hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Újra kéne írni az adójogszabályokat

  • lapszemle

A gyakorlatban nem valósítható meg, hogy 2011-től jelentős átalakítások legyenek az adórendszerben, az pedig lehetetlen, hogy már az idén nyáron beinduljon ez a folyamat - írja elemzői véleményekre hivatkozva a Napi Gazdaság.

Szakértők egybehangzó állítása szerint az adókulcsok, sávhatárok tologatása, a kedvezmények és kivételek megszüntetése nem tartozik a jelentős átalakítások körébe és az ilyen szintű módosítások igen kis hatásfokúak a versenyképesség javítását illetően. A költségvetési oldalt érintő érdemi kiadáscsökkentés nélkül pusztán a GDP-növekedéssel számolva négy év alatt is nagyságrendileg csak 400 milliárd forint mozgástér keletkezhet, amit adócsökkentésre lehetne fordítani - mondta Akar László, a GKI Gazdaságkutató elnöke azon a műhelymegbeszélésen, amely Felcsuti Péter, a Raiffeisen Bank vezérigazgatója szervezésében jött létre. Az adótörvények olyan állapotban vannak. hogy az már nem javítható - mondta Bogdán Tibor ügyvéd. Vámosi-Nagy Szabolcs, az Ernst & Young tanácsadója szerint egyenesen gyalázatos, amilyen minőségben az adótörvények módosítása zajlik. A megoldás az lenne, ha további foltozás helyett újraírnák a szabályokat.

 

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Családi kedvezmény érvényesítése önellenőrzéssel

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Telek aktiválása

Nagy Norbert

adószakértő

Családi kedvezmény válás után

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink