144 találat a(z) Adócsökkentés cimkére

Ötpárti szándék: új adótörvény kell Cikk

Új, az adó egyszerűsítését és a gazdaság kifehérítését szolgáló törvény benyújtására kéri a kormányt az öt parlamenti párt - jelentette be Kóka János, az SZDSZ parlamenti frakcióvezetője szerdán Budapesten a képviselőcsoportok egyeztetése utáni sajtótájékoztatón.

Simor: adócsökkentésre egyelőre nincs szükség Cikk

Adócsökkentésre a stabilitás megtartása érdekében nincs szükség, és csak a kiadáscsökkentésekkel egy időben, vagy ez után nyílik rá lehetőség - mondta Simor András jegybankelnök.

Nemzeti csúcs: kell adócsökkentés vagy nem? Cikk

Politikusok és gazdasági szakemberek keresik a válsághelyzet lehetséges megoldásait a Magyar Tudományos Akadémián.

Bod Péter Ákos: egy év nem 13 hónapból áll Cikk

A jegybank volt elnöke és a bankszövetség főtitkára szerint is elodázhatatlan az adócsökkentés; Bod Péter Ákos és Nyers Rezső erről pénteken beszélt Debrecenben, a Hajdú-bihari Napló Top 100 gazdasági fórumán.

Gyurcsány 500 milliárdos adócsökkentést ígér Cikk

A jelenlegi helyzetben elsődleges a pénzügyi stabilitás és a finanszírozás biztosítása - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök pénteken Budapesten azt követően, hogy pénzügyi és gazdasági vezetőkkel találkozott.

Orbán és a gigantikus megszorító csomag Cikk

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szerint továbbra is előre hozott választásokra van szükség, a jelenlegi helyzetet ugyanis a mostani kormány nem képes megoldani. A pártelnök az InfoRádiónak adott interjújában egyébként úgy vélte, "Be kell látnunk, hogy nálunk a válságövezet a miniszterelnök asztalánál kezdődik".

Kóka: az SZDSZ kész újraszámolni az adócsomagot Cikk

A világgazdasági válság magyarországi hatásairól tárgyalt vasárnap délután az SZDSZ frakcióvezetője Veres János pénzügyminiszterrel.

Akció, reakció: vita az adótörvény módosításáról Cikk

A parlamentben az adótörvények módosításáról szóló vitában az ellenzék elégedetlenségénk adott hangott, Horn Gábor sem ígérte a javaslatok megszavazását, míg az MSZP-s képviselők a lehetésges változtatásokról beszéltek.

Orbán: drasztikus adócsökkentést kell Cikk

Drasztikus adócsökkentés, a bürokrácia és a korrupció radikális visszaszorítása, valamint kisebb parlament és kisebb létszámú államigazgatás alkotja azt a csomagot, amelyet a Fidesz válaszként ajánl a pénzügyi és gazdasági világválság kihívásaira, ha kormányra kerül - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szerdán a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) rendezvényén.

Gyurcsány: az adócsökkentést nem a nyugdíjasoknak kell megfizetni Cikk

Úgy helyes, ha az adócsökkentés fedezetét nem azok fizetik meg és teremtik elő, akik a legnehezebb szociális helyzetben vannak, és akik mögött már ott van egy életnyi munka és áldozatvállalás - olvasható Gyurcsány Ferenc miniszterelnök levelében.

Engedmények, szankciók: adó- és járulékjavaslatok Cikk

Közterheik további könnyítését várják a kormánytól a munkavállalói és a munkaadói érdekképviseletek. Számítani lehet az ellenzéki pártok módosító indítványaira is, jóllehet az adócsomag egészét elutasítják.

Adócsökkentés mellett specializált adóbírságokra lenne szükség Cikk

Az idei első félévben 30-40 milliárd forint költségvetési többletbevétel keletkezett a gazdaság fehéredéséből – jelentette a gazdaság kifehéredését vizsgáló bizottság. A foglalkoztatottak száma csökken, a járulékfizetőké nő, írja az Fn.hu.

Gyurcsány: megjósolhatatlan, milyen gyors lesz a fehéredés Cikk

A kormány által tervezett adócsökkentés első évére, 2009-re van csak meg a fedezet - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerdán a Budapesti Corvinus Egyetemen tartott előadásában. A kormányfő szerint az adócsökkentés forrását 2010-től a szürke-feketegazdaság kifehérítésével kell előteremteni, mert a szociális rendszerből a pénzt nem lehet előteremteni.

S&P: jó irányba mutat az adóterv, de a finanszírozás nem hiteles Cikk

Összességében jó irányba mutat a magyar kormány adócsökkentési tervezete, nem hiteles azonban az az elképzelés, hogy a finanszírozást a gazdaság kifehérítésével oldják meg, áll a Standard & Poor's hétfőn Londonban kiadott elemzésében.

Adócsökkentés: a többség nem hisz Gyurcsánynak Cikk

Szkeptikusan fogadták a szavazók Gyurcsány Ferenc adó- és járulékcsökkentési elképzeléseit; a többség szerint ennek hatására nem fog csökkenni az adója - áll a Szonda Ipsos közvélemény-kutatásában, amelyet a Magyar Televízió Az Este című műsorának megbízásából készítettek.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Átalányadózás

Adózóna.hu szerkesztőség

kérdések és válaszok

Alapítvány – elengedett kötelezettség és üdülési térítés számlázása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Iparűzési adó feltöltés bevallása, ha az előlegfizetés nem történt meg

Antretter Erzsébet

adószakértő, mérlegképes könyvelő

Niveus Consulting Group Kft.

2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X