149 találat a(z) Adócsökkentés cimkére

Mit kellene tenni az adórendszerrel? Cikk

Új, közös megoldásokra van szükség ahhoz, hogy Magyarország a lehető legkevesebb veszteséggel élje túl a nemzetközi gazdasági válság időszakát - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a gazdasági csúcsot megnyitó rövid beszédében.

A német politikusok nem kampányolnak majd az adócsökkentéssel Cikk

A nagykoalíciós kormány pártjai, a konzervatív Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) teljes mértékben egyetértenek ebben, és teljes az egyetértés a konzervatív Angela Merkel kancellár és a szociáldemokrata pénzügyminiszter, Peer Steinbrück között is. Egyedül a kisebbik uniós párt, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) szorgalmaz már régóta - elsősorban a helyi érdekek által vezérelve - adócsökkentéseket, követelései azonban mindeddig meghiúsultak elsősorban a CDU és a kancellár elutasításán.

Az orsztrákoknál lesz adóreform és eltörlik a tandíjat Cikk

Hogy nagykoalíció lesz-e Ausztriában, azaz a szociáldemokraták és a néppártiak együttese irányítja-e majd újra az országot, azt még nem tudni. De az már biztos, hogy amennyiben létrejön a közös kormányzás, akkor már 2009-ben 2,7 milliárd eurós adóreformot hajtanak végre, kötelezővé teszik az iskola megkezdése előtti – ingyenes – óvodába járást, 1,9 milliárd eurót szánnak a gazdaság felélénkítésére, megszüntetik az egyetemi, főiskolai tandíjfizetést.

KPMG: az EU-ban csökken az szja-terhelés, de Magyarország kivétel Cikk

A legfelsőbb személyijövedelemadó-kulcsok átlagosan 2,5 százalékkal csökkentek világviszonylatban az elmúlt hat évben, mivel a kormányok igyekeznek megtalálni az egyensúlyt bevételszükségleteik és a munkaerő fokozottabb globális mobilitásának hatása között – állapítja meg a KPMG új nemzetközi tanulmánya. Az EU több országában, de különösen Közép- és Kelet-Európában mindenféleképpen trendnek tekinthető az egyének adóinak csökkentése, talán az egyetlen figyelemre méltó kivétel Magyarország.

Deloitte: meg kellene határozni az adócsökkentés mértékét és ütemét Cikk

A magyarországi adózók, társaságok és a külföldi befektetők el tudnak tekinteni most az adócsökkentéstől; de látniuk kellene, hogy a költségvetési helyzet normalizálódása, a költségvetési hiány és az államadósság csökkenése után milyen mértékű és ütemű adó- és járulékteher csökkenést várhatnak - mondta Veszprémi István, a Deloitte adótanácsadási üzletágának partnere.

Ötpárti szándék: új adótörvény kell Cikk

Új, az adó egyszerűsítését és a gazdaság kifehérítését szolgáló törvény benyújtására kéri a kormányt az öt parlamenti párt - jelentette be Kóka János, az SZDSZ parlamenti frakcióvezetője szerdán Budapesten a képviselőcsoportok egyeztetése utáni sajtótájékoztatón.

Simor: adócsökkentésre egyelőre nincs szükség Cikk

Adócsökkentésre a stabilitás megtartása érdekében nincs szükség, és csak a kiadáscsökkentésekkel egy időben, vagy ez után nyílik rá lehetőség - mondta Simor András jegybankelnök.

Nemzeti csúcs: kell adócsökkentés vagy nem? Cikk

Politikusok és gazdasági szakemberek keresik a válsághelyzet lehetséges megoldásait a Magyar Tudományos Akadémián.

Bod Péter Ákos: egy év nem 13 hónapból áll Cikk

A jegybank volt elnöke és a bankszövetség főtitkára szerint is elodázhatatlan az adócsökkentés; Bod Péter Ákos és Nyers Rezső erről pénteken beszélt Debrecenben, a Hajdú-bihari Napló Top 100 gazdasági fórumán.

Gyurcsány 500 milliárdos adócsökkentést ígér Cikk

A jelenlegi helyzetben elsődleges a pénzügyi stabilitás és a finanszírozás biztosítása - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök pénteken Budapesten azt követően, hogy pénzügyi és gazdasági vezetőkkel találkozott.

Orbán és a gigantikus megszorító csomag Cikk

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szerint továbbra is előre hozott választásokra van szükség, a jelenlegi helyzetet ugyanis a mostani kormány nem képes megoldani. A pártelnök az InfoRádiónak adott interjújában egyébként úgy vélte, "Be kell látnunk, hogy nálunk a válságövezet a miniszterelnök asztalánál kezdődik".

Kóka: az SZDSZ kész újraszámolni az adócsomagot Cikk

A világgazdasági válság magyarországi hatásairól tárgyalt vasárnap délután az SZDSZ frakcióvezetője Veres János pénzügyminiszterrel.

Akció, reakció: vita az adótörvény módosításáról Cikk

A parlamentben az adótörvények módosításáról szóló vitában az ellenzék elégedetlenségénk adott hangott, Horn Gábor sem ígérte a javaslatok megszavazását, míg az MSZP-s képviselők a lehetésges változtatásokról beszéltek.

Orbán: drasztikus adócsökkentést kell Cikk

Drasztikus adócsökkentés, a bürokrácia és a korrupció radikális visszaszorítása, valamint kisebb parlament és kisebb létszámú államigazgatás alkotja azt a csomagot, amelyet a Fidesz válaszként ajánl a pénzügyi és gazdasági világválság kihívásaira, ha kormányra kerül - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szerdán a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) rendezvényén.

Gyurcsány: az adócsökkentést nem a nyugdíjasoknak kell megfizetni Cikk

Úgy helyes, ha az adócsökkentés fedezetét nem azok fizetik meg és teremtik elő, akik a legnehezebb szociális helyzetben vannak, és akik mögött már ott van egy életnyi munka és áldozatvállalás - olvasható Gyurcsány Ferenc miniszterelnök levelében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nyílt végű pénzügyi lízing

Nagy Norbert

adószakértő

Pavilon értékcsökkenése

Nagy Norbert

adószakértő

Éjszakai pótlék

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 április
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close