422 találat a(z) GVH cimkére

Uniós piacszabályozási követelmények: hat hónapjuk van az online platformoknak Cikk

Az Európai Bizottság döntése alapján az Amazonnak, az Apple-nek, a Microsoftnak, a Facebook üzemeltetőjének, a Google anyavállalatának és az online tér többi megkerülhetetlen szereplőjének 6 hónapja van arra, hogy összhangba hozza platformja működését az uniós piacszabályozás követelményeivel. Az EU más tagállamainak versenyhivatalaival együtt a GVH is jogosult ellenőrizni, hogy az uniós előírásokat betartják-e a jelentős piaci szereplők – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerdán az MTI-vel.

Élesedett a GVH által működtetett online árfigyelő bevásárlólistája Cikk

Többfunkciós, szabadon összeállítható, megosztható bevásárlólistával bővült a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett online árfigyelő – jelentette be Rigó Csaba Balázs, a nemzeti versenyhatóság elnöke a GVH podcast csatornáján elérhető beszélgetésben. A közeljövőben várható a termékkategóriák bővítése is – írja honlapján a GVH.

GVH: torzulhatott a verseny az online szállásfoglalási piacon? Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elindította a gyorsított ágazati vizsgálatát az online szálláshelyfoglalás és a szálláshely-szolgáltatás hazai piacán. A nemzeti versenyhatóság vizsgálata kiterjed annak értékelésére, hogy sérülhetett-e a piaci verseny – többek között – a Booking szerződési- és szerződésteljesítési gyakorlata kapcsán, amelyről az utóbbi időben folyamatosan érkeznek a piaci jelzések a hatósághoz, olvasható a GVH honlapján.

A háborús helyzetről, az ukrán gabona exportról és az online árfigyelésről tárgyalt a kormány Cikk

A kormány szerdai ülésén értékelte az augusztus 20-ai rendezvények és az atlétikai világbajnokság színvonalát, mindegyik rendkívül színvonalas volt – hangsúlyozta a mai kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. A kormányülésen téma volt a háborús helyzet, az ukrán gabona export és az online árfigyelés is.

A Tesco kötelezettségvállalásait ellenőrizte a GVH, egy kisebb bírságot is kiszabott Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a vállalási határidők lejártával ellenőrizte a Tesco online bevásárlórendszerével, illetve webáruházával kapcsolatos kötelezettségvállalásait. A vizsgálat alapján az előírtak alapvetően teljesültek, komoly segítséget és biztonságot nyújtva a fogyasztóknak a koronavírus-járvány idején. A GVH a kötelezettségek teljesítésének kisebb mértékű hiányosságaiért azonban 7 millió forintos bírságot szabott ki az áruházláncra, amely részben elismerte a jogsértést.

Gyorsított vizsgálatot indít a versenyhivatal a Booking.commal szemben Cikk

Gyorsított ágazati vizsgálatot tart szükségesnek a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a holland Booking.com szálláshely-közvetítő cég magyar szálláshely-szolgáltatók felé fennálló tartós tartozásának vizsgálata ügyében, a turisztikai ügynökség pedig jogsegélyszolgálatot indított az érintetteknek – derült ki az Országgyűlés gazdasági bizottságának turisztikai albizottságának mai ülésén.

Megtévesztette a fogyasztókat a Telekom kedvezményes mobilnet-ajánlata Cikk

Tíz év alatt a tizedik fogyasztóvédelmi típusú jogsértését követte el a cég. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) mintegy 22 milliós bírságot szabott ki a Magyar Telekomra, amiért tisztességtelenül népszerűsítette ügyfelei körében egyes, hűségvállaláshoz kapcsolódó mobilnet-kedvezményeit – írja holnapján a GVH.

Figyelem, visszatért egy átverés: újra üdülési jogos megtévesztés miatt bírságolt a GVH Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 14 milliós bírságot szabott ki három cégre, amiért tudatosan megtévesztették az üdülési joguktól megszabadulni kívánó, gyakran idős fogyasztókat. A nemzeti versenyhatóság ismételten fokozott odafigyelésre és megfontoltságra figyelmeztet minden üdülésijog-tulajdonost – írja honlapján a GVH.

Figyelmeztette a GVH az ATV-t az egyik műsor nyereményjátéka miatt Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálata alapján az ATV a „Heti Napló Sváby Andrással” című műsorának nyereményjátékával megtévesztette a fogyasztókat, mert nem derült ki egyértelműen, hogy a nézők meddig szavazhatnak a műsorban. A tévétársaság, amely végig együttműködő volt az eljárás során, nem kapott bírságot, ugyanakkor igazolnia kell a GVH felé, hogy a jogszabályokhoz igazítja a műsorgyártását.

Elf Bar: maximális bírságot rótt ki a GVH egy szlovák webáruházra Cikk

Szorosan együttműködik az Elf Bar elleni fellépés során a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH). A GVH a kiróható maximális, csaknem 40 millió forintos bírsággal sújtott egy szlovák webáruházat, amiért megtévesztően azt sugallta: legálisan rendelhetőek tőle Magyarországra e-cigaretta és Elf Bar termékek. Szigorúan lép fel a NAV és az SZTFH is, olvasható a GVH honlapján.

Megszűnt az árstop, jönnek a kék plakátok meg a 15 százalékos kötelező akciózás, marad az árfigyelő rendszer Cikk

Augusztus 1-jétől eltörölte a kormány az alapvető élelmiszerek árstopját, helyette 15 százalékos kötelező akciózást írt elő a kereskedők számára. A Magyar Közlönyben tegnap éjjel kihirdetett kormányrendelet-módosítás szerint a boltosoknak a kormányintézkedést hirdető plakátot kell kitenniük. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szigorúan ellenőrzi majd az infláció- és árcsökkentő intézkedések végrehajtását.

A GVH-elnök szerint bevált az online árfigyelő Cikk

A július elsején indult online árfigyelő beváltja a hozzá fűzött reményeket, a versenyre kedvező hatást gyakorol, már az első napokban csökkentette egyes termékek árát, ezért a rendszert továbbfejlesztik – nyilatkozta Rigó Csaba Balázs, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke a Napi.hu-nak adott interjúban, amely pénteken jelent meg az online portálon, közölte az MTI.

GVH-vizsgálat a CCC, az Answear és az About You ellen Cikk

Egyszerre három vizsgálatot is indított a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a hazai online ruha- és cipőkereskedelem jelentős szereplőivel szemben. Vélhetően mindhárom cég – a CCC, az Answear és az About You – a vásárlók számára megtévesztő módokon tünteti fel az akciós árakat – írja honlapján a GVH.

Színlelték az együttműködést, 10 milliós bírságot varrt a nyakába két hajós cégnek a GVH Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) visszavonta a dunai hajózási kartell egyik szereplőjének 30 százalékos bírságkedvezményét, mert két cég nem volt együttműködő.

Tényleg a Lidl a legolcsóbb? A GVH kételkedik Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított a Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt.-vel szemben, mert a cég a reklámkampányaiban vélhetően megtévesztő módon állította, hogy a „Lidl a legolcsóbb élelmiszerlánc”. A július elsejétől a GVH által működtetett árfigyelő pontosan megmutatja, hogy az egyes termékkategóriákban, az adott napon mely kiskereskedelmi láncok kínálják a legkedvezőbb árakat, olvasgató a GVH honlapján.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Mezőgadasági őstermelő árbevétel

Lepsényi Mária

adószakértő

90%-os költséghányad

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink