9 találat a(z) Amerikai Egyesült Államok cimkére

Elgáncsolták a Huawei USA elleni perkeresetét Cikk

Egy texasi szövetségi bíró elutasította kedden a Huawei kínai telekommunikációs óriásvállalat Egyesült Államok elleni perkeresetét, írja az MTI.

Leálltak a hivatalok Amerikában: így néz ki a gyakorlatban Cikk

Az Egyesült Államokban az éjfélig előírt határidőig a szenátusnak nem sikerült megszavaznia a kormányzat működésének finanszírozásához szükséges törvényt. Éjféltől hivatalos kifejezéssel élve: leállt a kormányhivatalok működése.

Újabb amerikai bank ment csődbe Cikk

Hét bank ment csődbe az idén eddig az Egyesült Államokban, miután tavaly öt.

Kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmény az Amerikai Egyesüllt Államokkal Kérdés

Egyéni vállalkozó ügyvéd az Amerikai Egyesült Államokba tanúskodik a magyar munkatörvénykönyv előírásairól, alkalmazásáról egy ott zajló bírósági eljárásban mint jogi szakértő. A tanúvallomásáért díjazásban részesül, amiből az Amerikai Adóhatóság 30 százalék forrásadót von le – az előzetes állásfoglalásuk szerint. Bár ügyfelem erről a jogi tevékenységéről számlát állítana ki, de az Amerikai Adóhatóság nem tekinti ezt a tevékenységet vállalkozási tevékenységnek. A kérdésem a következő: Az Amerikában jelenleg is hatályban lévő nálunk 49/1979.(XII.6.) MT rendelet számon nyilvántartott kettős adózás elkerüléséről szóló egyezményt alkalmazzák, mivel a nálunk már elfogadott és kihirdetett 2010.XXII. t.v. Amerikában még nem hagyták jóvá. Magyarországin hogyan adózik ez a jövedelem - melyik egyezmény szerint kell Magyarországon elbírálni a jövedelmet, - ha magánszemélyként szerzett jövedelemnek minősül, akkor - az Amerikában levont adóelőleggel leadózott jövedelemnek lehet tekinteni, - ha vállalkozóként szerzett bevétel (számla alapján) akkor az egyéni vállalkozásban hogyan lehet figyelembe venni a levont forrásadó összegét? - Mindezeket milyen dokumentumokkal tudjuk a Magyar adóhatóságnak igazolni? Várom válaszukat Köszönöm Számitásbaveszlek KFT Havasné

Magyar-amerikai adóügyi információcsere: az NGM benyújtotta a törvényjavaslatot Cikk

A Nemzetgazdasági Minisztérium benyújtotta az Országgyűlésnek azt a törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi, hogy Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok között meginduljon az automatikus adóügyi információcsere.

Amerika minket is lát! Így jönnek-mennek az adóinformációk Cikk

Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok képviselői a héten parafálták (kézjeggyel ellátták) a nemzetközi adómegfelelés fejlesztéséről és a FATCA szabályok végrehajtásáról szóló egyezmény szövegét.

Nyugdíjas évek: aggasztó kilátások Cikk

Minden évben elkészíti a Wells Fargo Amerikában a nyugdíjfelmérését, a napokban publikált anyagból az derül ki, hogy az amerikai középosztály is nagyon borúsan látja a jövőt. A válaszadók közel 60 százalékának a számlák kifizetése is gondot jelent, ilyen formában pedig nincs lehetőség arra, hogy nyugdíjcélra takarékoskodjanak - idézi a cnbc.com-ot a portfolio.hu.

Obama magasabb adóbevételekkel fedezné a deficithiány Cikk

Barack Obama amerikai elnök több mint 3 billió dolláros, egy évtized alatt megvalósítandó államháztartási deficitcsökkentésre tesz javaslatot hétfőn a törvényhozás "szuperbizottságának", és vétót emel az idősek egészségügyi ellátásáról gondoskodó Medicare program bármilyen megkurtítása ellen, ha a kongresszus nem emeli meg a legnagyobb vállalatok és a gazdagok adóját - közölte egy magas rangú amerikai kormányzati tisztségviselő.

"Az adóemelés, úgy hiszem, szóba sem jöhet" Cikk

Nem emelhet adót az amerikai kongresszusnak az a "szuperbizottsága", amelynek az a feladata, hogy az év végig megtalálja annak a módját, hogy 10 év alatt 1200 milliárd dollárral csökkentsék a deficitet - jelentette ki csütörtökön Washingtonban John Boehner, a képviselőház republikánus elnöke.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Pályázat kertében kifizetett pénznyeremény

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Gyed melletti munka

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Közös tulajdonú (társaság és magánszemély) ingatlan bérbeadása

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close