• GLOBAL-CONTO'97 Kft.
Hozzászólások 0

Étterem alvállalkozásban

Tisztelt Szakértő! Vendéglátó egység a konyhát bérbe szeretné adni, úgy, hogy az eredeti üzemeltető fog számlázni az ügyfelek felé, nevezzük őt A cégnek. Viszont az ételeket egy másik cég készíti el (nevezzük B-nek) a cég saját konyhájában, és tálalja ki. Vagyis A cég pincére megfogja a tányért, és kiviszi a vendégnek, B cég beszerzi az alapanyagot, elkészíti, tálalja az ételt. A kérdés: ki, milyen áfával számláz? (A) cég számláz a vendégnek, (B) cég számláz (A) cégnek. Ki, mire használhat 5%-os kulcsot? Várom válaszát. Köszönettel: Győrfi Tímea

Válaszra vár

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
VIDEÓ
2025 december
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4