60 találat a(z) Efo cimkére

Egyszerűsített foglalkoztatás Kérdés

Egészségügyi szolgáltatási járulék megfizetése Kérdés

Egyszerűsített foglalkoztatás esetén létszámszámítás Kérdés

Egyszerűsített foglalkoztatás megbízás mellett Kérdés

Katás bt. kültagjának jogviszonya Kérdés

Katás főállású egyéni vállalkozó efós munkavégzése Kérdés

Efo korhatár előtti ellátás mellett Kérdés

Alkalmi munka vagy turisztikai idénymunka? Cikk

Alkalmi vagy turisztikai jellegű foglalkoztatottnak minősülnek a strandbüfé dolgozói? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Egyszerűsített foglalkoztatás bejelentése Kérdés

Kezdő egyéni vállalkozó – efo-létszámkorlát Kérdés

Alkalmazottak részére bérelt apartman Kérdés

Egyszerűsített foglalkoztatás szakképzett és szakképzetlen munkakörben Kérdés

Kérdés: Munkavállaló 2019. évben 2 foglalkoztatónál is volt EFO jogviszonyban. Egyik foglalkoztatónál szakképzettséget igénylő munkakörben, napi: 11 660 forinttal, összesen: 60 napon keresztül. Másik foglalkoztatónál nem szakképzett munkakörben, napi: 11 660 forinttal, 43 napon keresztül. A két munkaviszonyban 28 nap közös, amikor egy adott napon szakképzett is, és szakképzetlen munkakörben is volt foglalkoztatva. Nem találok sehol sem konkrét számításokat erre, hogy pontosan mit is jelent a mentesített keretösszeg arányosítása. Hogyan kell pontosan ez esetben arányosítani, és az szja-köteles részt kiszámítani?

Egyszerűsített foglalkoztatás beszámítása nyugdíjba Kérdés

Tisztelt Adózóna! Az egyszerűsített foglalkoztatással bejelentett dolgozónak beszámít-e a nyugdíjjogosultságnál, illetve számításnál a napi bejelentéses forma? Válaszukat előre is köszönöm.

Efo Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban kérem tájékoztatását, hogy ha egy dolgozó egyszerűsített foglalkoztatás keretében dolgozik, például egy adott hónapban a 2., 3., 5., 11., 13., 16., 17., 19., 25., 27., 30., 31. napokon, akkor minden munkanapra ki kell állítani egy munkaszerződést vagy a munkanapok napjainak számát a felsorolás szerint feltüntetve (napi azonos munkaórákkal számolva) nem minősül-e munkaviszonynak? Valamint kifizethető részére a munkabér hó végén egy összegben, vagy minden munkanapot követően ki kell azt fizetni? Válaszát előre is köszönöm!

Mezőgazdasági idénymunkások statisztikai létszámba számítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném kérdezni, hogy ha mezőgazdasági idénymunkásokat is foglalkoztatunk egyszerűsített foglalkoztatás keretében, akkor a statisztikai létszámba beszámítanak-e? Vagy csak akkor, ha a foglalkoztatás meghaladja az egybefüggő 5 napot? De akkor, ha valakit például 6 napig foglalkoztatunk, akkor az 1 fő? És a következő 6 napra ismét plusz 1 fő?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tévesen könyvelt óvadék

Pölöskei Pálné

adószakértő

Önköltségszámítás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Egyszerűsített foglalkoztatás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close