80 találat a(z) étterem cimkére

Üzemeltetés költségelése Kérdés

Koronavírus-járvány: szigorúbb maszkviselési szabály lépett életbe Cikk

November 2-án életbe lépett a maszkviselésre vonatkozó új szabály. Már az éttermekben, vendéglátóhelyeken és szórakozóhelyeken is maszkot kell viselni – hívja fel a figyelmet MTI OS közleményében a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Éttermet záratott be a Nébih Cikk

Súlyos, élelmiszerbiztonsági kockázatot is jelentő hiányosságokat találtak egy budapesti távol-keleti étteremben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei, a vendéglátóipari egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették.

Gyűjtőszámla vagy időszakos elszámolás Kérdés

Elkésett bevétel számlázása beszámoló után Kérdés

Nem helyben készített étel éttermi felszolgálása Kérdés

Megjelent a májusi VálaszAdó Cikk

Az Adózóna szakértői az elmúlt hónapban gyors és alapos írásaikkal naprakész információkhoz juttatták olvasóinkat a szinte követhetetlen tartalmú és számú kormányrendeletbe foglalt jogszabály-módosításokról.

Brutális áremelkedés egy év alatt! Húsz százalék fölött drágult a sertéshús, a gyümölcs Cikk

Februárban a fogyasztói árak átlagosan 4,4 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál, ezen belül viszont átlagosan 7 százalékkal drágultak az élelmiszerek. A sertéshúsért 27, a friss gyümölcsökért 22, 5 százalékkal többet kellett fizetni, mint egy évvel korábban – közölte ma a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Egyéni vállalkozás átadása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Éttermet és szálláshelyet működtető, engedélyekkel rendelkező egyéni vállalkozó szeretné átadni 30 éve működő vállalkozását fiának. A szálláshely üzemeltetése az egyéni vállalkozó saját épületében van. Egyik kérdés: hogyan adható át az egyéni vállalkozás a fiúnak? Engedélyekkel neki is kell majd rendelkeznie logikus feltételezésem szerint. Második kérdésem, hogy ha az ingatlan a vállalkozás tulajdonában van, de ez a földhivatalban nincs feltüntetve, ennek van jelentősége? (Tehát a földhivatalban a tulajdonos személye van feltüntetve az ingatlannál, de az, hogy ez vállalkozásba be van vonva, az nincs.) Válaszát előre is köszönöm!

Tombola Kérdés

Hivatkozott kérdés_válasz: https://adozona.hu/kerdesek/2020_3_4_Adozas_tombola_nyeremeny_altali_s_uuk Tisztelt Horváthné Szabó Beáta! Hivatkozott kérdésemre köszönettel megérkezett a válasz. Sajnos valószínűleg nem volt teljesen pontosan megfogalmazva a kérdés, így az Ön által adott válasz sem a felmerült kérdésre ad megoldást (mindamellett az információ hasznos). A tombolafelajánló oldaláról merült fel az adóügyi kérdés: az étterem, aki felajánlja a tombolát, és nála elfogyasztja a nyertes az ételtálat. A tombola felajánlójának a rendezvény szervezője nem fizet a tomboláért. A nyertes leétkezi a nyereményért, de ő sem kell, hogy fizessen érte. Ilyen módon a tombolát felajánló étteremnek bevétele nem lesz a tombolán nyert étkezésből, de az elkészített étel alapanyagköltségét az étterem megvásárolta. Ez adóügyileg hogyan számolható el, követhető? Mi a helyes nyilvántartása? Segítségét előre is köszönöm!

5 százalék áfa a vendéglátásban Kérdés

Egy cég átveszi egy nagyvállalt üzemi konyhájának üzemeztetését (bérleti díjat fizet). Innentől fogva az utcáról betérő emberek is ehetnek az étteremben, de nyilván a vásárlói közönség döntő többsége a bérbeadó vállalat dolgozói közül kerül ki. Alkalmazhatja-e a cég az 5 százalékos áfát.

Börtöntöltelék és rablópecsenye – itt a sittes étterem Cikk

Az elítéltek által üzemeltetett, nyilvános vendéglő nyílik a hírhedt római Rebibbia börtönben, ahol maffiózókat, terroristákat és más veszélyes bűnözőket tartanak fogva szigorú őrizet mellett.

Torkos Csütörtök: itt a lista az akcióban részt vevő éttermekről Cikk

Eddig 14 balatoni, két pesti és egy kőszegi étterem csatlakozott a március 7-ére meghirdetett Torkos Csütörtök programhoz, amelyet a Balatontipp karolt fel, miután országosan gazdátlanná vált a szervezése.

Az Év Étterme lett a fél éve megnyitott vendéglátóhely Cikk

Széll Tamás és Szulló Szabina mindössze fél éve nyitott fine dining étterme, a Stand nyerte el a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme címet. Az ország legjobb éttermei közé 2018-as teljesítményével a Stand után sorrendben az Onyx, a Costes, a Borkonyha, a Costes Downtown, a Babel, a MÁK, a St. Andrea Restaurant, a Textúra, az Anyukám mondta, az Olimpia és az Arany Kaviár került. Az év cukrászdája díjjal a tavalyihoz hasonlóan a Mihályi Patisserie-t jutalmazták.

Új magyar applikációt fejlesztettek az éttermek üres időszakainak kihasználására Cikk

Új magyar applikációt fejlesztettek az éttermek csúcsidőszakon kívüli kapacitásainak feltöltésére, az alkalmazásban jelenleg 70 minőségi budapesti étterem ajánlja időpontra foglalható üres asztalait jelentős kedvezménnyel – közölte a DiningHour az MTI-vel pénteken.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Növénybiztosítás díjbekérő, számla?

Nagy Norbert

adószakértő

Autóbérlés 3. országbelinek

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink