53 találat a(z) Efo cimkére

Alkalmi munka vagy turisztikai idénymunka? Cikk

Alkalmi vagy turisztikai jellegű foglalkoztatottnak minősülnek a strandbüfé dolgozói? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Egyszerűsített foglalkoztatás bejelentése Kérdés

Kezdő egyéni vállalkozó – efo-létszámkorlát Kérdés

Alkalmazottak részére bérelt apartman Kérdés

Egyszerűsített foglalkoztatás szakképzett és szakképzetlen munkakörben Kérdés

Kérdés: Munkavállaló 2019. évben 2 foglalkoztatónál is volt EFO jogviszonyban. Egyik foglalkoztatónál szakképzettséget igénylő munkakörben, napi: 11 660 forinttal, összesen: 60 napon keresztül. Másik foglalkoztatónál nem szakképzett munkakörben, napi: 11 660 forinttal, 43 napon keresztül. A két munkaviszonyban 28 nap közös, amikor egy adott napon szakképzett is, és szakképzetlen munkakörben is volt foglalkoztatva. Nem találok sehol sem konkrét számításokat erre, hogy pontosan mit is jelent a mentesített keretösszeg arányosítása. Hogyan kell pontosan ez esetben arányosítani, és az szja-köteles részt kiszámítani?

Egyszerűsített foglalkoztatás beszámítása nyugdíjba Kérdés

Tisztelt Adózóna! Az egyszerűsített foglalkoztatással bejelentett dolgozónak beszámít-e a nyugdíjjogosultságnál, illetve számításnál a napi bejelentéses forma? Válaszukat előre is köszönöm.

Efo Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban kérem tájékoztatását, hogy ha egy dolgozó egyszerűsített foglalkoztatás keretében dolgozik, például egy adott hónapban a 2., 3., 5., 11., 13., 16., 17., 19., 25., 27., 30., 31. napokon, akkor minden munkanapra ki kell állítani egy munkaszerződést vagy a munkanapok napjainak számát a felsorolás szerint feltüntetve (napi azonos munkaórákkal számolva) nem minősül-e munkaviszonynak? Valamint kifizethető részére a munkabér hó végén egy összegben, vagy minden munkanapot követően ki kell azt fizetni? Válaszát előre is köszönöm!

Mezőgazdasági idénymunkások statisztikai létszámba számítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném kérdezni, hogy ha mezőgazdasági idénymunkásokat is foglalkoztatunk egyszerűsített foglalkoztatás keretében, akkor a statisztikai létszámba beszámítanak-e? Vagy csak akkor, ha a foglalkoztatás meghaladja az egybefüggő 5 napot? De akkor, ha valakit például 6 napig foglalkoztatunk, akkor az 1 fő? És a következő 6 napra ismét plusz 1 fő?

Egyszerűsített foglalkoztatásban alkalmazott szabadsága Kérdés

Tisztelt Szakértő! Mezőgazdasági idénymunka esetén (maximum 120 nap) kell-e szabadságot fizetni? Ha igen, akkor azokra a napokra is kell az 500 forint járulékot fizetni és bejelenteni a dolgozót? A maximum 120 napba bele kell férjen a szabadság is?

A turisztikai idénymunka feltételei és előnyei Cikk

Utazásszervezés, idegenvezetés, szálloda. A munkaerőhiány ezen szektorokban is változatlanul kihívások elé állítja a munkáltatókat, melyet az özönlő turistatömeg csak nehezít. A turisztikai idénymunkára egyszerűsített módon létesíthető munkaviszony számos kedvezményt, egyszerűsítési lehetőséget biztosít a munkáltató számára a hagyományos munkaviszonyhoz képest.

Efo Kérdés

Tisztelt Szakértő, Több helyen mást-mást írnak az efo-val kapcsolatban, nem egyértelmű. Ha a mentesített összeget nem haladja meg a munkabér, akkor az igazolás mellett, kell-e év végén összesített adatközlést adnia a munkáltatónak és azt be kell-e vallania a munkavállalónak, még akkor is, ha nem szja-köteles? Köszönettel.

Egyszerűsített foglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az efotörvény az alkalmi munka esetén évente maximum 90 napot és egybefüggően 5 munkanapot enged meg munkavállalóként. Turisztikai és mezőgazdasági idénymunka esetén maximum 120 napot enged évente. És mennyit enged meg egybefüggően? Azt olvastam, hogy itt nincs meghatározva, Ez azt jelenti, hogy akár 120 napot egybefüggően is le lehet dolgozni? A munka törvénykönyve az efóra nem vonatkozik? Például maximum napi munkaidő hossza, illetve maximum heti munkanapok száma? Válaszát előre is köszönöm.

Csökkentett órabér egyszerűsített foglalkoztatásban, készenléti jellegű munkakörben Kérdés

https://adozona.hu/kerdesek/2018_8_30_EFO_keszenletiugyeleti_munkavegze_ulk A fenti hivatkozásban kifejtésre került, hogy hogyan lehet egyszerűsített foglalkoztatás keretében készenléti jellegű munkakörben foglalkoztatni munkavállalót. A kérdésem, hogy ebben az esetben alkalmazható-e a 324/2018. (XII.30.) kormányrendelet 2. § 4.a pont szerinti arányosan csökkentett mértékű minimálbér? Válaszát köszönve, tisztelettel: Németh Tiborné

Egyszerűsített foglalkoztatás bére Kérdés

Tisztelt Szakértő! Idényjellegű munka esetén alkalmazunk egyszerűsített foglalkoztatásban munkavállalókat. Napi bejelentéssel jelentjük be őket, mert nem garantált, hogy a következő napon is megjelennek munkakezdéskor. A munka általában 3-6 napig tart, de előfordul, hogy hétvégére esik. A hétvégi napokra kell-e valamilyen pótlékot fizetni az idénymunkásnak? Továbbá, mivel bizonyos esetekben teljesítményalapú a bérezés, előfordul, hogy valaki a kötelezően fizetendő bér dupláját is megkeresi, valakinek viszont a bére nem éri el a kötelezően fizetendő minimumbért. Ez problémát jelent-e? Ki kell-e minden esetben fizetni a kötelezően fizetendő minimumbért az idénymunkás munkavállalónak?

Egyszerűsített foglalkoztatott Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszerűsített foglalkoztatott részére meg lehet-e téríteni a munkába járás költségeit?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Pedagógus nyári táboroztatásának adózása

Lepsényi Mária

adószakértő

Adóköteles munkába járás – saját gépkocsi

Lepsényi Mária

adószakértő

Nyári gyakorlat együttműködési megállapodással

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close