piaci szolgáltatások árai növekedtek, ezért a nemzeti versenyhatóság az elkövetkező időben nagy hangsúlyt helyez a fogyasztókat közvetlenül érintő szolgáltatási szektor egyes piaci jellemzőinek vizsgálatára. Ennek megfelelően a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) folytatta tavaly megkezdett konzultáció-sorozatát a temetkezési ágazat képviselőinek meghallgatásával.

Harc a magas élelmiszerárak ellen: a GVH javaslatcsomagja Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) lezárta a tartós élelmiszerek piacán végzett gyorsított ágazati vizsgálatát, és ennek alapján hat javaslatot fogalmazott meg, amelyek hozzájárulhatnak a hatékonyabb versenyviszonyokhoz, ezen keresztül pedig az árak mérséklődéséhez – közölte a versenyhivatal.

A GVH szerint megtévesztette a fogyasztókat a Norbi Update termékek forgalmazója Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálata megállapította, hogy a Norbi Update termékek forgalmazója több szempontból is megtévesztette a fogyasztókat többek között a termékek hatásairól, összetételéről, illetve a diéták eredményességéről. A vállalkozás együttműködött a hatósággal és elismerte a jogsértést, 40 millió forintra mérsékelve ezzel a bírságot.

Bepipult a GVH, elavult piaci ismeretek miatt büntetett Cikk

Öt hazai jogkezelőt összesen több mint 210 millió forintos bírsággal sújtott a Gazdasági Versenyhivataltól (GVH), mert nem megfelelően teljesítették az üreshordozói díjak megállapításáról szóló vállalásaikat.

Fiktív akciókkal, végkiárusítással hitegette vevőit – szőnyegkereskedést bírságolt meg a GVH Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 25 millió forint bírságot szabott ki egy vállalkozásra, amiért a fogyasztókat számos szempontból megtévesztve reklámozta keleti szőnyegeit. A Szőnyeg galéria Kft. többek között 21 hónapig – szinte teljes fennállása során – folyamatosan végkiárusítással hitegette a vevőket.

Sportfogadás-tanácsadó reklámozta megtévesztően a szolgáltatásait: a GVH nem hagyta szó nélkül Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Sport & Tip sportfogadás-tanácsadó oldal megtévesztően reklámozta szolgáltatásait biztonságos pénzkereseti lehetőségként a fogyasztók számára. A tisztességtelen – ráadásul több esetben burkolt – hirdetésekért számos influenszer és ügynökség is bírságot kapott.

Horgászcikk-nagykereskedőt büntetett meg a GVH Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a horgászcikk-nagykereskedelem meghatározó szereplője, a Top-Fish 2001 Kft. éveken keresztül előírta a horgászboltoknak az általa forgalmazott termékek internetes minimum-árait. A vállalkozás együttműködött a nemzeti versenyhatósággal, elismerte a jogsértést és belső programot vállalt a hasonló jogsértések elkerülése érdekében, így a GVH Versenytanácsa 27 millió forintban állapította meg a kiszabott bírságot.

Tagja lett a GVH a digitális piacvédelem uniós szakértői csoportjának Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) tagságot nyert abban magas szintű nemzetközi munkacsoportban, amely az Európai Bizottságot segíti a digitális piacokról szóló jogszabály (DMA) betartatásában. A tagsággal járó szakmai elismerés a Gazdasági Versenyhivatal nemzetközi térnyerésének eredménye – olvasható a hivatal honlapján.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Fejlesztési tartalék

Pölöskei Pálné

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Tagi kölcsön

Pölöskei Pálné

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink